MARIONETA TROICII OCULTE ,PENALUL KLAUS JOHANNIS A LANSAT UN APEL CATRE COMUNITATEA INTERNATIONALA!

30 sept.

 

Președintele României, Klaus Iohannis, lansează, marți, un apel către comunitatea internațională.

Astfel, potrivit președintelui, comunitatea internațională trebuie să facă mai mult pentru a combate terorismul.

Potrivit șefului statului, consolidarea justiției internaționale ar trebui să determine o abordare juridică consolidată cu privire la terorismul internațional.

„Terorismul reprezintă gradul cel mai înalt de crime împotriva indivizilor și a societăților. În opinia României, comunitatea internațională trebuie să facă mai mult pentru a combate terorismul cu instrumente juridice care includ dreptul penal internațional”, a spus Iohannis.

El a precizat că, în acest context, România, susținută de Spania, a determinat un proces de reflecție privind posibila înființare a unei Curți Internaționale pentru Crimele Terorismului.

Șeful statului a subliniat că terorismul reprezintă o amenințare la adresa păcii, arătând că România susține non-folosirea dreptului de veto în Consiliul de securitate al ONU în cazul acțiunilor privind prevenirea crimelor de război.

„Reiterez susținerea României pentru inițiativa Franței și a Mexicului de a propune un acord colectiv și voluntar între membrii permanenți ai Consiliului de Securitate cu privire la non-folosirea dreptului de veto atunci când este nevoie de acțiuni pentru a preveni sau a încheia situații de atrocități în masă și crime de război la scară mare”, a afirmat șeful statului.

El a precizat că ONU trebuie să-și asume noi angajamente în lupta împotriva terorismului în toate manifestările sale, fie că sunt „crime pline de lașitate împotriva oamenilor nevinovați, distrugerea barbară a patrimoniului cultural comun al umanității sau forma odioasă și fără precedent dezvoltată de așa-numitul ISIS/Da’esh, ale cărui acțiuni constituie evidente violări ale dreptului internațional și ale drepturilor omului pe care ne străduim atât de mult să le susținem”.

„Simpla existență a unei astfel de entități este o amenințare manifestă la adresa păcii și a stabilității. Națiunile Unite trebuie să își reafirme unitatea în fața unei astfel de agresiuni amenințătoare. Consiliul de Securitate trebuie să acționeze ferm și să catalizeze acțiunea colectivă împotriva acestei amenințări flagrante la adresa păcii mondiale”, a declarat președintele Iohannis.

El a subliniat, însă, că Națiunile Unite nu reprezintă un panaceu pentru toate relele umanității.

„Istoria sa marchează suișuri și coborâșuri, succese și eșecuri. În același timp, cu toții știm că mărirea numărului și intensitatea misiunilor care i-au fost încredințate nu au fost echivalate de resursele necesare pentru îndeplinirea tuturor obiectivelor sale. A devenit o practică obișnuită să ceri Națiunilor Unite să facă mai mult, cu mai puține resurse. Totuși, după 70 de ani în care a fost supusă tuturor încercărilor, Carta Organizației Națiunilor Unite s-a dovedit a fi un document vizionar care a trecut testul istoriei”, a afirmat președintele Iohannis, potrivit agerpres.ro.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: