ADMINISTRATIA PREZIDENTIALA A ANUNTAT CA PAPA FRANCISC A ACCEPTAT INVITATIA LUI KLAUS IOHANNIS SA VIZITEZE ROMANIA …IN 2018!

15 mai

Foto Administratia Prezidențială

Administrația Prezidențială anunță într-un comunicat transmis vineri, care face referire la vizita președintelui Klaus Iohannis la Vatican, că Papa Francisc a acceptat invitația șefului statului de a vizita România.

„Președintele României i-a adresat Sanctității Sale invitația de a vizita România. Invitația a fost acceptată cu plăcere, data vizitei urmând a fi convenită ulterior pe canale diplomatice”, se arată în comunicatul Președinției.

Președintele Iohannis a fost primit în audienţă vineri dimineață de către Papa Francisc, după care s-a întâlnit cu Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat.

„În cursul acestor întâlniri deosebit de cordiale, care au avut loc în ziua aniversării a exact 25 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice, au fost discutate relaţiile dintre România şi Sfântul Scaun. De ambele părți a fost exprimată satisfacția deosebită cu privire la caracterul excelent în care s-au dezvoltat aceste relații în ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodată, interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a dialogului și a cooperării bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertăţii religioase, dialogul interreligios şi combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, şi un schimb de opinii pe teme internaţionale de actualitate”, mai precizează Președinția în comunicatul citat .

Iohannis i-a dăruit Papei în dar o gravură cu oraşul Sibiu şi o monedă de aur.

”Sanctitatea voastră, mi-am permis să vă aduc o monedă care semnifică importanţa creştinătăţii pentru noi, este o monedă foarte specială, emisă de Banca Naţională a României”, a declarat Klaus Iohannis, despre emisiunea numismatică dedicată comemorării a 2000 de ani de creştinism.

În ce privește cel de-al doilea cadou, președintele a spus: ”Este o gravură care reprezintă oraşul meu natal, unde am fost şi primar, o imagine din centrul Sibiului. Fiecare din aceste biserici reprezintă o confesiune şi convieţuiesc de multe secole, în centrul oraşului, după cum v-am prezentat situaţia frumoasă de convieţuire şi etnică, şi religioasă şi culturală, din România”.

Klaus Iohannis a anunțat, joi, înainte de vizita la Vatican, că va adresa o invitaţie Papei Francisc să viziteze România.

”Voi adresa o invitaţie Papei Francisc de a vizita România. Am discutat aseară cu Preafericitul Daniel, despre această chestiune şi Biserica Ortodoxă susţine sută la sută acest demers. Dorinţa noastră este, dacă s-ar putea realizat o astfel de vizită, în anul 2018, care este un an deosebit de important pentru noi, pentru că este anul în care sărbătorim 100 de ani de existenţă a României moderne”, a declarat președintele înainte de a pleca în Italia.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: