MARIA SHARAPOVA A PIERDUT IN FATA PETREI KVITOVA IN TURNEUL CAMPIOANELOR DE LA SINGAPORE!

31 oct.

Setul pierdut de lidere în faza grupelor a schimbat istoria Turneului Campioanelor. Halep „profesoară” pentru Sharapova. Cum arată azi top 5 în WTA General.

Favoritele au pierdut

Rezultate surpriză în semifinalele Turneului Campioanelor din Singapore:

  • Agnieszka Radwańska – Garbine Muguruza 6-7, 6-3, 7-5

  • Petra Kvitova – Maria Sharapova 6-3, 7-6

Calificate în semifinale cu câte-o singură şansă din 16, atât Agnieszka Radwańska, cât şi Petra Kvitova au reuşit să dea lovitura şi să învingă jucătoare mult mai bine cotate şi în faţa cărora aveau un palmares negativ. Muguruza avea un ascendent de 4 la 2 în faţa polonezei Radwańska, iar Maria Sharapova conducea cu 6 la 3 în întâlnirile directe cu Petra Kvitova. Garbine Muguruza considerată cea mai în formă jucătoare a momentului câştigase în 2015 cele 4 meciuri împotriva polonezei. Să nu uităm că în faza grupelor, Muguruza şi Sharapova au măturat totul în cale, pierzînd doar un singur set în câte 3 meciuri. Culmea, respectivele seturi pierdute le-au calificat pe Kvitova, respectiv Radwańska.

În ceea ce priveşte cele două semifinale, trebuie consemnat că Maria Sharapova a copiat, incredibil, părţile rele ale Simonei Halep. În setul secund, Sharapova a condus cu 5-1 la game-uri, după care a pierdut 5 game-uri la rând. În tie-break-ul setului secund, rusoaica a început cu 2-0, dar de la 3-3 nu a mai câştigat vreun punct. În meciul cu Muguruza, poloneza Radwańska putea câştiga în 2 seturi, dar în primul set, a avut 4-1, 5-4, 6-5, dar nu a reuşit să închidă setul, iar în tie-break a avut 3-0, 4-1, dar a pierdut cu 7-5. În seturile 2 şi 3 s-a aflat de asemenea în permanenţă în control şi nu a mai cedat iniţiativa.

Halep are 800 puncte avans

După semifinale, top 5 în clasamentul WTA arată astfel:

  1. Serena Williams – 9.945 puncte

  2. Simona Halep – 6.060 puncte

  3. Garbine Muguruza – 5.200 puncte

  4. Maria Sharapova – 5.012 puncte

  5. Petra Kvitova – 4.220 puncte

Dacă Garbine Muguruza ar fi câştigat turneul, atunci s-ar fi apropiat la 50 de puncte de Simona Halep. Acum rămâne o diferenţă cvasi-liniştitoare de 800 de puncte. Indiferent cine câştigă în finală, nu va atinge pragul de 5.000 de puncte

Hingis/Mirza – finaliste la dublu

Cea mai bună pereche a anului, Martina Hingis (Sui)/Sania Mirza (Ind) s-a calificat în finala de dublu, după ce a trecut de surorile Chan din Taipei cu 6-4, 6-2. A doua semifinală este în curs de desfăşurare şi opune perechii spaniole, Garbine Muguruza – Carla Suarez Navarro, pe jucătoarele cele Hlavackova şi Hradecka.

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: