FOSTUL MINISTRU DE FINANTE IOANA PETRESCU,PROPUSA DE PREMIERUL VICTOR PONTA ,IN FUNCTIA DE VICEPRESEDINTE LA BEI,IN LOCUL LUI MIHAI TANASESCU,OBLIGAT SA SE RETRAGA DIN CAUZA UNEI ANCHETE DNA!

3 sept.

Premierul Victor Ponta a propus-o pe Ioana Petrescu, fostul ministru de Finanţe, în funcţia de vicepreşedinte la Banca Europeană de Investiţii, în locul lui Mihai Tănăsescu, obligat să se retragă din cauza unei anchete a DNA. Potrivit Ziarului Financiar, această propunere a fost discutată inclusiv la Cotroceni, în condiţiile în care este vorba despre o poziţie de reprezentare externă. Dacă va fi acceptată, Ioana Petrescu va ocupa funcţia la BEI timp de un an de zile, până când expiră mandatul alocat României. Venitul lunar la BEI în poziţia de vicepreşedinte este de 35.000 de euro.

Ioana Petrescu este acum consilier al prim-ministrului. Ea s-a făcut remarcată în special în timpul ministeriatului la Finanţe, momentul culminant fiind cel legat de „MTO” de la Cotroceni.

Numirea sa în funcţia de ministru a fost o mare surpriză. S-a întâmplat după ieşirea liberalilor de la guvernare iar numele său a ridicat cele mai multe semne de întrebare: Cine este Ioana Petrescu? La preluarea mandatului, Ioana Petrescu, absolvent de Harvard, a declarat că vrea să facă un Fisc mai prietenos cu cetăţenii şi că doreşte să reducă numărul de taxe şi impozite, luând în calcul aici şi reducerea CAS. Pe perioada cât şi-a exercitat mandatul a ieşit din ce în ce mai puţin în public şi a răspuns mai rar la întrebări. Apariţiile sale televizate s-au caracterizat în cele mai multe cazuri foarte vocale.

Un moment spinos din activitatea sa guvernamentală a fost prelungirea în 2014 prin ordine de ministru a contractului Loteriei Române cu compania grecească Intralot. Digi24 susţine la vremea aceea că relaţia contractuală între Loterie şi greci ar fi păgubit statul român cu 12 milioane de euro, iar vinovaţi de prelungire se fac doi miniştri de finanţe, Daniel Chiţoiu şi Ioana Petrescu, pentru că au preferat calea mai scurtă, anume aceea a negocierii directe, în loc de licitaţie.

Un moment celebru s-a derulat cu ocazia vizitei la Cotroceni, când s-a dezbătut problema CAS. Ioana Petrescu a venit în faţa preşedintelui Băsescu total nepregătită şi nu a fost în stare să răspundă la întrebarea ”cum va fi acoperit golul de cinci miliarde de lei rezultat în urma reducerii CAS cu 5 puncte procentuale”. Răspunsurile sale au fost şablon: prin reducerea evaziunii fiscale, prin crearea de locuri de muncă, prin creştere economică. Tot atunci s-a derulat şi momentul MTO, când premierul a fost prins în offside de către preşedinte, neştiind ce reprezintă termenul.

Ioana Petrescu a fost rapid schimbată, la prima remaniere. Lipsa ei de pregătire şi modul de a reacţiona în public au reprezentat adevărate palme date generaţiei şcolite în străinătate. Singurul care a avut încredere în ea a fost premierul Victor Ponta, care a şi luat-o la Palatul Victoria în funcţia de consilier personal.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: