COMPLETUL DE JUDECATA DE LA ICCJ A AMANAT ,LUNI ,PANA IN 23 NOIEMBRIE JUDECAREA APELULUI IN DOSARUL REFERENDUMUL IN CARE LIVIU DRAGNEA A FOST CONDAMNAT IN PRIMA INSTANTA LA UN AN DE INCHISOARE CU SUSPENDARE!

28 sept.

 Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat, luni, până în 23 noiembrie judecarea apelului în dosarul Referendumul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la un an de închisoare cu suspendare. Este vorba de dosarul în care au fost acuzate mai multe persoane, printre care și Dragnea, de fraude la referendumul de demitere a lui Traian Băsescu din 2012.

La primul termen al apelului, mulți dintre inculpaţi au cerut instanţei să stabilească un nou termen, fie pentru pregătirea apărării, fie pentru a-şi putea angaja apărători, unii fiind reprezentaţi de avocaţi din oficiu.

În sala de judecată a fost prezent și Liviu Dragnea. Judecătorii le-au cerut inculpaţilor să spună dacă doresc să dea o o nouă declaraţie în faza de apel. Dragnea şi unii dintre inculpaţi au precizat că vor să dea o nouă declaraţie, aceştia urmând să fie audiaţi la termenele viitoare.

Instanța a stabilit ca aceia care vor să depună înscrisuri, apeluri sau alte documente să o facă până în 10 noiembrie, la ora 12.00, astfel încât judecătorii să aibă timp să studieze înscrisurile depuse.

Procurorul DNA prezent la şedinţa de judecată a fost de acord cu cererea de amânare.

Dragnea a ajuns luni dimineață în jurul orei 08.45 la Înalta Curte. „Nu comentez. Nu am ce să comentez”, a spus liderul interimar al PSD, înainte de începerea şedinţei de judecată.

La ieșirea de la instanța supremă, liderul interimar al PSD a precizat că vrea să dea declarații și că acestea vor fi făcute doar în fața instanței, nu în fața jurnaliștilor.

”De doi ani am spus că nu comentez. Ceea ce voi avea de spus, și eu si avocatul meu, voi spune doar în fața instanței. Respectul față de justiție este să vorbești în fața judecătorului. Orice alt fel de declarație politică nu voi face în această curte. Este suficient loc la Parlament. Aici nu fac declarații politice pentru că nu vreau. Cred că trebuie să fie o distincție foarte clară între justiție și politică. Justiția să își urmeze cursul”, a declarat Liviu Dragnea, la ieșirea de la ÎCCJ.

Liviu Dragnea a declarat duminică, la Alexandria, unde și-a lansat candidatura la șefia PSD, că luni va merge la instanţa supremă, şi că are speranţa că, mai devreme sau mai târziu, „adevărul iese la iveală şi dreptatea va triumfa”.

În discursul în care și-a anunțat oficial candidatura la șefia partidului, Dragnea a susținut că nu i-a fost „uşor” să ia această decizie.

„Recunosc că nu a fost ușor de luat această decizie din mai multe motive. Unul îl știți foarte bine că se tot vorbește la televizor (referire la procesul său – nr.), despre el unii spun că această decizie a mea poate să reprezinte un risc pentru mine. Îmi asum acest risc pentru că este nevoie ca PSD să devină ceea ce am convingerea că își doresc foarte mulți să rămână un factor de stabilitate în viața politică din România, un factor de stabilitate pentru România și un factor de progres”, a declarat liderul interimar al PSD.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: