KLAUN JOHANNIS ,SLUGA OCULTEI MONDIALE SI ……FIRUL DE ATA DE CARE DEPINDE MAJORITATEA PREZIDENTIALA PENTRU AL VOTA PE UASCERISTUL CEAUSIST ,MEMBRU CC.UTC. MRU „PUTOIUL OPARIT” LA SEFIA SIE ,CARE A CEDAT FUNDATIA GOJDU UNGARIEI SI A RENUNTAT LA TEZAURUL ROMANESC DE LA MOSCOVA CARE SE AFLA DEPOZITAT IN GERMANIA ANGELEI MERKEL!

30 iun.

Klaus Iohannis a scindat Coaliția de guvernare prin propunerea lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE însă o nouă majoritate prezidențială va fi greu de obținut, marti dupa-amiaza, in Parlament.

Pe hartie PNL are voturile necesare sa-l trimita pe MRU la spionajul extern. In practica, lupta parlamentara va fi una la limita.

Problema va fi transata inca dinainte sa inceapa sedinta si nu va avea nicio legatura cu votul propriu-zis.

Miza este ca PNL sa aduca in sala 278 de parlamentari. Daca reuseste acest lucru, atunci MRU va fi seful SIE, indiferent de vot.

Pentru acest lucru o larga coalitie prezidentiala s-a format in jurul SIE: PNL+UNPR+UDMR+PSRO+PND+PMP.

Tabara adversa din Parlament, PSD si ALDE, mizeaza ca PNL nu va reusi sa aduca cei 278 de oameni in plen, astfel ca sedinta nu va incepe din lipsa de cvorum.

PSD si ALDE, care au criticat atat numirea unui fost exponent al regimului Traian Basescu cat si faptul ca nu au fost consultati, nu vor participa la vot si se bazeaza pe un absenteism din randurile coalitiei pro-SIE.

In cifre, lucrurile stau astfel:

Coalitie pro-SIE numara 284 de parlamentari.

Pe fondul finalului de sesiune parlamentara, o parte din parlamentari pot lipsi, altii pot sa fie in deplasari externe, iar o serie de liberali precum  Varujan Vosganian, Tudor Chiuariu dar si altii sunt contorizati in tabara liberala dar de facto ei nu mai ajuta PNL. O serie de parlamentari din PNL sunt deja pe lista absentilor.

Jocul poate fi decis in mai multe scenarii:

1. De o grupare mica din Parlament. 9 deputati si 2 senatori neafiliati, precum si 17 deputati ai minoritatilor nationale, neluati in calcul in nicio tabara, si care nu au anuntat o pozitie clara, pot inclina balanta fie spre Iohannis, fie spre PSD. Scenariul e valabil daca toti parlamentarii respecta in totalitate linia data de partid.

2. De o grupare din PNL care isi joaca influenta in partid si careia nu i-ar folosi ca MRU sa ajunga la SIE

3. De o parte a PSD-istilor care ar merge la vot

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: