CO-PRESEDINTELE ALDE,CALIN POPESCU TARICEANU,A DECLARA VINERI IN CADRUL UNEI CONFERINTE SUSTINUTE LA SOFIA,LA INTALNIREA LIDERILOR LIBERALI DIN EUROPA DE SUD-EST(LIBSEEN) ,CA CETATENII EUROPENI AU INCREDERE IN ELITA LIBERALA SI IN LIBERALISM CARE A AJUTAT LA CONSTRUIREA UNOR SOCIETATI MAI PUTERNICE ,MAI BINE PREGATITE,MAI DREPTE!

20 sept.

Co-președintele ‪ALDE, Călin Popescu-‪‎Tăriceanu, a spus vineri, în cadrul unui conferințe susținută în Sofia, la întâlnirea liderilor liberali din Europa de Sud-Est (LIBSEEN), că cetățenii europeni au încredere în elita liberală, care luptă „pentru drepturile și libertățile cetățenilor și pentru o uniune mai mare, dincolo de frontierele naționale”.

Într-o postare pe Facebook, Călin Popescu-Tăriceanu a mai afirmat că liberalismul a ajutat la construirea unor societăți mai puternice, mai bine pregătite și mai drepte.

De-a lungul anilor, liberalismul a făcut ca ‪democrația să fie o condiție în vederea integrării europene. De-a lungul mai multor decenii, cetățenii simpli din ‪Europa de Vest și-au îmbunătățit sănătatea și nivelul de alfabetizare, au pus bazele sindicatelor, partidelor politice și asociațiilor pentru apărarea și promovarea drepturilor; cu toții au beneficiat treptat de standarde de viață mai bune, au promovat în societate prin beneficiile educației liberale și au luat parte la o sferă publică civilizată și educată în care violența a fost diminuată, chiar eliminată, în favoarea libertății de exprimare.

Liberalismul – prin valorile sale – a ajutat la construirea unor societăți mai puternice, mai bine pregătite și mai drepte.

Liberalismul a devenit pentru mulți cetățeni europeni o marcă de încredere a Uniunii Europene. Când spui ‪‎Uniunea Europeană spui liberalism, precum și faptul că valorile liberale au construit această uniune. Mai mult decât atât, cetățenii europeni au încredere în elita liberală, pentru că ei știu unde ne situăm: întotdeauna de partea cetățenilor, luptând pentru drepturile și libertățile lor și pentru o uniune mai mare, dincolo de frontierele naționale – care sunt atât de strâns păzite în aceste zile„, a spus Călin Popescu-Tăriceanu, potrivit unei postări pe pagina sa de Facebook.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: