ATAC AL TALIBANILOR PAKISTANEZI ASUPRA UNUI ELICOPTER MILITAR MI 17 ,IN URMA CARUIA AU DECEDAT AMBASADORII NORVEGIEI SI REPUBLICII FILIPINE IN PAKISTAN,SOTIILE AMBASADORILOR MALAIEZIEI SI INDONEZIEI,ALATURI DE CEI DOI PILOTI!,AMBASADORUL ROMAN IN PAKISTAN A SCAPAT CU RANI USOARE!

8 mai

Elicopter MI-17

Un elicopter militar MI 17 s-a prăbușit în Pakistan în curtea unei școli, provocând moartea a șase persoane. Ambasadorii Norvegiei și Republicii Filipine în Pakistan, soțiile ambasadorilor Malaeziei și Indoneziei, alături de cei doi piloți au murit în accident.

Ambasadorul României în Pakistan, Emilian Ion, se afla de asemenea în elicopter.

Din primele informaţii transmise de MAE pakistanez ambasadei României la Islamabad, în această dimineaţă, în nordul Pakistanului, a avut loc un accident de elicopter la bordul căruia se aflau şi cetăţeni străini, inclusiv ambasadorul României în Pakistan, a transmis MAE român.

MAE a reuşit ulterior să-l contacteze telefonic pe ambasadorul român, care a confirmat că este în afara oricărui pericol.

O delegație de jurnaliști și diplomați se deplasau cu trei elicoptere militare MI 17 spre regiunea Gilgit. 13 persoane au supravieţuit accidentului.

Ambasadorii Olandei şi al Poloniei au fost răniţi. Potrivit unor surse militare citate de Hindustan Times, soţiile ambasadorilor din Norvegia şi Filipine şi-ar fi pierdut viaţa. La bordul elicopterului MI-17 care s-a prăbuşit se aflau 11 străini şi şase palestinieni. Elicopterul s-a prăbuşit peste o şcoală în care se aflau copii la acea oră şi a luat foc.

Armata pakistaneză a organizat o formaţie de trei elicoptere pentru a transporta mai mulţi diplomaţi străini în regiunea Kashmir, obiectul unei dispute istorice cu India. “Era o deplasare organizată pentru reprezentanţii a 37 de state”, a spus unul dintre pasageri, sub protecţia anonimatului.

“Ni s-a spus să trimitem cât de multe ambulanţe putem, pentru că situaţia este urgentă”, a spus un oficial pakistanez. El a adăugat că şcoala peste care s-a prăbuşit elicopterul a luat foc imediat.

Premierul Nawaz Sharif se depalsa şi el cu o aeronava către Kashmir in momentul în care a avut loc accidentul. Sharif s-a întors imediat din drum după ce a fost anunţat de producerea tragediei.

Nu au apărut informaţii despre posibilele cauze ale prăbuşirii elicopterului. The Guardian scrie că zona este muntoasă şi prezintă riscuri pentru elicoptere. Deşi în regiunea respectiva s-au înregistrat confruntări între grupări teroriste, ea nu este recunoscută ca o zonă de predilectie a unor grupări puternice, precum Talibanii din Pakistan.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: