COMPLETUL CURTII DE APEL BRASOV A DAT O NOUA AMANARE IN DOSARUL Nr.262/62/2014 IN CARE FAMIGLIA MAFIEI IMOBILIARE ILELEGALE KLAUS JOHANNIS A INCHIRIAT UN SPATIU COMERCIAL CARE A FOST DOBANDIT SUB CALITATE DE CUMPARATORI DE REA-CREDINTA ,BANCII RAIFFEISEN BANK,PIERZAND IN PRIMA INSTANTA PROPRIETATEA:TERMEN PE 29.10.2015!

3 sept.

Judecătorii de la Curtea de Apel Braşov au dat o nouă amânare în dosarul în care preşedinte Klaus Iohannis şi familia sa se judecă pentru dreptul de proprietate asupra unuia dintre imobilele sale. În primă instanță, Klaus și Carmen Iohannis au pierdut deja proprietatea și au făcut recurs.

Nr. unic (nr. format vechi) : 262/62/2014
Data inregistrarii 15.01.2015
Data ultimei modificari: 03.09.2015
Sectie: Sectia Civilă
Materie: Civil
Obiect: anulare act R.J.
Stadiu procesual: Recurs

Părţi

Nume Calitate parte
LĂZURCĂ GEORGETA Recurent Pârât
IOHANNIS CARMEN GEORGETA Recurent Pârât
IOHANNIS KLAUS WERNER Recurent Pârât
MARINESCU MARIUS ALBIN Intimat Pârât
ANTONESCU ELISABETA Intimat Reclamant
OARGĂ IOAN Intimat Reclamant
IOHANNIS KLAUS WERNER Recurent Pârât
LAZURCA GEORGETA Intimat Pârât
OARGĂ STELUŢA – ANCUŢA Intimat Reclamant
OARGĂ IANA ADRIAN Intimat Reclamant
BAŞTEA RODICA Intimat Pârât
STATUL ROMAN PRIN MUNICIPIUL SIBIU PRIN PRIMAR Recurent Pârât
STATUL ROMÂN PRIN MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE Recurent Pârât

03.09.2015
Ora estimata: 09:00
Complet: C3R civil
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: pentru a se comunica părţilor lipsă întâmpinărea formulată de Statul Român prin M.F.P şi motivele de recurs depuse la acest termen de apărătorul recurenţilor pârâţi,cât şi faţa de cererea de amânare formulată de reprezentanta pârâtului Statul Român prin Ministerul Finanţelor Publice, pentru a depune în scris un punct de vedere relativ de motivele de recurs invocate de apărătorul recurenţilor pârâţi
Document: Încheiere de şedinţă    03.09.2015
29.10.2015
Ora estimata: 09:00
Complet: C3R civil
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:

Un nou termen în procesul în care soţii Iohannis sunt acuzaţi că au intrat în posesia unei case pe care au închiriat-o unei bănci de renume din ţară a fost fixat pentru luna octombrie.

Carmen şi Klaus Iohannis au pierdut deja procesul în primă instanţă, iar acum se judecă, la Curtea de Apel Braşov, recursul depus de cei doi, alături de alţi pârâţi din dosar.

Potrivit unei anchete Rise Project, cea mai „productivă” proprietate a familiei Iohannis pare să aibă şi cele mai mari probleme cu legea. Suma care i-a revenit lui Klaus Iohannis în ultimii 14 ani, din închiriere unui spaţiu comercial în centrul Sibiului unei mari bănci din România se ridică la 320.000 de euro, scriu jurnaliştii de la Rise Project.

Povestea legăturii dintre Iohannis şi această proprietate începe în 1991. Atunci, Carmen Iohannis şi mama ei sunt trecute în testamentul unui vârstnic, Nicolae Baştea, alături de nepotul bătrânului. Cele două femei primesc jumătate dintr-o casă, iar nepotul, Ion Baştea, cealaltă jumătate.

Cum imobilele erau naţionalizate, la finalul anilor 90, familiile Iohannis şi Baştea încep procesele cu statul. La procese, scriu cei de la Riseproject, cele două familii prezintă acte în care scrie că bătrânul decedat era nepotul de drept al celui de la care statul român a confiscat casele în perioada comunistă.

Adeverinţele au fost eliberate de secretarul comunei Porumbacu de Jos, iar secretarul, acuzat că a emis documente false, a fost condamnat, la un moment dat, la un an de închisoare cu suspendare, potrivit România TV.

În 1999, Klaus Iohannis cumpără de la Ioan Baştea jumătate din casa în care se află şi spaţiul comercial închiriat băncii. Jurnaliştii de la Riseproject scriu că Iohannis a plătit 50 de milioane de lei vechi, adică 3.200 de dolari, pentru partea lui de casă.

În plus, Albin Marinescu, un jurnalist din Sibiu, merge mai departe cu acuzaţiile.

„Primul contract de închiriere cu banca Raiffeissen nu a fost declarat la Fisc. Eu am avut o informaţie de la o sursă de-a mea de la Fisc Sibiu. Am facut o cerere spre directorul Administraţiei Financiare şi mi-a răspuns un trepăduş de acolo, fără semnătura directorului şi fără ştampilă, că aceste informaţii sunt confidenţiale”, a declarat Albin Marinescu exclusiv la România TV.

În timp ce veniturile din contractele cu instituţia bancară umpleau conturile familiei Iohannis, procesele se derulau cu multe amânări.

Pe de o parte, cele două familii au cerut instanţei să anuleze contractele prin care cumpărătorii apartamentelor din cele două cădiri naţionalizate devin proprietari, de cealaltă parte locuitorii acestor apartamente au cerut anularea moştenirii pe motiv că actele prezentate de moştenitori sunt false.

Pe 18 iunie 2015, după 16 ani de judecată, instanţa decide anularea dreptului de proprietate deţinut de Carmen Iohannis, mama ei – Georgeta Lăzurca – şi Ioan Baştea asupra casei de pe Strada Gheorghe Magheru.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: