VATICANUL MESAJ ISTORIC PENTRU ROMANIA DUPA VIZITA CUPLULUI KLAUS SI CARMEN CEAUSESCU,SCUZE IOHANNIS!

15 mai

iohannis vatican

Vaticanul transmite un mesaj ce poate fi catalogat drept istoric pentru catolicii din România, mesaj transmis după vizita președintelui Klaus Iohannis. Site-ul oficial al Vaticanului cataloghează întâlnirea dintre Papa Francisc și Iohannis drept ”un moment istoric”.

”Moment de importanță istorică, vineri, 15 mai 2015, în Vatican, pentru relațiile dintre România și Sfântul Scaun. În ziua în care se împlinesc 25 de ani de la restabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două state, papa Francisc a primit vizita oficială a președintelui Klaus Iohannis.

Întâlnirea dintre Suveranul Pontif și președintele României a început în jurul orei 10.30. Papa a adresat colocvial lui Klaus Iohannis un scurt salut în limba germană, după care s-a folosit de italiană. La rândul său, președintele României a răspuns cu amabilitate în limba germană, iar succesiv s-a exprimat în limba română. Colocviile la cel mai înalt nivel au durat aproximativ 35 de minute. A urmat prezentarea delegației oficiale a României.

La tradiționalul schimb de daruri, președintele Iohannis, alături de soția sa Carmen, i-a dăruit Papei o medalie comemorativă privind originea creștinismului în România și o litografie cu orașul Sibiu în care se profilează bisericile diferitelor confesiuni și minorități lingvistice. Sfântul Părinte i-a oferit președintelui o medalie reprezentând ”Îngerul păcii”, care îmbrățișează în mod ideal pământul și strivește șarpele, simbol al dezbinării și războiului, alături de exhortația sa apostolică ”Evangelii gaudium”. Este prima vizită oficială a președintelui României Klaus Iohannis la Vatican.

Redăm mai jos comunicatul Sălii de Presă a Sfântului Scaun:

Suveranul Pontif a primit vineri, 15 mai, vizita oficială a preşedintelui României, Klaus Werner Iohannis, împreună cu suita. După întrevederea cu papa Francisc – se precizează într-un comunicat al Sălii de presă a Sfântului Scaun – Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu cardinalul secretar de Stat, Pietro Parolin, însoțit de secretarul pentru Raporturile cu Statele, arhiepiscopul Paul Richard Gallagher.

În cadrul colocviilor cordiale, prilejuite de cea de a XXV-a aniversare de la restabilirea relaţiilor diplomatice între Sfântul Scaun şi România, care s-au reluat pe 15 mai 1990, s-a vorbit despre raporturile bilaterale, caracterizate de o colaborare rodnică, precum şi de relaţiile dintre autorităţile statale şi comunităţile catolice locale, şi de buna convieţuire dintre minorităţi.

De asemenea, încheie comunicatul, pe parcursul convorbirilor s-au abordat tematici referitoare la diverse regiuni ale lumii”, arată site-ul oficial al Vaticanului.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: