PORUMBELUL VOYAJEUR ,PENALUL KLAUS IOHANNIS EFECTUEAZA O VIZITA DE DOUA ZILE IN ITALIA ,CU OCAZIA PARTICIPARII ROMANIEI LA EXPOZITIA UNIVERSALA EXPO MILANO 2015!

14 mai

content-imagecontent-imagecontent-image

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează joi o vizită în Italia, cu ocazia participării României la expoziţia universală EXPO Milano 2015, cu tema ,,Hrănirea planetei, Energie pentru viaţă”.

De la ora 14.00, preşedintele a vizitat standul României, organizat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Şeful statului a lăudat organizarea MAE şi şi-a exprimar speranţa că România va fi din ce în ce tot mai cunoscută în lume, în mod pozitiv.

„Am vizitat pavilionul României, am discutat cu comisarul expoziţiei, am discutat cu comisarul României pentru prezenţa la Expo Milano 2015 şi sunt foarte plăcut impresionat că am reuşit noi, România, şi de data aceasta, să ne prezentăm foarte bine cu un pavilion care nu impresionează prin mărime, ci prin concept, un concept care se integrează, după părerea mea, foarte bine în tema expoziţiei, care este legată de pământul ce ne hrăneşte şi exploatarea lui într-un mod sustenabil”, a afirmat Iohannis.

El a precizat că spaţiul expoziţional al României arată, prin filme şi imagini, cum înţeleg românii conceptul de sustenabilitate, dar „nu numai în ce priveşte hrana, ci şi cultura, viaţa de zi cu zi”.

„Această îmbinare între prezentare ultramodernă pe flat screen-uri mari şi arhitectura care ne aminteşte în mod plăcut de arhitectura rurală din Deltă este o îmbinare care mie îmi place. (…) Ţinta expoziţiei este de 20 de milioane de vizitatori şi deja pentru perioada imediat următoare s-au vândut bilete pentru aproximativ 11 milioane de oameni. Când am venit încoace am văzut că un număr foarte mare de vizitatori vor să vadă ce se întâmplă în lume. Sper ca un număr impresionant dintre ei să vadă ce se întâmplă şi în România în sensul cel mai pozitiv”, a adăugat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns joi după amiază la pavilionul României de la Expo Milano, fiind primit de comisarul general, Georgian Ghervasie. Şeful statului a fost întâmpinat în stil tradiţional românesc de către două tinere în costume populare, care i-au oferit pâine şi sare.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: