PRESEDINTELE SENATULUI,LIBERALUL CALIN POPESCU TARICEANU ATAC DUR LA ADRESA NOULUI PDL,SCUZE PNL CARE A DEVENIT ASTAZI ECHIPA POLITICA A UNOR PROCURORI,PENTRU A AJUNGE LA PUTERE ,CATALIN PREDOIU SI OAMENII LUI TRAIAN BASESCU AU UCIS ORICE URMA DE LIBERALISM DIN ACEST PARTID!

27 mai

Președintele Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul unui comunicat de presă remis PSnews, a făcut o serie de precizări suplimentare referitor la speculațiile apărute în spațiul public în urma scrisorii pe care i-a trimis-o marți președintelui României.

Tăriceanu oferă argumente suplimentare care să îi susțină demersul: „ România este statul din Uniunea Europeană cu cele mai multe procese pierdute la CEDO”

Citește și : Scrisoare incendiară a lui Tăriceanu pentru Iohannis în care îi cere să le demită pe Kovesi și Livia Stanciu. DOCUMENT

„Referitor la scrisoarea deschisă pe care am trimis-o ieri Preşedintelui României alături de alţi senatori liberali, vreau să fac o serie de precizări suplimentare pentru a răspunde unor teze şi atacuri vehiculate în spaţiul public:

În primul rând, cazul Marianei Rarinca este unul tragic, dar din păcate nu este unul izolat. România este statul din Uniunea Europeană cu cele mai multe procese pierdute la CEDO şi pe locul trei între statele europene, după Rusia şi Turcia – conform ultimelor două rapoarte anuale ale CEDO, din 2013 şi 2014. În peste 90% dintre procesele intentate statului român asupra cărora CEDO a dat o decizie în 2013 şi 2014 (ultimele două rapoarte ale Curţii Europene a Drepturilor Omului), s-a găsit cel puţin o violare a drepturilor omului. Deci, cazul Marianei Rarinca, atât de vizibil în ultimele zile, atrage atenţia asupra unor probleme ce tind să se generalizeze, nu izolate, privind nerespectarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti în România.”

De asemenea, președintele Senatului face un apel la colegii liberali, pentru eliminarea abuzurilor, spunând că „încălcarea unui drept fundamental al cetățeanului nu poate fi trecută cu vederea

„Atunci când acestea sunt încălcate (drepturile și libertățile cetățenești, n.r.), este normal să am o reacţie şi, mai ales, să solicit, alături de colegi liberali, eliminarea abuzurilor. Am văzut un argument fals susţinut public, pe care vreau să îl resping. Argumentul că tot un tribunal ar fi îndreptat nedreptatea, prin decizia favorabilă Marianei Rarinca, nu poate fi unul acceptabil într-un stat de drept. Un cetăţean a petrecut 6 luni în arest; deci a făcut închisoare, fiind nevinovat.

Încălcarea unui drept fundamental al cetăţeanului nu poate fi trecută cu vederea, doar pentru că a fost ulterior eliberat. Într-un stat de drept, persoanele care s-au făcut vinovate de un astfel de abuz de drept trebuie să fie trase la răspundere. În caz contrar, astfel de încălcări vor deveni o practică curentă, dacă nu deja au devenit.”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu în comunicatul de presă.

Fostul Premier susține că nu a blamat Justiția, considerând acțiunile anticorupție  „un pas necesar” și „un câștig pentru România.

„În al doilea rând, eu şi colegii mei nu am blamat Justiţia din România. Consider că în România, majoritatea judecătorilor şi procurorilor îşi fac datoria cu onestitate şi fac cinste profesiei lor. Mai mult, consider că acţiunile anticorupţie din Justiţie sunt un pas necesar şi reprezintă un câştig pentru România. Este un pericol real pentru România să se încerce ascunderea abuzurilor şi exceselor în spatele argumentului luptei anticorupţie. Cazul Marianei Rarinca, la fel ca multe alte cazuri de excese, nu au nimic de a face cu lupta anticorupţie. Din contră, ilustrează unde se poate ajunge atunci când puterea corupe.”

Scrisoarea pe care am adresat-o Preşedintelui României nu este un atac la adresa Justiţiei, ci este un semnal privind necesitatea de a îndrepta unele excese, tocmai pentru ca Justiţia din România să funcţioneze mai bine.

Tăriceanu precizează că în loc să apere drepturile și libertățile cetățenești „PNL susţine şi îi apără pe cei care le încalcă”, asemănâd maniera de operare a liberalilor cu tradiția totalitară a lui Stalin.

„În al treilea rând, reacţia lui Cătălin Predoiu şi a PNL îmi arată că oamenii lui Băsescu au ucis orice urmă de liberalism din acest partid. În loc să apere drepturile şi libertăţile cetăţeneşti, noul PNL susţine şi îi apără pe cei care le încalcă. PNL se înscrise astfel în tradiţia totalitară a lui Stalin pentru care „nu poţi să faci omletă, fără să spargi ouă”. Pentru PNL încălcarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor este scuzabilă, atât timp cât scopul final este atins. Astăzi, scopul este accederea la Putere. PNL a devenit astăzi echipa politică a unor procurori, pentru că vrea să ajungă cât mai curând la Putere.

Astăzi, în România, există mai mult decât oricând nevoia unor voci care să penalizeze excesele şi abuzurile care duc la încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Este nevoie de cât mai mulţi oameni care au convingeri liberale, din spaţiul societăţii civile, care să atragă atenţia asupra acestor excese, înainte ca acestea să devină o regulă. Îmi exprim, de asemenea, speranţa că preşedintele Iohannis, reprezentantul ales al tuturor românilor, va susţine şi el acest punct de vedere.”

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: