PENALUL KLAUN JOHANNIS -BASESCU AMICUL DE PAHAR A MINISTRULUI DE EXTERNE FEDERAL AUSTRIAC SEBASTIAN KURZ MINTE:”NU-L TRAGE DE URECHI PE SEBASTIAN SI NU SE IMPLICA IN SCANDALUL ALOCATIILOR PENTRU COPIII ROMANI DIN AUSTRIA!

26 iun.

Președintele României, Klaus Iohannis, se implică în scandalul alocațiilor pentru copiii români din Austria.

Șeful statului a declarat după Consiliul European de Vară de la Bruxelles că a discutat cu cancelarul Werner Faymann despre afirmațiile ministrului austriac de Externe.

„Am avut o discuţie cu domnul cancelar federal, Werner Faymann, pe această temă. Domnul cancelar federal m-a asigurat că acea poziţie exprimată de ministrul de Externe nu este poziţia Guvernului federal austriac şi nu reprezintă nici poziţia domniei sale. Este, aşadar, acea abordare o opinie personală a domnului ministru de Externe al Austriei”, a declarat Iohannis, potrivit b1.ro.

Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, cere o reformă a sistemelor sociale în Uniunea Europeană, fiind nemulţumit de faptul că statul austriac plăteşte o alocaţie de 160 de euro pentru copilul unui român care lucrează în Austria, deşi în România această indemnizaţie este 20 de euro.

În acest context, Klaus Iohannis a făcut câteva declarații la finalul Consiliului European de Vară și spune că în cadrul acestuia s-a vorbit despre tema migrației, „fenomenul reprezentând o provocare importantă pentru Uniunea Europeană”.

Iohannis spune că intervenția pe care a avut-o a subliniat că „provocările cu care ne confruntăm în prezent au nevoie de un răspuns solidar, coordonat și cuprinzător”.

„Toate statele membre s-au angajat să participe la relocarea a 40.000 de migranți aflați în Italia și Grecia”, spune Iohannis despre relocarea în cadrul UE.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: