CODUL FISCAL ADOPTAT DE PARLAMENT SI TRIMIS SPRE PROMULGARE ASASINULUI ECONOMIC AL ROMANIEI ,PENALUL KLAUS JOHANNIS!

3 sept.

Codul Fiscal modificat a fost adoptat joi și de deputați, după ce președintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea proiectului. Camera Deputaţilor a aprobat legea cu 279 voturi „pentru”, 8 „împotrivă” şi 5 abţineri.

Înainte de votul din plen, Comisia pentru buget-finanțe a Camerei Deputaților a aprobat cererea de reexaminare a Codului fiscal, cu amendamentele convenite de liderii partidelor săptămâna trecută, dar și cu o serie de amendamente propuse de Ministerul de Finanțe, transmite Agerpres.

Amendamentele aprobate în unanimitate prevăd reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017.

Totodată, eliminarea taxei pe construcțiile speciale și a supraaccizei la carburanți se amână pentru 1 ianuarie 2017, în schimb rămâne în vigoare eliminarea taxei pe construcțiile speciale pentru investițiile în agricultură începând cu 1 ianuarie 2016.

În cazul impozitului pe dividende, reducerea de la 16% la 5% va intra în vigoare tot de la 1 ianuarie 2017.

Comisia pentru buget, la propunerea secretarului de stat în Ministerul Finanțelor Dan Manolescu, a aprobat un amendament care vizează acordarea posibilității consiliilor locale de a majora impozitul pe clădiri și pe teren cu până la 500% pentru clădirile și terenurile situate în intravilan neîngrijite. Criteriile de încadrare a clădirilor în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite, precum și procedura de aplicare se adoptă prin hotărârea Consiliului local. Clădirile și terenurile încadrate la această categorie se stabilesc conform nomenclaturii stradale.

Ministerul de Finanțe a mai propus o serie de amendamente de clarificare, erori gramaticale, decizii ale Curții Constituționale care trebuie transpuse în legislație, amendamente care au fost aprobate de comisie.

Cererea de reexaminare a proiectului Codului fiscal fusese adoptată marți de Senat.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Noua formă a Codului convenită de Putere și de Opoziție care amână mai multe măsuri economice pentru 2017 urmează să ajungă astfel din nou pe masa președintelui care este obligat de această dată să-l promulge, dacă nu îl va ataca la CCR.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: