MESAJUL CU SUBIECT COMUN TRANSMIS DE ASASINUL ECONOMIC AL ROMANIEI LA BUCURESTI ,PENALUL KLAUS JOHANNIS SI PREMIERUL VICTOR PONTA!

29 iul.

Ziua Imnului Național, aniversată pe 29 iulie, reprezintă o sărbătoare importantă, „Deșteaptă-te române!” fiind un simbol al unității. Cu această ocazie, Klaus Iohannis și Victor Ponta au transmis câte un mesaj.

„În urmă cu 167 de ani, la 29 iulie 1848, la Râmnicu Vâlcea, un grup de tineri entuziaști intonau poemul patriotic „Un răsunet” al lui Andrei Mureşanu, transformându-l în „Deşteaptă-te, române!” – imnul Revoluţiei Paşoptiste. Acesta a devenit un reper istoric și moral prin îndemnul adresat românilor de a rămâne mereu implicați și conștienți de rolul pe care îl au în păstrarea demnității naționale şi solidarității civice.

Ziua Imnului Național este o sărbătoare a spiritului poporului român, a tuturor cetățenilor, indiferent unde se află – între granițele țării sau peste hotare. Intonarea Imnului Național trezește în fiecare dintre noi un sentiment de mândrie, de atașament și devotament faţă de România, de solidaritate şi unitate naţională. „Deşteaptă-te, române!” face apel la identitatea noastră și la valorile care ne fac mai puternici în Europa și în lume”, a transmis Klaus Iohannis.

Mesajul lui Victor Ponta

„O sărbătoare importantă astăzi – la mulți ani românilor din toată lumea cu ocazia Zilei Imnului Național „Deșteaptă-te române”! Creația lui Andrei Mureșanu și Anton Pann a fost alături de noi în toate momentele istorice importante, încă de la Revoluția din 1848, și va rămâne un simbol al unității, al curajului și al iubirii de țară pentru toți românii!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.