POVESTEA PROFESORULUI UNIVERSITAR ,CUNOSCUT CA ABU-AZRAEL( „INGERUL MORTII” ,IN ARABA) SAU „RAMBO AL IRAKULUI CARE A DECLARAT RAZBOI TERORISTILOR ISIS!

20 sept.

Abu Azrael angel of death iraqi rambo shia militia

A apărut pe coperta revistei franceze Paris Match, care i-a dedicat mai multe pagini, în timp ce pe Facebook există o pagină-tribut cu numele lui. Ayyub Faleh al-Rubaie, cunoscut şi ca Abu Azrael (n.r. „Îngerul Morţii” în arabă) e un militant irakian șiit care a intrat în atenția presei occidentale pentru că a renunțat la cariera de profesor universitar pentru a lupta împotriva grupării Stat Islamic. Alții îl numesc ”Rambo al Irakului”.
Metodele sale de luptă și armele folosite sunt pe măsura atrocităților comise de teroriștii SI. În multe din imaginile apărute pe rețelele de socializare, el apare ținând în mână un topor, săbii, mitraliere sau batjocorind cadavrele teroriștilor ISIS.
Azrael s-a înrolat în brigada Imam Ali, o grupare de militanţi irakieni şiiţi, al cărui obiectiv e să distrugă Statul Islamic. În contextul în care luptele împotriva jihadiştilor s-au intensificat în Irak, Azrael este considerat unul dintre eroii care au ajutat la eliberarea oraşului Tikrit, situat la 140 de kilometri nord-vest de capitala Bagdad, din mâna islamiştilor SI, scrie Bussinesinsider.com.
Presa internaţională scrie că aceasta a fost prima dintr-o serie de ample campanii menite să elibereze teritorii importante din nordul Irakului cucerite de extremiştii sunniţi. Redobândirea controlului asupra Tikritului va asigura o rută de aprovizionare pentru o viitoare operaţiune a forţelor irakiene pentru a recuceri oraşul Mosul, cucerit de militanţii extremişti în iunie 2014.
Azrael are în jur de 40 de ani şi a făcut parte din Armata Mahdi, o miliţie care a luptat împotriva forţelor americane din Irak. A luptat şi în Damasc, împotriva rebelilor care doreau căderea regimului preşedintelui Assad.
Azrael a fost vizibil pe reţelele sociale şi recent, când a postat o înregistrare în care îi dă foc unui terorist ISIS, după care îi ciopârţeşte trupul ars cu o sabie, nu înainte de a spune spre cameră: „Teorişti ISIS, asta e soarta voastră, o să vă tăiem ca pe shaworma”.
Fostul profesor universitar e cunoscut şi pentru fraza cu care îşi încheie unele dintre înregistrări, dedicată jihadiştilor şi devenită un adevărat motto pentru susţinătorii săi: „Illa Tahin” (n.r. în traducere aproximativă „o să vă transformăm în cenuşă”).

2 răspunsuri sa “POVESTEA PROFESORULUI UNIVERSITAR ,CUNOSCUT CA ABU-AZRAEL( „INGERUL MORTII” ,IN ARABA) SAU „RAMBO AL IRAKULUI CARE A DECLARAT RAZBOI TERORISTILOR ISIS!”

  1. Erwin Lucian Bureriu 20 septembrie 2015 la 6:38 pm #

    Adsolut mișto!

    Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: