POHTA CE A POHTIT-O! EMISARUL PENAL AL OCULTEI MONDIALE,ASASINUL ECONOMIC SI POLITIC AL ROMANIEI ,CETATEANUL GERMAN,KLAUN JOHANNIS -BASESCU SI-O VAZUT VISUL IMPLINIT:”STRATEGIA DE NATIONALA DE APARARE A TARII”A FOST VOTATA LA „MUSTATA”DE PLENUL PARLAMENTULUI!,ALDE A LIPSIT IN SEMN DE PROTEST PENTRU CA NU S-O FACUT REFERENDUM NATIONAL!!

23 iun.

Strategia Națională de Apărare a Țării prezentată de președintele Klaus Iohannis a fost votată, marți, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Gabriel Oprea a susținut, marți, primul discurs în Plenul Parlamentului în calitate de premier interimar. Liderul UNPR a venit în faţa aleșilor pentru a susţine Strategia Naţională de Apărare a Țării, pe care președintele Klaus Iohannis a prezentat-o cu o zi înainte.

 Gabriel Oprea a declarat că Guvernul susţine Strategia Naţională de Apărare a Țării și că el va vota cu toată convingerea acest document, care nu trebuie să facă obiectul unor abordări politicianiste.

„Şedinţa de astăzi a plenului Parlamentui reprezintă un moment deosebit de important a ceea ce înseamnă prezentul şi viitorul României din punctul de vedere al strategiei. Guvernul României, în numele căruia vorbesc în calitate de prim-ministru interimar, susţine Strategia Naţională de Apărare pentru perioada 2015-2019. Acest document strategic a fost prezentat în şedinţa CSAT, a fost supus analizei specialiştilor, a făcut obiectul consultării cu liderii partidelor şi a fost aprobat de comisiile de specialitate. Personal, am fost direct interesat de acest document strategic şi, împreună cu Victor Ponta, am considerat că acest document nu trebuie să facă obiectul unor abordări politicianiste, fiind vorba de intersul naţional”, a declarat premierul interimar.

Gabriel Oprea a arătat că, şi în calitate de preşedinte al UNPR, şi ca militar, susţine securitatea naţională.
„În asemenea momente trebuie să ne unească buna-credinţă. Am convingerea că astăzi vom adopta această strategie. (…) Ca preşedinte al UNPR şi ca militar, sunt un susţinător a ceea ce înseamnă securitate naţională. Voi vota cu toată convingerea pentru Strategia Naţională de Apărare”, a continuat premierul interimar.

La şedinţa plenului reunit sunt prezenţi 320 din cei 554 membri ai Legislativului, potrivit antena3.ro.

Strategia Națională de Apărare a Țării a fost adoptată în plenul Parlamentului, cu 282 de voturi ”pentru”, o abținere și un vot ”împotrivă”.

În ciuda votului exprimat de aleși, cvorumul de sedință, de 278 de voturi, a fost atins la limită, în condițiile care 284 de parlamentari și-au exprimat opțiunea cu privire la Strategia Națională de Apărare a Țării.

La vot nu au participat parlamentarii ALDE, după ce co-preşedintele Alianței, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că va propune grupurilor parlamentare ale acestei formaţiuni să voteze împotriva Strategiei propuse de Klaus Iohannis.

Comisiile pentru politică externă ale Camerei Deputaților și Senatului nu au putut să dea, marți, un aviz pe Strategia Națională de Apărare a președintelui Klaus Iohannis, din lipsă de cvorum.

„Comisiile nu au dat aviz, eu mă bucur că totuși am discutat pe fond despre o problemă absolut importantă pentru toate instituțiile statului și care, indiferent de cine o elaborează, privește pe termen lung modul în care România se va raporta la politica de securitate și asupra politicii externe.

Le-am explicat colegilor că a existat o greșeală a Birourilor permanente care la discuția pe fond trebuia să sesizeze și Comisiile de politică externă, pentru că peste tot în spațiul european, când se discută despre securitate, se discută și de politică externă”, a spus președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, Petru Filip.

Senatorul PSD Gabriel Mutu a propus ca membrii comisiilor să ceară Birourilor Permanente amânarea votului în plen, pe motiv că cele două Comisii de politica externă nu au putut să dea un aviz strategiei. Petru Filip a aratat însă că, regulamentar, plenul reunit al Parlamentului poate da un vot şi fără avizul comisiilor de specialitate.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: