JURNALISTUL SORIN ROSCA STANESCU II PUNE O INTREBARE INCUIETOARE LUI KLAUS IOHANNIS :A FOST MRU”PUTOIUL OPARIT” ,CONSILIER PREZIDENTIAL ,RECRUTAT CA OFITER ACOPERIT?!

11 mart.

Jurnalistul Sorin Roșca Stănescu lansează, prin intermediul unui editorial postat pe blogul personal, o întrebare cheie despre unul din prim- vicepreședinții Partidului Național Liberal, care este senator, dar și consilier onorific al Președintelui Klaus Iohannis.

Este vorba de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, despre care SRS spune că trebuie să lămurească următorul aspect: a fost sau nu recrutat, în mandatul lui Emil Constantinescu, ca ofițer acoperit al Serviciului de Informații Externe? Potrivit fostului senator PNL, un răspuns la aceasta întrebare este necesar, iar în cazul în care o astfel de ipoteză se adeverește,  greșeala se poate îndrepta prin asumarea și recunoașterea posibilei calități de ofițer acoperit.

”Cine este, in definitiv, Mihai Razvan Ungureanu? Oficial, il putem identifica drept consilier prezidential, in noua administratie. Un personaj cu bune conexiuni in plan extern, pe care, probabil, Klaus Iohannis l-a adus in echipa, tocmai, din acest motiv. Dar raspunsul la intrebarea cine este, de fapt, Mihai Razvan Ungureanu, merita toti banii. Pentru ca, numai astfel, vom afla daca Klaus Iohannis a comis sau nu prima eroare majora in calitate de preşedinte al Romaniei.

Asadar, inainte de a trage vreo concluzie, societatea romaneasca ar trebui sa stie daca Mihai Razvan Ungureanu a fost recrutat sau nu, sub administratia Emil Constantinescu, ca ofiter acoperit al Serviciului de Informatii Externe? Si daca da, e important de aflat daca misiunile pe care le-a indeplinit pe langa, sa spunem, pe la Hornbach, aduc sau nu atingere, in masura in care detaliile devin publice, Parteneriatelor Euro-Atlantice ale Romaniei? Daca raspunsurile la intrebarile de mai sus vor fi multumitoare, va trebui, in continuare, sa aflam daca Mihai Razvan Ungureanu a functionat sau nu ca ofiter acoperit – incalcandu-se, Doamne fereste, legile acestui stat – cat timp a fost ministru de Externe al Romaniei? Si, chiar mai tarziu, cand a ajuns director SIE este de vazut daca, nu cumva, Mihai Razvan Ungureanu si-a dat singur solda si ca ofiter acoperit. In fine, o fi renuntat la acest statut atunci cand a sarit din lac in put, cu ajutorul lui Traian Basescu, si a devenit, din sef al spionajului romanesc, prim-ministru al unui guvern PDL?

Raspunsul la intrebarile de mai sus este necesar, dar el poate fi cel mult spectaculos. Dezbaterea este insa necesara. Si sanatoasa pentru o societate care doreste sa se vindece. Este normal ca un ofiter acoperit sa ocupe, contrar legii, functii administrative si politice? Exista insa si intrebari mai dureroase, la care raspunsurile pot taia precum lama bisturiului.

Cum ar fi, de pilda, daca este real sau nu ca Mihai Razvan Ungureanu, in calitate de director SIE, deci obligat prin statut si prin lege sa protejeze interesele nationale, a colaborat cu interpusi, cu OMV Petrom, adjudecandu-si lunar, in mod direct sau indirect, un venit substantial. Si acum urmeaza si intrebarea cheie. A tradat sau nu Mihai Razvan Ungureanu interesele statului roman in folosul Ungariei, in afacerea Gojdu?

Eu le cer tuturor celor care citesc aceste randuri sa ia foarte in serios intrebarile de mai sus. Si le cer autoritatile statului, pana la cea mai inalta autoritate, sa afle care este raspunsul corect. Iar daca raspunsul corect este cel pe care eu il presupun, atunci trebuie asumata greseala desemnarii Mihai Razvan Ungureanu, ca rezultat al unei conjuncturi politice, in functia de consilier prezidential.

Orice greseala, oricat de mare, poate fi reparata. Cu singura conditie de a fi recunoscuta si asumata.”, precizează Sorin Roșca Stănescu pe blogul personal.

2 răspunsuri to “JURNALISTUL SORIN ROSCA STANESCU II PUNE O INTREBARE INCUIETOARE LUI KLAUS IOHANNIS :A FOST MRU”PUTOIUL OPARIT” ,CONSILIER PREZIDENTIAL ,RECRUTAT CA OFITER ACOPERIT?!”

  1. dumitruichim 17 martie 2015 la 3:19 am #

    Îmi place blogul tău. Mulțumesc pt. încântarea lecturii

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.