MARIA SARAPOVA S-O RETRAS DIN OPENUL DE LA WUHAN INTIMPUL MECIULUI CU BARBORA STRYCOVA,CAND A PRELUAT CONDUCEREA!

29 sept.

Sharapova s-a retras în timpul meciului cu Barbora Strycova când a preluat conducerea în setul decisiv. Retragerea influenţează componenţa grupelor la Turneul Campioanelor

O retragere ciudată

În turneul de la Wuhan a explodat o bombă luni după amiază (fusul orar al României): Maria Sharapova, cap de serie nr. 2, a abandonat în turul II, în meciul cu Barbora Strycova din Cehia (#37 WTA) la scorul de 7-6, 6-7 2-1. În acest moment nu se cunoaşte motivul retragerii. Sharapova nu părea să fie accidentată. De altfel, abandonul s-a produs după ce a câştigat un game în decisiv şi conducea cu 2-1. Fără explicaţii, după acest game, în loc să se îndrepte spre banca ei, pentru minutul de odihnă, Sharapova a venit la fileu în faţa arbitrului de scaun şi i-a întins mâna adversarei sale, acesta fiind semnul că se retrage. Destul de ciudat.

Pe 27 septembrie, pe site-ul oficial al turneului apărea o declaraţie a Mariei Saharapova în care spunea că este complet refăcută şi că, deşi nu are multe antrenamente în picioare, se simte în formă mare şi vrea să corecteze la Wuhan prestaţia mai slabă pe care a avut-o la ediţia din 2014 a turneului.

Nu încercăm să facem speculaţii, pe marginea acestui eveniment. Este posibil ca rusoaica să nu se fi simţit bine sau să îi fi recidivat mai vechea accidentare (deşi nu s-a văzut în joc) este posibil să fi obosit – ea nu a mai jucat niciun meci de la Wimbledon, unde a pierdut în semifinale la Serena Williams – sau este posibil să nu fi fost interesată de acest turneu şi a ales (cum fac marile jucătoare) să se retragă când conducea, într-un meci cu o adversară mai slab cotată. Vom avea o confirmare în acest sens săptămâna viitoare, când vom vedea dacă Sharapova participă sau nu la „Beijing Open”, cel mai titrat turneu al toamnei, turneu de categoria WTA Premier Mandatory.

Halep nu mai poate fi ajunsă

Retragerea Mariei Sharapova nu influenţează parcursul Simonei Halep. Cele două se puteau juca doar finala. (Am arătat în avancronica turneului că Sharapova are un culoar formidabil de uşor până în sferturi, inclusiv şi o posibilă semifinală relativ lejeră, în timp ce românca „beneficează” de un traseu infernal – n.a.). Totuşi, retragerea „Mashei” are o consecinţă majoră în ceea ce o priveşte pe Simona Halep. Chiar dacă nu mai câştigă niciun meci aici la Wuhan şi la „Beijing Open”, Halep nu mai poate pierde, matematic, locul 2 în clasamentul WTA pe anul 2015. În acest clasament, Simona Halep are în acest moment 5.736 puncte, iar Sharapova 4.322. Exista posibilitatea ca în cazul unui parcurs slab al Simonei Halep (de exemplu eliminare tur III la Wuhan şi tur II la Beijing) şi unul foarte bun al Sharapovei (finale la cele două turnee, una singură câştigată), rusoaica să treacă pe locul 2 în WTA pe 2015. Cum acest lucru nu mai este posibil, Simona Halep termină pe locul 2, iar la Turneul Campioanelor care se desfăşoară începând cu 26 octombrie în Singapore, nu poate cădea în grupă cu Serena Williams. De asemenea, prin retragerea Mariei Sharapova, Simona Halep are mari şanse să îşi păstreze locul 2 în clasamentul general al WTA până la Australian Open, ceea ce înseamnă automat obţinerea poziţiei de cap de serie nr.2, la primul turneu de Grand Slam din 2016.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.