EMISARUL GERMANIEI LA BUCURESTI,CETATEANUL GERMAN KLAUS IOHANNIS-„GHINION”,IN LOC SA SE OCUPE DE SALVAREA DE LA CONDAMNAREA LA MOARTE A ROMANULUI DIN MALAESYA,IONUT GOLOGAN ,S-O INTALNIT CU RADU IOANID SI ALTI REPREZENTANTI AI MUZEULUI HOLOCAUSTULUI DIN USA LA COTROCENI!

27 mai

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu reprezentanți ai Muzeului Memorial al Holocaustului care au subliniat necesitatea înființării unui Muzeu al Evreilor la București și importanța îmbunătățirii legislației românești în domeniul combaterii antisemitismului, rasismului, xenofobiei și interzicerii manifestărilor extremiste, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Sursa citată arată că reprezentanții muzeului au punctat și nevoia unei monitorizări atente a unor instituții și organizații care promovează și întrețin reabilitarea unor persoane care au susținut sau au participat la represiunea împotriva populației evreiești.

Șeful statului i-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe directorul Centrului de Studii Avansate, Paul Shapiro, și pe directorul Diviziei de Programe Arhivistice Internaționale, Radu Ioanid, din cadrul Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii. La întâlnire au mai luat parte însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, Dean Thompson, și directorul general al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Alexandru Florian.

În comunicat se arată că președintele Klaus Iohannis a subliniat că România este angajată ferm și fără echivoc pe calea asumării trecutului, comemorării victimelor Holocaustului, luptei împotriva antisemitismului și xenofobiei, iar demersurile concrete făcute de autoritățile române în această direcție de peste un deceniu sunt recunoscute pe plan internațional.

În cadrul întrevederii, reprezentanții Muzeului Memorial al Holocaustului și-au exprimat aprecierea pentru eforturile făcute de România în această direcție.

Șeful statului a evidențiat importanța preluării de către România, în 2016, a președinției International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA), arătând că pregătirea acestui mandat este esențială și reprezintă o misiune foarte importantă pentru toți factorii decidenți implicați.

De asemenea, președintele și-a exprimat convingerea că este foarte important să existe un plan concret în această direcție, asumat din timp, iar oportunitatea de a găzdui reuniunea este un bun prilej de a sublinia reușitele României în acest domeniu.

AGERPRES

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: