CRONOLOGIA INCENDIILOR DE-A LUNGUL ANILOR IN CLUBURI DE NOAPTE: „SUPRAVIETUITORII SI FAMILIILE ALE VICTIMELOR UNUI INCENDIU MORTAL PRODUS IN 2003 LA UN CLUB DE NOAPTE DIN RHODE ISLAND ,USA ,AU DECLARAT SAMBATA CA TRAGEDIA DE LA BUCURESTI ESTE TRISTA SI INFRICOSATOARE,RELATEAZA A.P.:”LA CLUB STATION DIN USA AU MURIT 100 DE OAMENI SI 230 AU FOST RANITI!”

1 nov.

Supravieţuitori şi familii ale victimelor unui incendiu mortal produs în 2003 la un club de noapte din Rhode Island, în SUA, au declarat sâmbătă că tragedia de la Bucureşti este tristă şi înfricoşător de asemănătoare, relatează Associated Press în pagina online.

Supravieţuitori ai incendiului de la clubul Station din SUA, în urma căruia au murit 100 de oameni şi 230 au fost răniţi, întristaţi de tragedia de la Bucureşti: „E atât de asemănător. Chiar nu vom învăţa niciodată?”

„Este atât de asemănător. Mă întristează”, a declarat Claire Bruyere, din Warwick, a cărei fiică în vârstă de 27 de ani, Bonnie Hamelin, a murit în incendiul din 2003 de la clubul de noapte Station din oraş. „Nici nu vreau să mă gândesc prea mult la asta”, a adăugat ea.

Incendiul de la clubul Station, unul dintre cele mai grave din istoria SUA, a fost declanşat de artificiile folosite în timpul unui concert al formaţiei Great White, care au aprins spuma inflamabilă din interiorul clubului. O sută de oameni au murit şi 230 au fost răniţi.

În mod asemănător, incendiul de vineri noapte de la clubul Colectiv din Bucureşti a fost declanşat de artificiile folosite în timpul unui concert. Flăcările s-au extins rapid şi au generat o busculadă, astfel că 29 de persoane au murit şi aproximativ 180 au fost rănite.

 • ianuarie 2013: Un incendiu a provocat moartea a peste 200 de persoane la clubul Kiss din oraşul Santa Maria, din sudul Braziliei. Anchetatorii au afirmat că spuma antifonică de pe tavan a luat foc şi a emis gaze toxice care au ucis rapid participanţii la o petrecere studenţească.
 • decembrie 2009: Aproximativ 152 de persoane au murit într-un incendiu izbucnit în clubul Khromaya Loshad (Calul Şchiop) din Perm, în Rusia. Flăcările s-au declanşat când un foc de artificii a aprins tavanul de plastic decorat cu ramuri.

 • ianuarie 2009: Un foc de artificii de Revelion a declanşat un incendiu în clubul Santika din Bangkok, Thailanda, provocând moartea a 67 de persoane şi rănirea multor altora. Victimele au suferit arsuri grave şi au inhalat fum, dar multe persoane au murit strivite.

 • septembrie 2008: Flăcările au ucis 44 de persoane în clubul Wuwang (Regele Dansatorilor) din Shenzhen, China, unde un foc de artificii a aprins tavanul, generând o busculadă.

 • decembrie 2004: În Buenos Aires, Argentina, un incendiu a ucis 194 de persoane în clubul supraaglomerat Cromagnon Republic, după ce un foc de artificii a aprins spuma cu care era capitonat tavanul. Proprietarul clubului, Omar Chaban, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru provocarea incendiului şi pentru mită. Alte persoane au primit pedepse mai mici.

 • februarie 2003: Un incendiu la clubul Station Warwick din Rhode Island, în Statele Unite, a omorât 100 de persoane şi a rănit peste 200. Artificiile folosite de o formaţie de muzică au aprins spuma inflamabilă din interiorul clubului.

 • decembrie 2000: Un incendiu cauzat de un accident de sudură a provocat moartea a 309 persoane la o discotecă din centrul oraşului chinez Luoyang.

 • octombrie 1998: Un incendiu provocat intenţionat la o discotecă supraaglomerată din oraşul suedez Goteborg s-a soldat cu 63 de morţi şi aproximativ 200 de răniţi. Patru persoane au fost condamnate ulterior pentru declanşarea incendiului.

 • martie 1996: Flăcările izbucnite la clubul Ozone din Quezon City, Filipine, au ucis 162 de persoane. Multe dintre victime erau studenţi care sărbătoreau sfârşitul anului universitar.

 • martie 1990: Un incendiu provocat intenţionat la clubul Happy Land din cartierul new-yorkez Bronx s-a soldat cu 87 de morţi. Focul a izbucnit când un bărbat furios pe iubita lui a stropit cu benzină singura ieşire din club şi i-a dat foc, după care a blocat poarta metalică din faţă, astfel că oamenii au rămas blocaţi.

 • decembrie 1983: Un incendiu la salonul de dans Alcala din Madrid, Spania, a provocat moartea a 78 de persoane şi rănirea a peste 20.

 • mai 1977: Un incendiu la clubul Beverly Hills din Southgate, în statul american Kentucky, a ucis 165 de persoane şi a rănit peste 200.

 • noiembrie 1942: Cel mai grav incendiu dintr-un club de noapte din istoria SUA a ucis 492 de persoane la clubul Cocoanut Grove din Boston. Tragedia de la unul dintre cele mai populare cluburi din Boston a condus la adoptarea unor noi reglementări în domeniu, precum sistemele de stropire antiincendiu şi ieşiri accesibile.

 • aprilie 1940: Un incendiu izbucnit din cauza plantelor decorative agăţate de tavanul clubului Rhythm Night din Natchez, în statul american Mississippi, a ucis 209 persoane. Ferestrele localului erau blocate pentru a împiedica persoanele care voiau să intre pe furiş.

Sursa :  http://mediafax.ro/

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: