CATRE PRESEDINTELE FADERE,DANIEL TECU,ULTIMUL TUTER A LUI TRAIAN BASESCU A AFIRMAT LS UNIVERSITATEA DE VARA DE LA IZVORU MURESULUI( HARGHITA),CA „DIASPORA” ESTE PREGATITA SA-I CEARA ASASINULUI ECONOMIC AL ROMANIEI ,PENALUL KLAUS JOHANNIS DIZOLVAREA PARLAMENTULUI?!,DE CE DANIEL NU-L LUATI CU VOI IN DIASPORA MAI ALES CA WERNER ESTE CETATEAN GERMAN ,DECI EMISARUL GERMANIEI LA BUCURESTI!

13 aug.

Acum câteva zile, televiziunile din România au prezentat un clip în care „românii din diaspora” dau un ultimatum Guvernului, prin care îl somează să-i înscrie în listele permanente pe toţi cei domiciliaţi în străinătate! În imagini era, de fapt, Daniel Ţecu, vechi admirator şi ţuţer al lui Traian Băsescu.

Oricine accesează pagina lui Daniel Ţecu de pe Internet descoperă că acesta a plecat din ţară acum 16 ani pentru a se stabili în Spania. Dintr-un interviu publicat în 2009 de revista „Formula AS”, aflăm chiar de la Ţecu că asociaţia FADERE a obţinut peste 500.000 euro de la românii din Spania, bani cu care s-a organizat „Forum Europa 2008”, la care, fireşte, a fost invitat şi preşedintele Traian Băsescu, precum şi acţiuni umanitare în diverse ţări din Africa, unde, bineînţeles, s-a deplasat, „sacrificându-se”, chiar preşedintele asociaţiei, Daniel Ţecu.

Daniel Ţecu, în Africa, pe banii românilor din străinătate

Iată cum justifică Ţecu acţiunile organizate de el: „cetăţenii europeni de etnie română merg cu ajutoare (capre, medicamente, hrană, medici voluntari) în ţările africane. Fiind membră a UE, România nu mai poate beneficia de astfel de ajutoare, deşi sărăcia îşi face încă prezenţa în unele regiuni din ţară”.

Acest personaj, care adună sume uriaşe de la românii din străinătate, declara în acelaşi timp că „cifra românilor fără slujba ar putea ajunge la 250.000 la anul, iar prelungirea cu trei ani a restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari va face ca tot mai mulţi sa ia în calcul varianta întoarcerii acasă” (Realitatea TV, 10 decembrie 2008). Nu era oare mai potrivit ca această sumă uriaşă să fie folosită pentru a-i ajuta pe românii care au probleme în diverse locuri de pe planetă, unde-şi caută fără succes norocul?

Daniel Ţecu este partenerul lui William Brânză

Cine are curiozitatea să-l asculte pe Daniel Ţecu va observa o asemănare uluitoare a discursurilor sale cu ieşirile publice ale Andreei Pora, în care Traian Băsescu ocupă tot spaţiul cutiei sale craniene. Iată ce declara Ţecu în acelaşi interviu din „AS”: „Pînă acum, un singur politician a încercat să rupă cercul care îngrădeşte relaţiile românilor cu ţara: preşedintele Traian Băsescu. Cu toate că are cea mai încărcată agendă dintre toţi politicienii, domnul preşedinte este singurul care numai la Madrid a fost de trei ori. Să vină şi să-mi spună mie ce alt ministru, indiferent de partidul căruia îi aparţine, a fost de trei ori la Madrid sau la Roma. Nici unul”.

Ţecu este cunoscut în Spania ca fiind omul de casă al lui William Brânză, la comanda căruia răspunde ca un robot. Pe YouTube, oricine poate să-l vadă pe Daniel Ţecu în această ipostază la Forumul Românilor de Pretutindeni, organizat la Palatul Parlamentului în luna august a anului trecut.

Cifrele lui Ţecu confirmă câţi români domiciliază în străinătate şi câţi dintre ei votează!

Cine a citit Ultimatumul trimis de Daniel Ţecu, prin care soma Guvernul să-i treacă în listele permanente pe toţi românii domiciliaţi în străinătate, ar putea să creadă fie că el nu cunoaşte situaţia acestora, fie că are intenţii ascunse. Chiar Ţecu declara în interviul citat: „Pe de o parte, românul din străinătate nu votează. Dacă nu votează, politicienii nu au un interes în diaspora. Neavînd un interes în diaspora, nu se deplasează în comunităţile româneşti. Nedeplasîndu-se, românii nu votează. Cînd o fac, procentul de votanţi e jignitor: 2-3 la sută!”

Susţinerea lui Daniel Ţecu, prin care cere înscrierea pe listele permanente a tuturor românilor, este, fără îndoială, aberantă, căci diferenţa dintre listele electorale şi cele permanente este clar definită de lege, în acestea din urmă fiind trecute doar persoanele care au domiciliul în ţară!

Daniel Ţecu recunoaşte în mai multe rînduri că numărul românilor domiciliaţi în străinătate este de circa 3,5 milioane de români, o cifră care confirmă că listele electorale permanente sînt supraîncărcate! Mai mult, chiar, în şapoul care deschide interviul din „Formula AS” se spune foarte clar: „Zilele trecute, ziarele anunţau că populaţia României s-ar fi mărit cu cîteva zeci de mii de locuitori în ultimii ani, graţie creşterii natalităţii. Este vorba, desigur, de populaţia… teoretică, cea cuprinsă în statistici, deoarece în realitate populaţia ţării noastre a scăzut în ultimii 20 de ani cu circa 3,5 milioane de persoane, plecate la muncă în Europa”.

Doi buni prieteni care se ajută reciproc

Cu alte cuvinte, demersul de acum al lui Ţecu, prin acel Ultimatum, este o dezinformare făcută cu bună ştiinţă, prin care nu face altceva decît să-i ofere lui Traian Băsescu un nou argument în bătălia acestuia pentru supravieţuirea la Palatul Cotroceni. El ar putea astfel să rămînă în Spania pentru a strînge sume uriaşe cu care să se plimbe cu ajutoare prin Africa, în timp ce sute de mii de alţi români abia îşi duc zilele prin străinătate, ameninţaţi de spectrul şomajului, cum spunea chiar Daniel Ţecu!

Ţuţerii, după cum se vede, o pot duce la fel de bine în străinătate, ca şi cei rămaşi în ţară…

Reprezentanţii românilor din Italia şi Spania, prezenţi la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului (Harghita), spun că sunt pregătiţi să ceară preşedintelui Klaus Johannis dizolvarea Parlamentului, dacă nu se vor aproba votul prin corespondenţă şi votul electronic.

Daniel Ţecu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE), a afirmat că românii din diaspora sunt pregătiţi să facă presiuni asupra autorităţilor din România, pentru a avea vot prin corespondenţă şi vot electronic.

„Am înţeles că va exista o sesiune extraordinară peste puţin timp. Dacă în perioada asta nu se va vota votul prin corespondenţă şi votul electronic, nu mai este posibil. De aceea, sunt pregătit să îi cer preşedintelui României dizolvarea Parlamentului, care nu a fost capabil să creeze o lege pentru românii din diaspora, în timp ce (parlamentarii – n.r.) au fost capabili şi au avut timp să îşi creeze legi pentru a-şi mări salariile şi pentru a-şi crea pensii pentru ei”, a declarat Daniel Ţecu, potrivit Mediafax.

Preşedintele FADERE s-a arătat ”optimist”, cu toate că ”din ce în ce mai mulţi factori de decizie, parlamentari şi voci de mai sus”, i-au spus că nu ar mai fi timp pentru aşa ceva.

La rândul său, Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, consideră că la alegerile de anul viitor vor vota mulţi români din diaspora, pentru că a fost extinsă posibilitatea de înfiinţare a secţiilor de votare. Deşi este ”încrezător că speranţa moare ultima”, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia se aşteaptă la ”o trădare” din partea parlamentarilor care reprezintă diaspora.

Reprezentanţii românilor din Italia şi Spania au acuzat partidele politice româneşti că au ”măcinat” diaspora, că dezbină comunităţile româneşti pentru a le obţine voturile şi că după ce ajung la guvernare ”îşi scurg” banii destinaţi românilor, uitând de promisiunile pe care le-au făcut.

În opinia reprezentanţilor românilor din diaspora, soluţia ar fi ca viitorii parlamentari care le vor reprezenta interesele să fie aleşi din rândul românilor care trăiesc în străinătate, persoane neimplicate politic, cu iniţiative, respectate de comunităţile în care trăiesc şi care nu se folosesc de ”sistemele tradiţionale «divide et impera»”.

Cele câteva milioane de români din diaspora sunt reprezentaţi în Parlamentul României de patru deputaţi şi doi senatori, ”puţini şi cu aproape zero iniţiative legislative la fiecare dintre ei”, potrivit reprezentanţilor acestora.

Publicitate

3 răspunsuri sa “CATRE PRESEDINTELE FADERE,DANIEL TECU,ULTIMUL TUTER A LUI TRAIAN BASESCU A AFIRMAT LS UNIVERSITATEA DE VARA DE LA IZVORU MURESULUI( HARGHITA),CA „DIASPORA” ESTE PREGATITA SA-I CEARA ASASINULUI ECONOMIC AL ROMANIEI ,PENALUL KLAUS JOHANNIS DIZOLVAREA PARLAMENTULUI?!,DE CE DANIEL NU-L LUATI CU VOI IN DIASPORA MAI ALES CA WERNER ESTE CETATEAN GERMAN ,DECI EMISARUL GERMANIEI LA BUCURESTI!”

 1. octavpelin 3 noiembrie 2016 la 10:54 am #

  O ZI FAINA!

  Apreciază

Trackbacks/Pingbacks

 1. PMP, Daniel Țecu, subvențiile și ipocrizia competenței (pamflet preluat de pe leviathan.ro) | MINUTUL UNU - Ziar online - 3 noiembrie 2016

  […] să ne luăm după Octav Pelin, acest ilustru anonim cochetează de ceva vreme cu politica mare, din postura de om de casă al lui William Brânză. Potrivit propriilor declarații din revista ”Formula AS”, personajul care deschide lista de […]

  Apreciază

 2. PMP, Daniel Țecu, subvențiile și ipocrizia competenței | Revista Culturală Leviathan - 2 noiembrie 2017

  […] să ne luăm după Octav Pelin, acest ilustru anonim cochetează de ceva vreme cu politica mare, din postura de om de casă al lui William Brânză. Potrivit propriilor declarații din revista ”Formula AS”, personajul care deschide lista de […]

  Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: