IN TIMP CE ANTENA 3 A DEVENIT JOHANNISTA SI A FOST INCALECATA DE NOUL PDL. ROMANIA TV CONTINUA LUPTA IMPOTRIVA JOHANNISMULUI FRATE CU BASISMUL.AZI JURNALISTUL VICTOR CIUTACU II DA O CONSULTANTA PENALULUI KLAUS JOHANNIS: „IMUNITATEA NU SE APLICA!”

25 aug.

Jurnalistul Victor Ciutacu nu lasă fără replică recentul comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, potrivit căruia toate veniturile obţinute de preşedintele Klaus Iohannis din închirierea imobilelor deţinute în proprietate sau co-proprietate se regăsesc integral în declarațiile de avere depuse.

Reacţionând la dezvăluirile RISE Project privind diferența de 115.000 de euro dintre veniturile din chirii pe care Iohannis le-a trecut în declarațiile de avere (2005-2008) și sumele prezente în contractele pe care Klaus Iohannis le-a semnat pentru închirierea proprietăților sale imobiliare, Victor Ciutacu a declarat pentru PSnews.ro, că „nici o persoană fizică, nici măcar preşedintele, nu e imună în faţa Fiscului”.

„Dacă ANAF ar descoperi taxe şi impozite datorate şi neachitate, în urma inspecţiei fiscale pe care este obligatoriu s-o declanşeze, trebuie să i le impute, plus majorările şi penalităţile aferente”, a subliniat Ciutacu.

Ziaristul a amintit că termenul de plată este de 60 de zile după încheierea inspecţiei fiscale şi semnarea procesului verbal de înştiinţare.

„A doua zi după acest termen, se blochează conturile bancare la cererea ANAF”, a punctat realizatorul TV.

Victor Ciutacu a mai explicat că imunitatea prezidenţială nu se aplică în acest caz.

„Dacă veniturile au fost ascunse cu rea-intenţie, cazul se trimite la Parchet. Abia aici are imunitate, pe durata mandatului, nu şi din punct de vedere al achitării obligaţiilor fiscale restante”, a mai spus Victor Ciutacu.

Trei ani de procese cu ANAF

În acest context, jurnalistul a amintit de procesele pe care le-a avut cu ANAF. Când Emil Boc era șeful Guvernului, autorităţile le-au pretins jurnaliştilor şi altor categorii de profesii liberale care câştigau peste 35.000 de euro anual să plătească TVA, inclusiv retroactiv.

„Am trei ani de procese cu ANAF. De-aia ştiu legea şi procedurile. În cazul nostru, al faimoșilor beneficiari de drepturi de autor, administrațiile financiare unde eram arondați au început inspecțiile fiscale în urma unui ordin scris al președintelui ANAF de la acea vreme, Sorin Blejnar”, a detaliat Ciutacu.

De cealaltă parte, situaţia lui Klaus Iohannis este mult mai simplă, consideră Victor Ciutacu.

„În cazul președintelui Iohannis (pe care abia aștept să văd cine și dacă are curajul să-l verifice), nici măcar nu e nevoie de asemenea demersuri. Orice inspector fiscal de la Administrația Financiară pe raza căreia domiciliază la Sibiu familia Iohannis o poate face în baza cadrului legal existent”, a conchis jurnalistul.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: