FUHERUL CELUI DE AL PATRULEA REICH L-O ANUNTAT PE GAULEITERUL NAZI KLAUS JOHANNIS ,EMISAR AL GERMANIEI LA BUCURESTI:” ADIO SPATIU SCHENGEN!”

31 aug.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni că dacă Europa nu va reuşi să se pună de acord în legătură cu o distribuire echitabilă a refugiaţilor, zona Schengen va fi pusă sub semnul întrebării.

‘Dacă nu putem obţine o distribuire echitabilă a refugiaţilor (în Europa), atunci chestiunea (privind viitorul zonei) Schengen se va afla pe ordinea de zi pentru multe state. Noi nu dorim să se ajungă acolo’, a mai spus cancelarul german la o conferinţă de presă la Berlin.

‘Ştiu că unele ţări au anumite poziţii’, a mai spus ea, cerând statelor membre UE să adopte ‘o direcţie comună pe cât posibil’.

Dar, ‘dacă vom începe să spunem că nu dorim musulmani, atunci nu este bine’, a adăugat ea, subliniind că Europa este construită pe principiul ‘demnităţii fiecărei fiinţe umane’.

Ea a atras de asemenea atenţia că Italia trebuie ajutată, pentru că Roma nu poate găzdui toţi imigranţii care sosesc pe Marea Mediterană.

Angela Merkel a afirmat totodată că actuala criză a imigranţilor a pus Germania în faţa unei provocări majore care nu va fi rezolvată în curând, îndemnând cetăţenii să dea dovadă de flexibilitate şi răbdare.

‘Ne aflăm în faţa unei provocări naţionale uriaşe. Aceasta va fi o provocare importantă nu doar pentru câteva zile sau luni, ci pentru o perioadă lungă de timp’, a declarat Merkel.

Angela Merkel a estimat că Germania este destul de ‘puternică’ pentru a depăşi provocarea care o reprezintă sosirea a sute de mii de imigranţi. ‘Economia noastră este puternică, piaţa forţei de muncă este robustă şi gata să absoarbă (mână de lucru)’, a mai spus cancelarul german, care a anunţat prezentarea până pe 24 septembrie a unui pachet de măsuri complete pentru adaptarea legislaţiei germane la situaţia actuală, în special pentru accelerarea procesării solicitărilor de azil, asigurării de ajutor şi adăposturi pentru refugiaţi, scrie agerpres.ro

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: