GAULEITERUL NAZI,EMISARUL GERMANIEI LA BUCURESTI ,PENALUL KLAUS JOHANNIS S-O INTALNIT CU PRESEDINTELE CHINEI ,XI JINPING,AFLAT IN VIZITA OFICIALA IN USA :”ROMANIA ESTE INTERESATA DE DRUMUL MATASII!”,DECI ACEST CINIC SI IPOCRIT BASIST ,CETATEANUL GERMAN KLAUS SE FOLOSESTE DE DRUMUL DESCHIS DE PREMIERUL VICTOR PONTA IN DEZVOLTAREA RELATIILOR ECONOMICE CU CHINA!

27 sept.

Klaus Iohannis, alături de președintele Chinei

Președintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere sâmbătă cu președintele Chinei, Xi Jinping, aflat în vizită oficială în SUA, context în care a fost exprimat interesul României pentru Noul Drum al Mătăsii, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Conform sursei citate, cei doi președinți au salutat „evoluția și substanța” relațiilor româno-chineze, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul mai larg al raporturilor Uniunea Europeană-China și pe plan internațional.

„În plan bilateral, discuțiile au vizat, în mod deosebit, aprofundarea cooperării economice și investiționale între România și Republica Populară Chineză. Principalele sectoare vizate pentru derularea unor proiecte de anvergură sunt energia, infrastructura și turismul. Cu ocazia întrevederii, a fost exprimat interesul României pentru proiectul Noului Drum al Mătăsii. Cei doi înalți oficiali au abordat și aspecte ale cooperării dintre România şi Republica Populară Chineză în sistemul onusian. De ambele părți s-a exprimat interesul pentru intensificarea acestei colaborări”, se mai arată în comunicatul citat.

Tot sâmbătă, Iohannis a participat la dineul găzduit de premierul Japoniei, Shinzo Abe

Administrația Prezidențială precizează într-un comunicat că preşedintele României a participat sâmbătă, la dineul găzduit de premierul Japoniei, Shinzo Abe, în contextul campaniei de promovare a proiectului „Impact 10x10x10 for Women’s Empowerment”.

„Scopul evenimentului a fost de a aduce la un loc toți susținătorii campaniei de promovare a drepturilor femeilor (10 lideri politici, 10 lideri de corporații, 10 lideri ai lumii academice). Participanții la campania globală HeForShe, șefi de stat și guvern, au lansat un apel la non-discriminare pe bază de gen. Președintele Klaus Iohannis a reiterat în acest cadru angajamentul ferm al României în lupta pentru implementarea globală a drepturilor omului, inclusiv prin aplicarea tuturor instrumentelor juridice pentru eliminarea discriminării de gen”, se arată în comunicatul citat.

De ademenea, Klaus Iohannis, aflat în vizită la News York la Adunarea Generală a ONU, s-a întâlnit cu reprezentanții comunității românești din Statele Unite ale Americii. Ioahnnis le-a spus românilor din SUA că „asigurarea cadrului legal și a condițiilor necesare pentru ca în 2016 românii din străinătate să poată vota, pentru prima dată, prin corespondență va fi o dovadă de maturizare a clasei politice românești”. Președintele a vorbit și despre procesul de recunoaștere a diplomelor și de echivalare a studiilor, opinând că nu ar trebui să mai întârzie.

„Atunci când vine vorba de ceea ce pot sau trebuie să facă autoritățile din țară pentru românii din afară, facilitarea procesului de recunoaștere a diplomelor obținute în străinătate și de echivalare a studiilor nu ar trebui să mai întârzie. Într-o societate care apreciază și respectă valoarea și performanța, acesta nu are voie să fie un impediment în calea întoarcerii în țară a celor care au studiat în afara granițelor”, a spus șeful statului.

Acesta a mai precizat că în perioada următoare, dar și pe termen lung va avea în atenție statul de drept, educația și o legislație mai simplă, subliniind că își dorește ca România să devină un exemplu de democrație și de funcționare corectă a instituțiilor publice.

„Statul de drept, educația și o legislație mai simplă, coerentă și predictibilă sunt trei direcții majore asupra cărora îmi voi îndrepta toată atenția în perioada următoare, dar și pe termen lung. Insist asupra lor din convingerea că ele îi privesc și afectează în egală măsură, chiar dacă din perspective diferite, și pe românii din țară, și pe cei din străinătate. (…) Îmi doresc ca România să devină un exemplu de democrație și de funcționare corectă a instituțiilor publice, de care să fiți mândri. Cu cât vom întări mai mult instituțiile și mecanismele democratice, cu atât va crește prestigiul României în lume. Iar voi puteți să fiți o parte însemnată a acestei transformări”, a afirmat Iohannis.

Președintele a făcut apel la românii din SUA să participe la consultările pe tema educației în România, o temă pe care a lansat-o recent.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.