EMISARUL GERMANIEI LA BUCURESTI,PENALUL CU CETATENIE GERMANA KLAUS JOHANNIS SI PRIMA REACTIE SI „MOTIVATIE” A RESPINGERII CODULUI FISCAL!

31 iul.

Klaus Iohannis a oferit miercuri, în cadrul unei conferinţe economice, prima motivaţie a respingerii Codului Fiscal în varianta propusă de guvern. Preşedintele a vorbit despre prudenţă şi responsabilitate.

Este prima oară când preşedintele Klaus Iohannis face o declaraţie publică despre motivele care l-au determinat să retrimită parlamentului Codul Fiscal în forma aprobată de guvern şi votată de aleşi.

„Recent, am solicitat Parlamentului reexaminarea Codului fiscal. Am făcut acest lucru cu motivația prudenței și responsabilității în plan fiscal-bugetar. România are nevoie de relaxare fiscală, însă contează foarte mult maniera în care se realizează aceasta. Pentru consolidarea performanțelor recente, politicile fiscal-bugetare trebuie să fie sustenabile. Dezvoltarea reală, calitativă, se obține prin politici economice bine gândite, care depășesc interesele politice și rezolvă problemele profunde ale economiei noastre”, a declarat preşedintele la Conferința Știintifică Anuală a Economiștilor Români din Mediul Academic din Străinătate.

Preşedintele afirmă că România va evolua economic prin prudenţă şi politici pe termen lung.

„De aici înainte, România trebuie să-și consolideze, în mod hotărât, instituțiile economiei de piață. În actuala etapă, circumscrisă trinomului post-tranziție, post-aderare, post-criză, avem nevoie de un nou model de dezvoltare, axat pe competitivitate și responsabilitate. România are nevoie de o abordare echilibrată și responsabilă, una care să corecteze erorile trecutului, în favoarea unor beneficii sustenabile. Nu ne mai putem permite politici care să genereze prosperitate doar pe termen scurt, fără să consolidăm bazele reale ale progresului economic: proprietatea privată și piața concurențială, acumularea de capital și stimularea investițiilor, inovarea și antreprenoriatul, libertatea economică și competitivitatea. Acestea sunt sursele prosperității generale, a creării de locuri de muncă productive și bine plătite”, a mai arătat Iohannis.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: