ALEXANDRU GIBOI , SEFUL AGERPRES NOMINALIZAT PENTRU A FI ALES MEMBRU AL CONDUCERII ALIANTEI EUROPENE A AGENTIILOR DE PRESA!

18 iul.

Conform unei informări transmise vineri, 17 iulie 2015, de către Erik Nylen, secretarul general al EANA (Alianţa Europeană a Agenţiilor de Presă), Alexandru Giboi a fost nominalizat pentru a fi ales membru al consiliului de conducere al alianţei de către şase agenţii membre (BTA – Bulgaria, CNA – Cipru, GHN – Georgia, AzerTac – Azerbaidjan, ANA-MPA – Grecia, Ukrinform – Ucraina), la propunerea lui Maxim Minchev, director general al BTA.

Numărul minim de susţinători pentru o asemenea propunere este de două agenţii membre ale alianţei.

„EANA este cea mai importantă organizaţie europeană legată de activitatea profesională a agenţiilor de presă, iar poziţia de membru al conducerii este una de mare responsabilitate. Sper că nominalizarea aceasta se va materializa într-un vot pozitiv în toamnă”, a declarat Alexandru Giboi, directorul general al Agerpres.

Este pentru prima dată în istoria alianţei când reprezentantul Agerpres este propus şi susţinut pentru o funcţie de conducere în această organizaţie. De asemenea, Alexandru Giboi este singura persoană nominalizată pentru acest post.

Alegerile pentru conducerea EANA vor avea loc în luna septembrie, cu ocazia Adunării Generale de la Geneva.

EANA a fost înfiinţată la 21 august 1956 în urma unei conferinţe ce a avut loc la Strasbourg. Alianţa reprezintă un forum pentru cooperare şi schimb de informaţii între agenţiile de presă europene şi cuprinde peste 30 de agenţii membre ce promovează respectarea drepturilor de autor, accesul la informaţie, dezvoltarea tehnologiei de transmitere a acesteia şi libertatea presei.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: