Vladimir Putin și-a trimis în Siria trupele speciale pentru a-i vâna și zdrobi pe teroriștii ISIS. Este vorba de soldați din temutul batalion antitero numit Spețnaz.
Pe lângă aceste comandouri, care vor acționa mai ales în zonele urbane și în spatele frontului, în Siria va fi desfășurat și un batalion de parașutiști de elită, susține ziarul Express.co.uk.
Desfășurarea la sol a soldaților din trupele speciale ar reprezenta doar prima parte din ”marea debarcare”. Se estimează că Rusia va aduce în Siria pentru eliminarea opoziției militare de orice tip până la 150.000 de soldați care pe lângă misiunile de luptă le vor avea și pe acelea de stabilizare și pacificare.
Grupaţi sub titulatura oficială de Voiska Spetsialnogo Naznacheniya, pe scurt Spețnaz, luptătorii ruși fac parte din cea mai dură unitate de comando din lume.  Purtând uniforme de camuflaj și tricouri  caracteristice, alb-albastru sau alb-negru, luptărorii din Spețnaz beneficiază de o serie de arme specifice, care le sporesc eficienţa în misiuni sau pe câmpurile de luptă.
Relatările de groază despre „isprăvile” lor de pe teatrele de operaţiuni din Afganistan, Dagestan, Cecenia, Georgia sau Osetia, demonstrează calităţile războinice ale trupelor de comando ale GRU.
Istoricii, dar și alte surse militare au declarat că aceste trupe au fost prezente și la București, în decembrie 1989.
Members of the Spetsnaz (Russian special forces) train