FOSTUL PREMIER AL ROMANIEI,ADRIAN NASTASE,INTR-O POSTARE PE BLOGUL PERSONAL,SUSTINE CA GUVERNUL ESTE ANCORAT DE FMI,CSAT SI MAI NOU DE COMITETUL NATIONAL PENTRU SUPRAVEGHERE MACROPRUDENTIALA CONDUS DE MASONUL ,FOST PREMIER CDR, MUGUREL ISARESCU,PRECUM PLATANII LEGATI DE STALPII CARE II IMPREJMUIESC!,ACEST COMITET DE TUTELA ESTE NECONSTITUTIONAL!

4 aug.

Adrian Năstase

Într-o postare pe blogul personal, fostul premier Adrian Năstase compară Guvernul cu platanii de pe Șoseaua Kiseleff.

Năstare susţine că executivul este ancorat de FMI, CSAT și, mai nou, de Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială, condus de Mugur Isărescu, precum pomii legați de stâlpii care îi împrejmuiesc.

„O „ancoră” o reprezintă FMI, impreună cu Comisia Europeană. O a doua „ancoră” este constituită de Presedintie si de CSAT, prin Noua Strategie de Apărare a tarii, care extinde atributiile acestora in cele mai multe domenii guvernamentale. În fine, a treia „ancoră” ar deveni Comitetul de monitorizare macroeconomică, cel care ar cenzura strategiile macro-economice ale guvernului”, explică Năstase.

Cele trei “ancore” despre care vorbește fostul premier vor realize o adevărată tutelă a Executivului, care, spune acesta, “ar rămâne, între altele, cu rolul de țap ispășitor în fața DNA pentru semnăturile de punere în aplicare”.

În aceste condiții, Năstase propune eliminarea textului art. 102, aliniatul 1, din Constituție. Acesta prevede ca “Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne și externe a tării și exercită conducerea generală a administratiei publice”.

„S-ar putea renunța și la guvern, în ansamblu. În locul său ar putea fi creat un secretariat care să aducă la îndeplinire deciziile Noului Consiliu de tutelă”, conchide Năstase.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: