DESCINDERI ALE MASCATILOR SI PROCURORILOR DNA LA C,J.IASI,AU FOST RETINUTE SI ALTE PERSOANE!

31 mai

Mai multi angajati ai Consiliului Judetean Iasi au facut rand in ultimele zile la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a da explicatii cu privire la dosarul in urma caruia Cristian Adomnitei, presedintele CJ, a fost arestat la domiciliu, arata Buna Ziua Iasi (bzi.ro).

Procurorii ieseni au chemat la audieri functionarii care au avut mai mult sau mai putin o implicare in dosarul de pe urma caruia s-a costatat un prejudiciu de peste 200.000 lei. In ultimele zile, la sediul DNA au ajuns o serie de functionari publici, printre care Gabriela Alungulesei, sefa Serviciului Juridic, dar si alte persoane, toti chemati sa ofere detalii despre contract. Ieri, in fata procurorilor s-au prezentat Fulga Turcu, Gigi Ciuc si Catalin Timofciuc, persoane din interiorul CJ ce au avut legatura cu achizitiile in perioada derularii contractului cu Laser Co SRL.

Conform reprezentantilor apararii nu se stie cand si daca vor mai fi chemate si alte persoane pentru a da explicatii in fata anchetatorilor.

„De aceasta data intrebarile au vizat mai mult procedura de achizitie. Au fost chemate cateva persoane din cadrul Consiliului Judetean in calitate de martori in dosarul cu privire la procedura castigata de Firma Laser Co SRL. Noi nu am mai fost anuntati si de alte aspecte pentru perioada urmatoare”, a mentionat Eduard Boz, unul din avocatii apararii.

Adomnitei si ceilalti implicati in dosar si-au ruinat carierele pentru un contract in valoare totala de 340.000 lei. In acest dosar prestatorul trebuia sa promoveze imaginea Iasului peste hotare. Se dorea promovarea prin intermediul unor materiale tiparite, respectiv brosuri, calendare, harti, mape de prezentare, pixuri, albume, fotografii si altele. Numai ca in urma unor verificari incepute in luna februarie 2015, cei de la Serviciul de Audit Intern au descoperit ca nu au fost predate toate materialele stipulate in contract. Ulterior, Adomnitei a incercat sa-i acopere pe cei care au furat banii, dosarul ajungand pe masa procurorilor. Astfel, seful CJ a fost plasat in arest la domiciliu si suspendat din functie pe o perioada de minim 30 de zile.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: