PRESEDINTELE SENATULUI SI CO-PRESEDINTE ALDE ,LIBERALUL CALIN POPESCU TARICEANU ATAC DUR LA EMISAUL GERMANIEI LA BUCURESTI ,PENALUL KLAUS WERNER JOHANNIS : PROPUNE MONARHIA CONSTITUTIONALA!

17 oct.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat dorinţa preşedintelui de a avea propriul guvern şi a propus modificarea din temelii a Constituţiei, pentru o „democraţie pură” sau o Monarhie Contituţională. Afirmaţiile au fost făcute în cadrul conferinţei „România – a 7-a Putere Economică a Europei – un Proiect”, organizată de ALDE la Universitatea de Vest din Timişoara.

„Activitatea constituţională are sădit în sine conflictul instituţional. Între instituţiile României există dispute permanente. Trebuie să fie un echilibru între puterile statului, un exemplu al puterii prea mari este cea juridică. România este considerată o republică parlamentară, dar ca şi realitate se duce către una prezidenţială. Preşedintele încearcă să devină şi prim-ministru şi ministru de resort. El vrea să aibă guvernul lui. De 25 de ani aici există o funcţionare proastă, preşedintele provine dintr-un partid, ajută acel partid, vrea guvernul lui. În acest moment este de gândit o nouă Constituţie, una care să fie orientată spre o democraţie pură, una europeană, fie o Monarhie Constituţională, în care monarhul să decidă pe aceste probleme, este o persoană independentă”, a declarat Tăriceanu, potrivit tion.ro.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: