REPLICA TAIOASA A PREMIERULUI VICTOR PONTA IMPOTRIVA ASASINULUI ECONOMIC AL TROICII DE LA BRUXELLES ,MARIONETA PENALA KLAUS WERNER JOHANNIS: „A MERS DEGEABA LA SUMMITUL EXTRAORDINAR AL CONSILIULUI EUROPEI!”

23 sept.

Summit-ul Consiliului European dedicat crizei imigranților a încins din nou spiritele între Palatele Cotroceni și Victoria.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri dimineață că președintele „se duce degeaba” la Consiliu, că acolo merg premierii.

Întrebat dacă își menține punctul de vedere avansat pe vremea când pre;edinte era Traian Băsescu, că la Consiliul European trebuie să meargă prim-ministrul, Ponta a spus: „Vă spun ce era și atunci și ce e valabil și azi. Președintele se duce degeaba. Orice se decide acolo, mai puțin politica externă a UE, ține de Guvern. De aceea toată lumea merge cu primul ministru. Cu foarte mici excepții în care Constituția prevede altfel. Acum, președintele se duce, zice ceva, după aceea vine și îmi spune mie….. Acesta este sensul, Consiliul European este un Guvern al UE…”.

Întrebat dacă a fost informat de președintele Iohannis, prima oară, când s-a discutat despre situația refugiaților, Ponta a răspuns negativ. „Nu, dar în general aflu de la colegii mei premieri despre ce se discută în Consiliul European și sunt la curent”, a susținut premierul.

El a menționat că a avut o discuție cu Iohannis, la început de mandat, pe această temă, iar președintele i-a spus că el merge la Consiliul European. „Am avut o discuție la început, mi-a zis că domnia sa merge. Merge, nicio problemă, noi îi dăm toate documentele. Dacă ajungeam președinte, mergea prim-ministrul la Consiliul European, că așa are sens, are logică”, a afirmat Victor Ponta.

Replica șefului statului nu s-a lăsat așteptată. Întrebat despre declarația lui Victor Ponta, Iohannis a spus, la Cotroceni, că afirmaţiile premierului sunt „o abordare deplasată, fundamental deplasată”, iar ulterior răspunzând unei alte întrebări a precizat, apăsat: „Acest premier nu va participa niciodată la Consiliul European”.

După replica lui Iohannis, Ponta a plusat din nou. „Îi mulţumesc domnului Oprea pentru ceea ce a reuşit să facă la consiliul JAI. Din păcate, modul în care noi ne-am poziţionat a fost evident minoritar. Poate că domnul preşedinte Iohannis, azi, la Consiliul European, va câştiga şi va impune punctul de vedere al României. Dar cum nu mă bazez pe asta, mă bazez pe faptul că, după aceea, tot noi trebuie să facem treabă. Vreau să dau un semnal foarte clar că Guvernul se va pregăti şi va lua toate măsurile necesare”, a declarat Ponta după afirmațiile lui Iohannis.

În scandal a intervenit și Liviu Dragnea, președintele interimar al PSD, care l-a contrazis pe Victor Ponta. Dragnea a spus, anterior afirmațiilor lui Iohannis, răspunzând unei întrebări, că el nu crede că președintele merge degeaba la Consiliu.

„Eu am altă abordare. Niciodată nu cred că președintele României poată să meargă degeaba, la Bruxelles, la Consiliul European. Prezintă poziția României care e bine să fie știută. Ea a fost prezentată și de vicepremierul Gabriel Oprea, este important ca poziția țării noastre să fie știută. Nu putem vorbi că merge cineva degeaba la o întâlnire cu liderii europeni”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului miercuri.

Potrivit unei decizii a CCR din 2012, România este reprezentată la Consiliul European de președintele țării.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.