PAPAGALUL FARA PENE ,PENALUL KLAUN JOHANNIS ESTE ADEVARATUL INITIATOR AL SMENULUI AVAND COMPLICITATEA LUI GABRIEL OPREA „IZMANARU”,PENTRU MARIREA PESTE NOAPTE A LEFURILOR CELOR 48 DE DEMNITARI,KLAUN JOHANNIS DANDU-SE DE GOL DUPA CE A LAUDAT ORDONANTA DE URGENTA!

13 iul.

Ce începuse ca un şmen obişnuit pentru România – majorarea peste noapte a lefurilor demnitarilor – s-a transformat într-o farsă de vodevil în care toţi protagoniştii vor să-i tragă pe sfoară pe ceilalţi, iar la final se trezesc păcăliţi în urma propriilor maşinaţiuni. Ponta dă vina pe Oprea şi pe Iohannis, Iohannis pe Ponta, Oprea pe Ponta, iar Băsescu pe toţi.

Declaraţiile din ultimele zile privind ordonanţa prin care au fost majorate salariile demnita-rilor fac din ce în ce mai neclar cine a fost cu adevărat iniţiatorul. Cert este că întreaga afacere are aspectul unei răfuieli la vârful politicii, în urma căreia mai toţi protago-niştii ies şifonaţi. Ga- briel Oprea şi-a încheiat interimatul ca prim-mi-nistru supervizând, miercuri, adoptarea în Guvern a ordonanţei, în contradicţie stri-dentă cu „intereseul naţional” pe care îl clamează. A doua zi, la întoarcerea în ţară, Victor Ponta nu a părut deloc încântat că liderul UNPR, partid ce şi-a arătat muşchii recent la PSD, i-a mărit substanţial leafa. Ponta a sesizat ocazia de a şifona reputaţia atât lui Oprea, cât şi lui Iohannis. „Ordonanța cu salariile demnita-rilor, eu nu am fost de acord cu ea. Am spus că într-adevăr demni-tarii trebuie să fie bine plătiți, dar odată cu legea salarizării. Nu am vrut să creez impresia că am ceva cu ceea ce s-a discutat între domnul Iohannis şi Oprea în absența mea”, spus Ponta dintre cârje. Oprea nu a înghiţit perdaful şi i-a întors-o: „Ideea a aparţinut Guvernului şi lui Victor Ponta”.

Papagalul fără pene
Acelaşi gen de reacţie l-a avut şi Iohannis, prin vocea consilie-rului Dan Mihalache, care, mai mult, susţine că Ponta îşi pregătea încă din martie un plus la leafă. „N-aş vrea să fiu pus în situaţia penibilă să furnizez e-mail-urile pe care domnia sa mi le-a dat personal”, a spus Mihalache. Socotind că păruiala în trei nu e suficient de spectaculoasă, s-a băgat şi Traian Băsescu, ce vede în toată tărăşenia un complot elaborat de Ponta şi Oprea. „Din interes național, un papagal este lăsat fără pene de i se vede târtiţa. Oprea, Ponta, Mihalache şi Iohannis au jucat toți într-o piesă bine regizată public, dar numai unul nu a ştiut că rolul său este acela de papagal fără pene”, a comentat Băsescu pe Facebook, papagalul fiind Iohannis, care s-ar fi lăsat momit uşor de promi-siunea unui salariu mai mare pentru că ar fi un parvenit.

O ordonanță ciudată
Textul ordonanţei de majorare a salariilor a 48 de categorii de demnitari este neglijent din punctul de vedere al redactării, ţinând seama că este un document elaborat la Guvern. Îi lipseşte o notă de fundamen-tare, dar şi impactul previzionat asupra bugetului.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.