EMISARUL OCULTEI MONDIALE FINANCIARE LA BUCURESTI,PENALUL KLAUS JOHANNIS-HOINNARIS,S-A INTALNIT MARTI CU DELEGATIA FMI CONDUSA DE ANDREA SCHAECHTER,SEFUL MISIUNII FONDULUI IN ROMANIA.KLAUS „GHINION” NU STIA DATORITA LUI DAN „SOMNORILA” CE A DISCUTAT GUVERNUL CU DELEGATIA FMI!

20 oct.

iohannis fmi
Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marţi cu delegaţia FMI, condusă de Andrea Schaechter, şeful misiunii Fondului în România. La doar 10 zile după ce premierul Ponta lăuda „colaborarea instituţională perfectă” cu Iohannis, preşedintele a lăsat să se înţeleagă că nu este la curent cu discuţiile Guvern-FMI.

Bun venit la Cotroceni! Este o plăcere să vă primesc aici şi aştept cu interes să aud detaliile discuţiei cu Guvernul. Sper că a fost una bună„, le-a spus Iohannis reprezentanţilor FMI, în debutul întâlnirii.

Ministerul Finanţelor Publice a început marţea trecută discuţiile cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional pe marginea bugetului de stat pe 2016.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, declara că se discută inclusiv posibilitatea încheierii unui nou acord. „În actualele condiţii la nivel internaţional, un astfel de acord, mult mai flexibil, poate constitui pentru România un plus”, spunea ministrul de resort.

Începând din 2009 şi până în prezent, România a încheiat trei acorduri consecutive de împrumut cu Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană.

Ultimul acord cu FMI, care a expirat în septembrie 2013, a avut o valoare de două miliarde de euro însă autorităţile de la Bucureşti nu au accesat fonduri. Scopul acordului de tip preventiv a fost acela de a proteja economia românească de eventuale şocuri de pe pieţele financiare. Acesta a fost cel de-al zecelea acord încheiat de România cu Fondul Monetar Internaţional din ultimii 23 de ani şi al treilea acord solicitat FMI, de la declanşarea crizei economice, în 2009.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: