Italianca Flavia Pennetta (26 WTA) a cucerit primul ei Grand Slam din carieră, în calitate de cea mai în vârstă sportivă care reuşeşte acest lucru, după un parcurs ireproşabil la US Open şi a dat o veste care a luat prin surprindere publicului sportului alb. Jucătoarea în vârstă de 33 de ani a a învins-o pe conaţionala Roberta Vinci (43 WTA), după o oră şi 36  de minute, scor 6-7(4), 2-6 şi, ulterior, a făcut marele anunţ.

„Niciodată nu ma gândeam înainte de turneu că voi fi atât de sus. S-au legat lucrurile atât de bine pentru mine. Sunt foarte fericită.

(…)

Este unul din turneele mele favorite, dacă nu chiar favoritul meu. Apreciez echipa mea, care m-a ajutat de atâta vreme. Este un vis implinit, când eram mică îmi doream să câştig un turneu de Mare Şlem, să fiu numărul 1 şi evident să câştig şi la Roma, la mine acasă.

(…)

Înainte să încep acest turneu, am luat o decizie importantă şi vreau să anunţ că mă retrag din tenisul mondial. E important să aduc trofeul acasă. Acesta a fost ultimul meu meci de la US Open. Vreau să le mulţumesc tuturor pentru sprijinul oferit de-a lungul întregii mele cariere”.