PRESEDINTELE SENATULUI CALIN POPESCU TARICEANU A DECLARAT MARTI CA LEGEA VOTULUI PRIN CORESPONDENTA NU ESTE CONSTITUTIONALA!,UDMR CONTESTA LA CCR ,LEGEA VOTULUI PRIN CORESPONDENTA!

20 oct.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că nu îşi propune să atace legea votului prin corespondenţă la Curtea Constituţională, precizând că doar şi-a făcut „datoria” de a atrage atenţia că forma adoptată are prevederi neconstituţionale.

„Noi nu vom ataca legea votului prin corespondenţă la Curtea Constituţională a României, ca să nu poată să fie invocată o potenţială vină a noastră pentru imposibilitatea aplicării legii, pentru că am ieşi din termenul recomandării Comisiei de la Veneţia. Lucrul acest ar însemna că procesul legislativ trebuie reluat”, a declarat Tăriceanu, potrivit romaniatv.net.

Tăriceanu a afirmat că ALDE şi-a făcut datoria de a atrage atenţia că prevederile legii votului prin corespondenţă, în forma actuală, sunt neconstituţionale, subliniind că astfel partidele politice înşală încrederea eletoratului.

Astfel, Călin Popescu Tăriceanu a criticat susţinerea politică pe care proiectul legii votului prin corespondenţă o are, afirmând că trebuie să fie cineva care să „deschidă ochii” electoratului asupra riscurilor pe care legea le implică.

„Adică, ei fac un dublu limbaj care nu este după părerea mea posibil să fie lăsat nesancţionat. Trebuie să fie cineva care să atragă atenţia şi să le deschidă ochii oamenilor asupra riscurilor potenţiale pe care le implică această lege”, a spus copreşedintele ALDE.

Întrebat dacă are în vedere o acţiune comună cu UDMR privind contestarea legii, în condiţiile în care şi Uniunea şi-a exprimat nemulţumirea faţă de legea votului prin corespondenţă propusă de AEP, Tăriceanu a precizat că nu are în plan nicio acţiune împreună cu UDMR, afirmând că „fiecare partid ar propria lui viziune, propriul electorat, propriile interese”.

Legea votului prin corespondenţă, adoptată luni de plenul Senatului, urma să fie transmisă marţi Camerei Deputaţilor, for decizional. Deputaţii au termen de depunerea a amendamentelor până luni, iar dezbatrea şi votul în plen au fost programate pentru miercurea viitoare.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: