PE DISCIPOLUL PENA, AL LUI TRAIAN BASESCU BASISTUL NEGRU IN CERUL GURII,KLAUS IOHANNIS IL PASTE SUSPENDAREA ,DAR SAMSARUL DE COPII ROMANI SI MAFIOTUL RETROCEDARILOR ILEGALE DE IMOBILE CATRE GRUPAREA NAZISTA FORUMUL ETNIC GERMAN SI PROFESORUL „GHINION” CU SAPTE CASE SI MAFIOTUL RETROCEDARILOR ILEGALE SI LOBBYSTUL CONCERNULUI AUSTRIAC HOLZINDUSTRIE -SCHWEIGHOFER,MAI BINE SI-AR DA DEMISIA DE ONOARE,DAR NU ESTE GERMAN ,ESTE SAS ,SLUGA TEUTONILOR CARE AU VENIT DIN GERMANIA!

27 mai

Președintele României, Klaus Iohannis, are o reacție extrem de tranșantă privind un subiect ce a apărut marți pe agenda publică. Este vorba de modificările Codului Penal, în ceea ce privește conflictul de interese.

În ședința de marți a Camerei Deputaților s-a dezbătut un proiect legislativ de modificare a Codului Penal, din sfera conflictului de interese, urmând ca acesta să fie din nou discutat peste două săptămâni, după ce Comisia Juridică a decis să îl amâne.

Citește și: Nouă propunere de modificare a Codului Penal. DNA reacționează virulent

Prin intermediul unui comunicat de presă, Președintele României, Klaus Iohannis, precizează că urmărește cu atenție procesul legislativ privind modificarea Codului Penal în materie de conflicte de interese și atrage atenția că în cazul în care se va ajunge la o astfel de modificare, ele vor fi retrimise spre Parlament și totodată va fi sesizată și Curtea Constițională.

„Urmăresc cu atenție și preocupare procesul legislativ din Parlamentul României privind intenția de a modifica prevederi ale Codului Penal în materia conflictului de interese.

Nu pot fi de acord cu modificarea Art. 301 din Codul Penal, care urmărește dezincriminarea conflictului de interese, astfel încât să existe libertatea angajării unor membri ai familiei în cadrul cabinetelor parlamentare.

Nimeni nu poate să favorizeze membri ai propriei sale familii în exercitarea funcțiilor și demnităților publice.

Atrag atenția că, în eventualitatea adoptării de către Parlament a acestor modificări, ele vor fi retrimise Parlamentului sau voi sesiza Curtea Constituțională, în virtutea exercitării atribuțiilor mele constituționale.”, a precizat marți Klaus Iohannis.

Un punct de vedere categoric a avut și DNA-ul.  Într-un punct de vedere transmis hotnews.ro, instituția condusă de Laura Codruța Kovesi precizează că modificarea Codului Penal în ceea ce privește confictul de interese ar putea afecta in mod serios activitatea de combatere a coruptiei la nivel inalt.

„Adoptarea în varianta propusă şi care urmează a fi dezbătută în Parlamentul României ar duce la dezincriminarea infracţiunii de conflict de interese , prevăzută în varianta actuală la art. 301 alin 1) Cod Penal, fapt ce ar putea afecta în mod serios activitatea de combatere a coruptiei la nivel înalt. Astfel, în anumite cazuri, s-ar putea pronunta, pentru acest gen de fapte, achitarea unor inculpati deja trimisi în judecată sau clasarea unor dosare aflate în instrumentare, în care sunt implicate persoane cu functii importante. Spre exemplu, persoane care, la data faptelor, aveau următoarele functii: presedintele CJ Constanta, presedintele CJ Brăila, presedintele CJ Buzău, primarul mun. Constanţa, prefectul judeţului Suceava, preşedintele CJ Hunedoara, primarul mun. Miercurea Ciuc, etc. Precizăm că infracţiunea de conflict de interese face obiectul investigaţiilor aflate în competenţa DNA, atunci când este asociată cu o infracţiune de corupţie sau asimilată corupţiei.”, precizează DNA pentru hotnews.ro.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: