FOSTUL PREMIER MOLDOVEAN ,VLAD FILAT GREU DE ARESTAT!

17 oct.

Judecătorii moldoveni au amânat sâmbătă ședința în care trebuia să decidă dacă emit mandat de arestare preventivă pe numele fostului premier moldovean Vlad Filat, reținut de procurori pentru implicare în dispariția miliardului de dolari. Astfel, procesul de judecată a fost amânat pentru duminică, la ora 9.

„Astăzi, judecătoria Buiucani a acceptat demersul apărătorilor în ce priveşte amânarea procesului pentru mâine ora 09:00. Motivul este că nu am reuşit să facem cunoştinţă cu materialele. Avem două volume de studiat. Regretăm că se repetă acelaşi scenariu din Parlament, Filat nu a avut acces la Comisia Juridică, şi nici apărătorii. Astăzi s-a încercat ca rapid să fie aplicat arestul preventiv. Am demonstrat instanţei că nu poate fi încălcat procesul . Eu sunt şeful unei echipe de avocaţi, cu mine lucrează un jurist din SUA şi altul din România. Nu putem să pregătim apărarea într-o oră. Dumnealui (Filat – nr.) a depus cerere în cadrul izolatorului pentru a fie examinat de un medic. Este dreptul lui. Şi judecătoria are dreptul de a analiza dosarul fără prezenţa acestuia. Deocamdată are statul de învinuit. Au fost anumite încălcări procedurale, în mare parte vreau să ştiţi un lucru, în Republica Moldova nu a mai avut astfel de acte de încuviinţare în privinţa unui deputat. Astfel deputaţii trebuie să fie foarte atenţi când votează scoaterea imunităţii. Unii experţi spun ca hotărârea Parlamentului trebuia să fie publicată înainte ca acesta să fie reţinut. S-a încălcat grav dreptul la apărare pentru că noi avocaţii nu am avut acces la Comisia Juridică, unde să depunem memorii şi ca Filat să fie ascultat”, a declarat avocatul Igor Popa, citat de presa din Republica Moldova.

Decizia instanței a fost luată în lipsa fostului premier. Vlad Filat nu a venit la proces. Avocatul politicianului a susținut că acesta se simte rău.

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru Vlad Filat. „Termenul de 72 de ore expiră mâine la 17.45. Dacă până atunci instanța nu reușește să emită o decizie de prelungire a arestului, va fi liber”, a declarat avocatul lui Filat.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: