EVRIKA! ROMANIA S-AR PUTEA CALIFICA LA TURNEUL EURO 2016 DIN FRANTA CHIAR DACA PIERDE CU INSULELE FEROE !AR FI PREA DE TOT!

11 oct.

Olanda la 90 de minute de cea mai catastrofală clasare din istoria ei. Ţara Galilor a pierdut dar s-a calificat. Revenire fantastică a Bosniei. Avem două variante dacă pierdem.

Posibile 4 schimbări faţă de meciul cu Finlanda

În ultimul meci din grupa F, România întâlneşte la Tórshavn, pe Tórsvøllur Stadium (6.040 de locuri) echipa Insulelor Feroe. Este al 5-lea meci dintre cele două echipe, România câştigându-le pe toate până acum. Toate cele 5 meciuri s-au jucat în preliminarii, primele 4 pentru CM, ultimul pentru CE 2016. Golaverajul este net favorabil echipei României: 16 – 1. La Tórshavn, noi am câştigat cu 4-0 în 1992 şi cu 1-0 în 2008. În ultimele 10 partide jucate acasă, Insulele Feroe a înregistrat următoarele rezultate: 0-1 cu Italia (2011), 1-2 cu Suedia (2012), 1-4 cu Irlanda (2012), 0-3 cu Germania (2013), 1-1 cu Kazahstan (2013), 0-3 cu Austria (2013), 1-3 cu Finlanda (2014), 0-1 cu Ungaria (2014), 2-1 cu Grecia (2015), 1-3 cu Irlanda de Nord (2015).

În tabăra noastră circulă informaţii privind unele modificări faţă de „11” care s-a făcut de râs cu Finlanda. Ar intra, Măţel în locul lui Papp, Pintilii în locul lui Sânmărtean, Maxim în loculo lui Chipciu şi Abdone în locul lui Keşeru. Oficial, s-a anunţat doar lotul de 23 de jucători, fundaşul central Găman fiind lăsat în tribune, iar Alibec va fi trecut pe foaia de arbitraj.

Variante de calificare pentru echipa României

 • câştigă cu Insulele Feroe
 • face egal cu Insulele Feroe, Ungaria face egal sau pierde în Grecia
 • face egal cu Insulele Feroe, Ungaria câştigă în Grecia, Italia bate sau face egal cu Norvegia, Ucraina pierde acasă cu Spania
 • pierde cu Insulele Feroe, Ungaria pierde în Grecia
 • pierde la 1 gol diferenţă în insulele Feroe, Ungaria face egal sau bate în Grecia, Italia bate Norvegia, Ucraina pierde acasă la 5 goluri diferenţă cu Spania

Rezultatele de sâmbătă seara din grupe

Grupa A

 • Islanda – Letonia 2-2 (2-0)
 • Cehia – Turcia 0-2 (0-0)
 • Kazahstan – Olanda 1-2 (0-1)
 • 13.10: Olanda – Cehia; Turcia – Islanda; Letonia – Kazahstan

Clasament

 1. Islanda – 20 puncte (calificată)
 2. Cehia – 19 puncte (calificată)
 3. Turcia – 15 puncte
 4. Olanda – 13 puncte
 5. Letonia – 6 puncte (eliminată)
 6. Kazahstan – 2 puncte (eliminată)
 • Niciodată, începând cu anul 1956, Turcia nu a câştigat un meci oficial în Cehoslovacia şi după 1990, în Cehia. A reuşit acest lucru pe 10 octombrie 2015, exact când o astfel de victorie are şi urmări în clasament. Turcia este acum la 1 punct şi la 90 de minute de prinderea barajului pentru „Paris 2016”. Pe „Generali Arena” din Praga, Turcia a întâlnit o echipă a Cehiei deja calificată direct şi care a trimis în primul „11” nu mai puţin de 6 rezerve. Este dreptul oricărei echipe de a-şi rula şi oamenii care au jucat mai, dar cu siguranţă vor exista voci care să „arate cu degetul” către Praga. Turcii au jucat la victorie, chiar dacă şi un egal i-ar fi avantaj într-un anume fel, dar erau obligaţi în acest caz să câştige marţi cu Islanda acasă. Acum, după această victorie, şi un egal le este suficient, presupunând că Olanda va bate acasă pe cehi.
 • Olanda a câştigat la Astana mai uşor decât arată scorul. Doar în primele 30 de minute, când „cazacii” au arătat destul de bine meciul a stat sub semnul incertitudinii. „Portocalele” au obţinut cele 3 puncte, dar pentru ca să prindă barajul, mai trebuie ca să bată Cehia pe teren propriu şi Turcia să piardă acasă cu o Islandă şi ea de mult calificată. Foarte, foarte greu de îndeplinit ambele condiţii, mai ales cea de la Istanbul. Olanda s-ar putea să înregistreze cea mai slabă clasare din 1974, de când a intrat în „lumea bună” a fotbalului. La „europene” din 1976, şi pâmă acum a ratat osingură calificare, cea din 1984, iar la mondiale a lipsit (după 1974) doar în 1982, 1986 şi 2002. În 1982 a fost singura dată – din întreaga istorie a naţionalei – când a ocupat locul 4 (în urma Belgiei, Franţei şi Irlandei), dar atunci a fost la 1 punct de calificare.
 • Islanda, şi ea calificată deja de luna trecută, a încheiat rapid socotelile cu Letonia, conducând cu 2-0 în minutul 27. Putea fi foarte uşor 4-0 la pauză, dar gazdele au ratat exasperant. Nu se ştie ce s-a întâmplat la cabine, dar în ultimele 45 de minutem letonii au arătat ca o echipă de locul 1 în grupă, iar islandezii ca una din coadă. Consecinţa, un neverosimil 2-2 pe tabela de marcaj, care însă nu a umbrit despărţirea de propri suporteri în 2015.

Grupa B

 • Bosnia&Herţegovina – Ţara Galilor 2-0 (0-0)
 • Andorra – Belgia 1-4 (0-2)
 • Israel – Cypru 1-2 (0-0)
 • 13.10: Cypru – Bosnia&Herţegovina; Ţara Galilor – Andorra; Belgia – Israel

Clasament

 1. Belgia – 20 puncte (calificată)
 2. Ţara Galilor – 18 puncte (calificată)
 3. Bosnia&Herţegovina – 14 puncte
 4. Israel – 13 puncte
 5. Cypru – 12 puncte
 6. Andorra – 0 puncte (eliminată)
 • Belgia şi Ţara Galilor şi-au oficializat o calificare care era clară pentru galezi după numai 6 etape şi pentru belgieni după cea de a 7-a etapă. Cele două echipe mai aveau nevoie după etapa a 7-a de cele 3 puncte de neratat cu Andorra, iar după etapa a 8-a doar de câte un singur punct cu cea mai slabă echipă din grupă. Belgia şi-a depăşit planul, obţinând acum în etapa a 9-a toate cele 3 puncte în Andorra; Ţara Galilor, după ce a amânat calificarea matematică în etapa a 8-a, terminând la egalitate acasă cu Israel, a rezolvat-o sâmbătă noaptea, chiar dacă a pierdut la Zenica, beneficiind de victoria ciprioţilor de la Jerusalem.
 • Foarte interesantă a devenit bătălia pentru locul de baraj. Nu mai puţin de trei echipe au şansa de a prinde locul 3. Marţi va fi la Nicosia un meci pe viaţă şi pe moarte între Cypru şi Bosnia. Gazdele, au nevoie obligatoriu de victorie, dar ca să meargă la baraj aşteaptă ca Israelul să nu câştige în Belgia. Acelaşi lucru este valabil şi pentru Bosnia, dar numai dacă meciul cu Cypru se termină la egalitate. De remarcat extraordinara revenire a Bosniei, care după 4 etape avea doar 2 puncte, în timp ce Israelul avea 9, iar Cypru 6 puncte.

Grupa H

 • 10.10: Azerbaijan – Italia 1-3 (1-2)
 • Norvegia – Malta 2-0 (1-0)
 • Croaţia – Bulgaria 3-0 (20)
 • 13.10: Italia – Norvegia; Bulgaria – Azerbaijan; Malta – Croaţia

Clasament

 1. Italia – 21 puncte (calificată)
 2. Norvegia – 19 puncte
 3. Croaţia – 17 puncte
 4. Bulgaria – 8 puncte (eliminată)
 5. Azerbaijan – 6 puncte (eliminată)
 6. Malta – 2 puncte (eliminată)
 • Italia nu a avut emoţii decât în primele 10 minute, când azerii au jucat de parcă erau Anglia, şi au mai tremurat puţin şi după minutul 31, când gazdele au egalat. Dar şi aceste emoţii au fost generate de faptul că în primele 30 de minute, azzurii au înscris doar un gol şi au ratat 3 ocazii imense, din care 2 cu poarta goală. Intraţi în avantaj (2-1) la pauză, oaspeţii au controlat în stil „italienesc” partea a doua a meciului, reuşind să mai puncteze în minutul 65 şi să închidă tabela.
 • Norvegia a obţinut o victorie normală în faţa Maltei, scorul nereflectând însă realitatea de pe teren, un 5-0 fiind mai aproape de adevăr. Nordicii au însă o mare problemă: nu le ajunge un egal în Italia, pentru că stau mai slab decât Croaţia la întâlnirile directe. La o eventuală egalitate de puncte (egal Norvegia, victorie a Croaţiei în Malta), se califică direct balcanicii. Norvegia va fi obligată marţi să atace şi să încerce să înscrie. Adică va fi exact un joc pe placul italienilor, care vor căuta rezolvări pe contraatac. Chiar şi cu unele rezerve în teren, ne este greu să credem că Italia va pierde acasă cu Norvegia.

Ce echipe s-au calificat după 9 etape

 • Grupa A: Islanda şi Cehia
 • Grupa B: Belgia şi Ţara Galilor
 • Grupa C: Spania
 • Grupa D: –
 • Grupa E: Anglia şi Elveţia
 • Grupa F: Irlanda de Nord
 • Grupa G: Austria
 • Grupa H: Italia
 • Grupa I: Portugalia

2 răspunsuri to “EVRIKA! ROMANIA S-AR PUTEA CALIFICA LA TURNEUL EURO 2016 DIN FRANTA CHIAR DACA PIERDE CU INSULELE FEROE !AR FI PREA DE TOT!”

 1. ceasuriinvicta 28 iunie 2016 la 5:38 pm #

  Buna postare. Urmaresc de mult timp
  http://www.brasty.ro

  Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: