PREMIERUL VICTOR PONTA A DECLARAT VINERI SEARA,CA IN CONTEXTUL RESPINGERII CODULUI FISCAL DE CATRE ASASINUL ECONOMIC AL ROMANIEI ,PENALUL KLAUS WERNER JOHANNIS:”O SA INCEPEM SA APLICAM MASURILE FISCALE FIE PRIN OUG SAU PRIN ASUMAREA RASPUNDERII!

18 iul.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri seară, că în contextul respingerii Codului Fiscal de către preşedintele Klaus Iohannis, Guvernul va începe să promoveze măsurile cuprinse în acest document fie prin ordonanţă de urgenţă, fie prin prin asumarea răspunderii.

Ponta şi-a exprimat însă regretul că s-a pierdut consensul politic pe tema Codului Fiscal.

„Eu cred că Parlamentul şi noi, Guvernul, o să începem să aplicăm fie prin ordonanţă de urgenţă, fie printr-o angajare a răspunderii aceste măsuri dar să ştiţi, imaginea proastă rămâne şi oamenii de afaceri o să spună: ‘Nu, iar e război politic, mai bine ne ţinem banii şi mai vedem. Nu-i mai băgăm în România că nu e o ţară de oameni serioşi.(…)’ Am soluţii. Miercuri pot să adopt prin ordonanţă de urgenţă- cum am adoptat reducerea TVA la alimente la 9% – pot să adopt şi cea cu 19% sau altceva. Sau pot să merg să îmi angajez răspunderea şi cu siguranţă nu vor avea voturi pentru moţiunea de cenzură. Problema e alta: mesajul nu este de coerenţă şi de consens politic”, a spus premierul la România TV.

Întrebat dacă va lua legătura cu preşedintele pentru a discuta pe marginea Codului Fiscal, premierul a spus că ministrul Finanţelor a încercat să vorbească cu şeful statului.

„Domnul Iohannis nici nu m-a căutat să îmi spună de Codul Fiscal deşi Guvernul îl pune în aplicare, nu BNR sau altcineva”, a mai susţinut şeful Executivului.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: