GRESEALA ,NU UNUL ,CI TREI AMBASADORI NUMITI ,JOI DE KLAUS IOHANNIS,AU AVUT LEGATURI CU SERVICIILE SECRETE:GEORGE MAIOR,EMIL HUREZEANU SI CONSTANTIN MIHAI GRIGORIE!

1 mai

Președintele Klaus Iohannis a făcut joi o serie de numiri de ambasadori, pe listă regăsindu-se nume sonore precum George Maior (la Washington) sau Emil Hurezeanu (la Berlin).

Pe listă figurează însă și o propunere controversată.

Constantin Mihail Grigorie este propus de președintele Klaus Iohannis pentru postul de ambasador în Republica Cehă. Acesta a fost ambasador la Moscova. Numele lui Grigorie a apărut numeroase relatări de presă ca fiind legat de DIE, Direcția de Informații Externe a fostei Securități. De altfel, acesta a fost directorul de Relatii Internationale din cadrul Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania.

Despre Grigorie a facut dezvăluiri fostul ambasador la UNESCO, Eugen Mihăescu:

Este un personaj cu un trecut destul de dubios. Pana in 1989 a fost Directorul Relatii Internationale din cadrul Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania. Pe atunci se numea Constantin Grigore si era ofiter DIE sub acoperire. Dupa Revolutie si-a schimbat nu numai numele ci si originea devenind din oltean, ardelean. A uitat, insa, de cartile de vizita pe care le-a impartit cu vechiul nume si, dintr-o neglijenta, cu aceeasi adresa, care il deconspira. Revolutia l-a prins la Brasov de unde a revenit in seara in care se tragea in cladirea Comitetului Central si a reusit sa se strecoare in interior pentru a sustrage documente compromitatoare.

Constantin Grigorie a disparut un timp si a fost ‘recuperat’ si adus in MAE opt luni dupa Revolutie de Sergiu Celac. Cand la minister este numit Teodor Melescanu, Grigorie devine directorul sau de cabinet si apoi este trimis ambasador in Italia. Dupa scandalul izbucnit aici este rechemat si trimis ambasador in Bulgaria, prin metoda ‘stafeta’, metoda utilizata pentru a eluda presa si comisiile parlamentare. In 2004, Geoana, prevenind eventualitatea unei schimbari de regim, il trimite ambasador in Turcia.„, susține Eugen Mihăescu, conform flux24.ro.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: