FOSTUL JUDECATOR CCR TONI GREBLA SALVAT DE „CAPRE” : VA FI CERCETAT DE DNA IN LIBERTATE!

11 mart.

Fostul judecător CCR Toni Greblă scapă de arestul la domiciliu. Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins miercuri solicitarea procurorilor DNA de arestare la domiciliu a lui Greblă. Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată de procurori.

Toni Greblă a fost reținut de marți de DNA și dus miercuri la instanță cu propunere de arestare la domiciliu.

Petre Buneci, avocatul fostului judecător CCR, a precizat marți că noutatea în dosar ar fi că Toni Greblă ar fi încercat să vândă 50 de capre prin persoane interpuse.

„Ar fi încercat (n.r. — Toni Greblă) să vândă 50 de capre prin persoane interpuse, asta ar fi noutatea în prezent, că ar fi venit un avocat care a făcut un autodenunț că o anumită persoană l-a rugat să încheie nu știu ce contract de vânzare-cumpărare al caprelor”, a spus apărătorul lui Greblă.

DNA a precizat în acest sens în comunicatul în care a anunțat reținerea lui Greblă că fostul judecător CCR a continuat activitatea infracţională şi după percheziţiile făcute la ferma acestuia, iar în perioada februarie – martie a încercat să preconstituie un contract simulat de vânzare-cumpărare, pentru a putea să vândă animalele din fermă.

Procurorii îl acuză însă pe Greblă de mai multe fapte infracționale, fiind cercetat pentru trafic de influență, în formă continuată, efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția în scopul obținerii pentru sine și pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (2 infracțiuni), constituirea unui grup infracțional organizat (în forma constituirii și în vederea pregătirii infracțiunii de folosire, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate).

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: