PREMIERUL ROMANIEI ,VICTOR PONTA A PRIMIT JOI LA PALATUL VICTORIA O DELEGATIE CONDUSA DE MINISTRUL APARARII DIN GERMANIA,URSULA VON DER LEYEN!

4 iun.

Premierul Victor Ponta a primit joi la Palatul Victoria o delegație condusă de ministrul Apărării din Republica Federală Germania, Ursula von der Leyen.

Ministrul german se află într-o vizită oficială în România la invitația omologului român, Mircea Dușa.

Potrivit unui comunicat al Executivului remis AGERPRES, premierul a transmis „aprecierea sa față de relația strategică cu Germania, în plan politic, militar și economic și față de sprijinul acordat armatei române în procesul de creștere a nivelului de operativitate, interoperabilitate și pregătire a personalului”.

La rândul său, ministrul german al Apărării a salutat dialogul politico-militar foarte bun dintre cele două țări, menit să consolideze și să deschidă noi oportunități de cooperare în plan bilateral și în cadrul NATO și UE.

Șeful Executivului român a prezentat „prioritățile Guvernului în domeniul securității și apărării, consolidarea bugetului alocat sectorului de apărare și modul în care vor fi implementate angajamentele luate în cadrul NATO”.

Ponta a subliniat că România vrea să contribuie „în mod activ” la inițiativele NATO care susțin asigurarea securității acestui spațiu.

Sursa citată mai precizează că pe agenda discuțiilor s-au aflat și evoluțiile recente în materie de securitate, având în vedere contextul regional actual.

„Au fost abordate situația și modul în care statele din UE pot fi solidare și sprijini eforturile de modernizare ale țărilor din vecinătatea estică, în special R. Moldova, Ucraina și Georgia”, anunță Guvernul.

AGERPRES

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: