FOSTA SEFA ANTIMAFIA ,ALINA BICA,SERBAN POP,HORIA SIMU TRIMISI DE DNA IN JUDECATA!

25 sept.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) i-au trimis în judecată pe Alina Bica, fostă șefă a DIICOT, Șerban Pop, fost șef ANAF, și pe Horia Simu. Toți trei sunt în arest preventiv.

Alina Bica este acuzată de luare de mită și de participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu. Șerban Pop este acuzat de complicitate la dare de mită. Horia Simu este acuzat de dare de mită- el este arestat preventiv în altă cauză.

Potrivit acuzațiilor DNA, în 2014, Șerban Pop a primit de la Horia Simu 230.000 de euro pentru a interveni în DIICOT pentru a fi soluționat un dosar într-o manieră favorabilă omului de afaceri. Alina Bica a primit printr-un intermediar, martor denunțător în cauză, 17.500 de eurp din totalul sumei de 20.000 de euro, pe care intermediarul, în calitate de interpus, a primit-o de la Șerban Pop. Suma a reprezentat o parte din cei 230.000 de euro. Alina Bica a determinat înlocuirea procurorului de caz și a făcut presiuni asupra unui alt subordonat de-ai săi pentru pronunțarea unei soluții de clasare în dosarul lui Horia Simu, lucru întâmplat ulterior, potrivit DNA.

A fost pus sechestru în cauză pe bunuri imobile care aparțin lui Șerban Pop și Alinei Bica. A fost instituită poprirea asupra conturilor deținute de acești doi inculpați. Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: