PRESEDINTELE SENATULUI ,LIBERALUL CALIN POPESCU TARICEANU,DESPRE VIZITA LUI KLAUS IOHANNIS IN GERMANIA: CANCELARUL ANGELA MERKEL M-A DEZAMAGIT!”

6 mart.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că a fost dezamăgit de Angela Merkel după vizita președintelui Iohannis la Berlin, precizând că își dorește ca Germania să ofere României sprijinul pe care i l-a oferit Franța în anii ’90.

„Dacă România, prin alegerea actualului președinte poate primi un sprijin mai puternic din partea Germaniei pe câteva dosare care sunt de interes pentru România, mă refer aici la Schengen și la MCV, eu aș fi foarte bucuros (…) În urma vizitei președintelui Iohannis la Berlin am fost puțin dezamăgit de atitudinea cancelarului german, care nu mi s-a părut, cel puțin în aparițiile publice, nu a venit în sensul așteptărilor pe care eu le aveam; să arate o anumită disponibilitate suplimentară, să văd Germania așa cum am văzut în trecut Franța”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, vineri, la DC News Live.

Șeful Senatului a arătat că, în 1997, „fără sprijinul Franței România nu ajungea să fie pusă pe locul I al țărilor care urma să adere la NATO”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat în timpul vizitei din 26 februarie la Berlin că a cerut sprijinul Germaniei pentru intrarea României în zona de liberă circulație Schengen. Din partea sa, Angela Merkel a arătat că „România are dorinţa justificată de a deveni parte a spaţiului Schengen şi vom vedea cum vom putea obţine un progres în paşi şi vom vorbi cu partenerii noştri europeni. Ştim că este o prioritate atât pentru România, cât şi pentru Bulgaria”.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: