FOSTUL LIDER PD-L DIASPORA WILLIAM BRANZA A FOST PUS SUB CONTROL JUDICIAR DE PROCURORII DIICOT!

14 mai

William Brânză

Fostul lider PDL diaspora William Brânză a fost pus sub control judiciar de procurorii DIICOT.

Acesta a fost ridicat joi de procurori, fiind dus la audieri în legătură cu un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală și sprijinire a unui grup de infracțional organizat.

Tot joi, la sediul DIICOT a fost adus cu mandat și fratele lui și Brînză, care de asemenea a fost pus sub control judiciar.

Cei doi sunt suspectați că în calitate de administratori a două societăți comerciale ar fi înregistrat mai multe facturi fictive privind achiziții de servicii de consultanță, conform unor surse judiciare.

Prejudiciul reținut în sarcina lui William Brînză este de aproximativ un milion de euro, procurorii instituind sechestru pe averea acestuia.

Audierea lui William Brînză are loc într-un dosar mai vechi, deschis în decembrie anul trecut de procurorii DIICOT, în care au fost efectuate la acea vreme mai multe percheziții, inclusiv la sediul Ministerului Fondurilor Europene.

În dosar a fost audiată atunci și mama lui William Brînză, existând informații că pe numele ei ar fi fost înființată o firmă care înregistra operațiuni fictive privind achiziția de carne, scrie Agerpres.

Ancheta viza destructurarea unei grupări specializate în evaziune fiscală și spălare de bani, prin folosirea de firme fantomă pentru prestări servicii fictive și livrări de mărfuri, în special produse din carne.

William Brînză a fost dus la audieri în urma unor percheziții care s-au desfășurat la locuința sa, precum și la alte adrese.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: