ELENA UDREA PLASATA IN AREST LA DOMICILIU. TINERELU’BOSOROGEL CU SANGE DE VIPERA PENALUL TRAIAN BASESCU O POATE VIZITA DIN NOU!

7 mai

Instanța supremă a decis joi că Elena Udrea va fi judecată în continuare în arest la domiciliu.

Judecătorii au decis astfel înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul lui Udrea, trimisă în judecată pentru fapte de corupție în dosarul „Gala Bute”. Decizia este definitivă.

Update: Elena Udrea a părăsit Penitenciarul de Femei Târgșor

„Faptul că eu, Elena Udrea am putut să ies astăzi pe această poartă arată că justiţia mai are o şansa, ca justiţia mai poate să fie dreaptă”, a declarat astăzi fostul ministru la ieşirea din penitenciarul de la Târgşor.
„Cred că e un moment bun să le mulţumesc celor care au vorbit cu onestitate despre situaţia care mă aflu, celor care m-au susţinut. În special preşedintelui Traian Băsescu, care a crezut în mine”, a spus Elena Udrea.

Udrea a declarat, de asemenea, că intenţionează să rămână în politică pentru că „sunt foarte multe lucruri de schimbat, lucruri de îndreptat”. Elena Udrea a deplâns situaţia unor femei aflate în penitenciar, afirmând că e nevoie de mai multă atenţie atunci când se aplică legea.

„M-am întâlnit în arest cu femei care erau acuzate de infracţiuni economice: contabile, directoare economice luate la grămadă, luni de zile femei care nu au fost o dată chemate să dea declaraţii, femei care aveau copii acasă şi care plângeau în fiecare noapte că stăteau acolo şi nu înţelegeau de ce nu pot sta măcar acasă, alături de copiii lor. Ar trebui să fim mult mai atenţi la modul în care aplicăm legea şi la instrumentele pe care le folosim”, a explicat Udrea.

„Aici, la Târgşor, conducerea este formată din oameni minunaţi care încearcă să compenseze cu foarte mult suflet lipsa resurselor”, a mai spus Udrea referitor la condiţiile din penitenciarul din care a fost eliberată.

Fostul ministru a spus că se simte bucuroasă și că probabil ţine de destin faptul că a trebuit să treacă prin această experienţă.

„Foarte multe lucruri nu le-am ştiut, le-am tratat superficial. Am văzut oameni care vorbesc despre arest fără să cunoască. Aşa am fost şi eu. Am considerat că nu trebuie să cunosc. Acesta cred că a fost destinul meu. Să cunosc aceste condiţii şi să pot să fac ceva pentru oamenii de aici. Pornind de la condiţiile în care sunt cazaţi, până la legile care trebuie schimbate. Astazi sunt 10.000 de oameni care își pun speranța că, ieșind de aici, o să fac ceva și pentru ei”, a spus Udrea.
Întrebată ce i-a lipsit, ea a spus că i-a lipsit libertatea, dar știa ce o așteaptă pentru că este parte din clasa politică și știe ce se poate întâmpla.

„Eu știam ce mă așteaptă, nu am fost surprinsă, de un an și ceva știam. Doar sunt parte a clasei politice și știu ce se poate întâmpla. Dacă ar fi să penalizam clasa politică ar trebui să fiu printre ultimii. (..)Voi rămâne în politică pentru că sunt foarte multe lucruri de schimbat şi de îndreptat. Faptul că Elena Udrea a fost arestată, nu înseamnă că s-a făcut justiţie, aşa cum vor unii să spună. Cred că este nevoie de justiţie, dar justiţia nu trebuie să se facă ca o răzbunare, ci să fie în conformitate cu legea şi cu dreptatea”, a spus Udrea.

Joi, judecătorii au dispus, de asemenea, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu şi în cazul fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi a lui Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana al Elenei Udrea.

Udrea, încarcerată la Penitenciarul de Femei Târgșor, scapă astfel de gratii. Deputata se afla în arest preventiv din 25 februarie.

Elena Udrea s-a mai aflat în arest la domiciliu, în dosarul Microsoft. La acea vreme, Traian Băsescu dezvăluia că i-a făcut acesteia o vizită la domiciliu

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: