FAMILIA PENALILOR TRAIAN SI MIRCEA BASESCU IMPLICATI IN AFACEREA „BERCEA MONDIAL!”

5 apr.

Avocatul Pavel Abraham a declarat, sâmbătă seară, în emisiunea „Q&A”, difuzată de Antena 3, că la DNA Craiova există înregistrări în care Mircea Băsescu le dă asigurări celor din clanul Bercea că 300.000 de euro, dintr-o sumă mai mare destinată unei intervenții în justiție, au ajuns la fostul președinte Traian Băsescu.

„Au fost prezentate procurorilor dovezi concrete, inclusiv înregistrări audio-video, care consolidează sistemul probator de la Tribunalul Constanța, în ceea ce-l privește pe dl Mircea Băsescu, în care apare de o manieră mult mai explicită asigurarea foarte concretă că banii au ajuns la dl Mircea Băsescu și că au fost transmiși, o parte din ei, către fratele domniei sale”, a declarat Pavel Abraham.

Prezentă în studio, jurnalista Antena 3 a spus că suma pe care Mircea Băsescu i-ar fi dat-o fratelui său, fostul președinte Băsescu, este de 300.000 de euro, date confirmate de Abraham.

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Potrivit procurorilor, la începutul anului 2011, după ce faţă de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, s-a luat măsura arestării preventive de către Tribunalul Olt, fiul acestuia, Florin Anghel, i-ar fi remis lui Mircea Băsescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că fratele preşedintelui va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului în care Bercea era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot, dar şi pentru alte cereri incidente în acea cauză. Ulterior, pentru că Bercea Mondial nu a fost pus în libertate, Florin Anghel i-ar fi dat lui Marian Căpăţână şi suma de 350.000 de euro, în acelaşi scop.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: