JOS GUVERNUL DE BIROCRATI AL UE SI AL USA CARE VA INROBI SI DISTRUGE TARA,PE SCURT JOS GUVERNUL CIOLOS=GUVERNUL SOROS CU AFINITATI POLITICE !!

16 nov.

https://searchnewsglobal.files.wordpress.com/2015/11/10486421_723658834432591_492810249616793636_n.jpg

Jos guvernul de rahat al UE si al SUA care va înrobi si distruge tara,care va privatiza tot ce a mai rămas!!!

Liderii capitalisti sint total decuplati de la realitatea economica si asta pentru ca sistemul le permite, este un sistem al minciunii si dezinformarii, al jafului si fraudei legalizate in favoarea unui grup.

Dacian Cioloș este pregătit să se prezinte cu noul său Cabinet în Parlament, pentru audieri și votul de învestitură. Aceasta cuprinde 22 de propuneri de miniștri, din care doi vor ocupa și funcția de vicepremier. Este vorba de Vasile Dâncu, propus pentru funcția de vicepremier și la portofoliul Dezvoltării Regionale, și Costin Grigore Borc, nominalizat la Economie, dar și pentru funcția de vicepremier. „Am urmărit să aleg oameni cu competenţă, cu experienţă. M-am orientat spre cei cu viziune profesională, care au idei şi experienţă de management. Am urmărit să avem şi un echilibru. Cred că este unul din rarele guverne cu o treime din membrii propuşi femei. Am urmărit să fie oameni profesionişti, oameni integri, oameni deschişi spre dialog”, a spus Ciolos.

OILE NEGRE ALE LUI CIOLOȘ

Cu toate că încă de la început cuplul Iohannis – Cioloș a susținut faptul că noua echipă guvernamentală va fi compusă din tehnocrați neafiliați politic, în lista prezentată de premierul desemnat se regăsesc și câteva persoane care au afinități politice. Cel mai cunoscut dintre „independenții” lui Cioloș este sociologul Vasile Dâncu, desemnat pentru posturile de vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrație Publică. Despre Dâncu se știe faptul că din 1999 timp de aproape zece ani, și component al așa-numitului ”Grup de la Cluj”, condus de Ioan Rus (bănuit în nenumărate rânduri de colaborare cu pedeliștii lui Băsescu). Dâncu a fost senator și europarlamentar și a mai deținut o funcție în Guvernul României în perioada 2001 – 2003, când a fost titularul portofoliului Informațiilor Publice în mandatul de prim-ministru al lui Năstase. Un alt „independent” este Cristina Guseth, propusă la Ministerul Justiției și care este directorul fundaţiei Freedom House România. Nominalizarea Cristinei Guseth, care, nu are nici măcar studii juridice, a provocat stupoare în rândul judecătorilor și procurorilor din cauza legăturilor cu Monica Macovei, dar și cu miliardarul George Soros. Dincolo de un CV bogat, care nu are nicio legătură cu domeniul justiției, ONG-ista Cristina Guseth este una dintre cele mai înfocate susținătoare ale „propagandistei băsiste” Monica Macovei, un personaj care făcea pe independenta, dar care, în realitate, slujea la poarta lui Băsescu şi primea bani pentru asta. Este de notorietate un discurs al acesteia din urmă cu câțiva ani la adresa Monicăi Macovei: “Când Macovei a fost pusă ministru al Justiţiei de Traian Băsescu”.

Un alt personaj care are legături cu zona Băsescu este Mihnea Motoc, actualul reprezentant al României la UE. Mihnea Motoc este căsătorit cu Iulia Motoc, fost judecător al Curții Constituționale a României, care îi făcea jocurile lui Băsescu. Printre „apoliticii” lui Cioloș îi mai regăsim pe Achim Irimescu, propus pentru Ministerul Agriculturii, dar care a fost secretar de stat în acest minister între 2012 şi 2014, Adrian Curaj, propus pentru postul de ministru al Educației, fost consilier guvernamental în Cabinetul Tăriceanu și șef al Autorității Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică în Guvernul Boc, și Lazăr Comănescu, propus pentru postul de ministru de Externe, care a mai deţinut funcţia respectivă în 2008, în Cabinetul Tăriceanu. Nu în cele din urmă, îl avem pe însuși premierul desemnat, Dacian Cioloș. Deși unii îl cataloghează ca fiind tehnocrat și independent, Cioloș are afinități politice. Este de notorietate faptul că Cioloș este un apropiat al lui Băsescu și al fostului PDL, care l-au propus și susținut pentru funcția de comisar european pentru Agricultură, pe care a deținut-o până în 2014.

La polul opus, în Cabinetul Cioloș regăsim și câteva persoane total independente politic și care au un CV impresionant. Printre acestea se numără filologul Vlad Alexandrescu, care a fost propus în funcţia de ministru al Culturii în viitorul Guvern. Vlad Alexandrescu este conferenţiar la catedra de limba şi literatura franceză a Universităţii Bucureşti, fost ambasador al României la Luxemburg, fiu al arheologului Petre Alexandrescu şi nepot al criticului Tudor Vianu. Domeniile sale de competenţă cuprind istoria ideilor (secolele XVI – XVIII), literatură franceză, pragmatică și filosofia limbajului şi hermeneutică, potrivit unui document publicat pe site-ul unibuc.ro. În 2014, şi-a susţinut teza de abilitare în filologie, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Oamenii lui Cioloș

Lista completă cu membrii Cabinetului Cioloș:

Lazăr Comănescu – Afaceri Externe,

Petre Tobă – Afaceri Interne,

Mihnea Ioan Motoc – Apărare Naţională,

Vasile Dîncu – vicepremier şi ministru la Administraţie,

Anca Dana Dragu Paliu – Finanţe Publice,

Costin Grigore Borc – vicepremier şi ministru la Economie şi Turism,

Achim Irimescu – Agricultură şi Dezvoltare Rurală,

Victor Vlad Grigorescu – Energie, IMM-uri şi Mediu de Afaceri,

Adrian Curaj – Educaţie şi Cercetare Ştiinţifică,

Vlad Alexandrescu – Cultură,

Aura Carmen Răducu – Fonduri Europene,

Cristina Guseth – Justiţie,

Cristina Paşca Palmer – Mediu, Ape şi Păduri,

Claudia Ana Moarcăş – Muncă, Familie, Protecţie Sociale,

Marius-Raul Bostan – Societate Informaţională,

Andrei Baciu – Sănătate, retras după nominalizarea făcută de Cioloș

Elisabeta Lipă – Sport,

Marian Dan Costescu – Transporturi,

Victoria-Violeta Alexandru – ministru delegat pentru Dialog Social,

Dan Stoenescu – ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de peste Hotare,

Ciprian Bucur – ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul și

Ioan Dragoş Tudorache – şeful Cancelariei Primului ministru.

Șeful Institutului Oncologic din Cluj, noua propunere pentru funcția de ministru al Sănătății

Noua propunere a premierului desemnat, Dacian Cioloș, pentru postul de ministru al Sănătății este Patriciu Achimaș-Cadariu, șeful Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca, după ce Andrei Baciu, propus inițial pentru acest portofoliu, a fost retras.

Patriciu Achimaș-Cadariu este următoarea propunere a premierului interimar pentru funcția de ministru al Sănătății.

Propunerea inițială a lui Dacian Cioloș pentru postul de ministru al Sănătății a fost Andrei Baciu, în vârstă de 29 de ani.

Este cel mai aservit guvern posibil. De acum de conduce FMI si UE. Bravo Iohannis. Liber la taieri de pensii si salarii, liber la austeritatea PNL si PDL, liber la jefuirea Romaniei.

Anca Dana Dragu Paliu – ministrul Finanțelor Publice Anca Paliu a fost reprezentantul FMI în negocierile cu Guvernul Boc şi Traian Băsescu, la care instituţiile Bretton Woods au cerut mărirea taxelor. Aura Răducu este expert BERD în finanţări europene şi internaţionale. Anca Dana Dragu Paliu este analist economic la Direcția Generală pentru Afaceri Economice și Financiare, din carul Comisiei Europene, începând din februarie 2013 şi până în prezent.

În perioada septembrie 2001 – ianuarie 2013, a fost economist la Fondul Monetar Internațional (FMI), Biroul Regional pentru România și Bulgaria, București. În această funcţie a fost responsabilă pentru monitorizarea economică și analiză sectorială a economiei românești şi totodată cu evaluarea performanței economice în cadrul programelorFMI.

Ministrul desemnat la Finanţe a lucrat şi la Banca Națională a României (BNR), ca economist la Direcția de Reglementare și Autorizare, între august 2000 – august 2001. În această funcţie a fost responsabil pentru elaborarea regulamentului privind regimul rezervelor minime obligatorii, lichiditatea băncilor, expunerea valutară, derivați, fondurile proprii și de provizionare, îmbunătățirea sistemului de asigurare a depozitelor, instrumentelor financiare derivate, rezervelor minime obligatorii și analiza impactului economic al acestor reglementări.

De asemenea, Anca Dana Dragu Paliu a mai lucrat la BNR timp de un an şi nouă luni ca economist în Direcția de Refinanțare și Operațiuni de Piață Monetară, între octombrie 1996 – iulie 1999. În această perioadă s-a ocupat cu monitorizarea tuturor tipurilor de credite de refinanțare (structurale, licitații, credite speciale și Lombard), dar şi cu elaborarea programului de restructurare a băncii de stat Bancorex.

Patriciu Achimaş Cadariu, ministrul Sănătății După retragerea playboy-ului pilotat, se spune, de Cristi Buşoi de la PNL, Dacian Cioloş l-a nominalizat pe Achimaș din Cluj.

Cristiana Pașca Palmer – ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor Este şefa unităţii de Mediu din Comisia Europeană. Cristina Paşca Palmer lucrează la Direcţia Generală pentru Cooperare Internaţională şi Dezvoltare a Comisiei Europene, unde deţine din 2011 funcţia de şef al unităţii pentru Schimbări Climatice, Mediu, Resurse Naturale şi Economie Verde.

De asemenea, are responsabilităţi pe linie financiară pentru două instrumente financiare ale UE.

Potrivit unui CV al său, ea a fost premiată de fostul preşedinte al URSS Mihail Gorbaciov cu ”premiul Gorbaciov”, pentru ”contribuţii semnificative în domeniul mediului”.

Cristina Paşca Palmer a beneficiat de burse Soros academice americane şi europene şi este cunoscută ca având o bogată activitate în sfera societăţii civile.

Claudia Ana Moarcăș – ministrul Muncii, Familiei, Protecției sociale și persoanelor vârstnice Ana Moarcăş,este cunoscută ca fiind o tipă dură şi e supranumită „Femeia de Fier”. E profesor la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti din anul 2012. A fost şi profesor asociat la Politehnică. În CV, Claudia Moarcăş Costea menţionează că a fost, în 1998 şi 2014, profesor invitat la celebra universitate Sorbona. Între 2002 şi 2008 a fost consultant la Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale din cadrul ONU.

În martie anul acesta a fost printre cele trei nominalizări în urma interviurilor susţinute la Ministerul Justiţiei, pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

A efectuat un stagiu de cercetare la Institut für Sozialrecht und Sozialpolitik din Munchen, Germania (2000), un stagiu de cercetare, bursă DAAD în Dreptul European al Muncii la Darmstadt, Germania (1997), curs de formator de formatori, la Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare Geneva, Elveția (1996).

Marius Raul Bostan – ministrul pentru Societatea Informațională

Marius Bostan este un fost membru al Tineretului Ţărănist, care a apărut consilier în echipa lui Ciorbea în anul 1997, după care a intrat în mediul de afaceri, făcând management la SNSPA Soros, apoi în Occident.

Proiecte pentru USAID, Banca Mondială şi Comisia Europeană. Interesant este că e membru în CA Telekom, numit de Ministerul pentru Societatea Informaţională, pe care acum ar putea să-l conducă.

Bostan este în prezent membru al Consiliului de Administraţie la operatorul Telekom România, numit de Ministerul pentru Societatea Informațională. Bostan este totodată senior partner la VMB Partners, firmă care asigură servicii de consultanţă în special privind emiterea de obligaţiuni.

Bostan a lucrat pentru implementarea unor programe ale Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID), Băncii Mondiale şi ale Comisiei Europene, pentru administraţia publică locală. A fost organizator al primei Conferinţe Internaţionale de Descentralizare Fiscală din România. A urmat cursuri de specializare în Anglia şi Italia, şi a studiat sistemele administrative din Germania şi Olanda.

Bostan este unul dintre foştii lideri ai tinerilor ţărănişti, iar în prezent ocupă funcţia de preşedinte al Fundaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri,un alt ONG a lui Soros înfiinţată în 1997 specializată în consultanţă pentru sectoarele public şi privat.

El este, de asemenea, membru al Fundaţiei Romanian Business Leaders, care reuneşte antreprenori şi lideri de business din mediul privat.

Bostan a lucrat cu americanii de la Research Triangle Institute în cadrul operaţiunilor de emitere de obligaţiuni municipale. A lucrat la majoritatea emisiunilor de obligaţiuni din România.

Aura Carmen Răducu – ministrul Fondurilor Europene

Aura Răducu este expert BERD în finanţări europene şi internaţionale. A deținut funcțiile de Programme Manager – Unit Romania, Directoratul General pentru Politică Regională, Comisia Europeană (CE), și de Principal Manager, EU Programme în cadrul Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Ciprian Bucur – ministrul delegat pentru relația cu Parlamentul

Bucur este preşedintele Institutului pentru Evaluare şi Cercetare Sociologică şi vicepreşedintele Asociaţiei Internaţionale de Drept Civil.

Dan Stoenescu – ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare

Violeta Alexandru – ministrul delegat pentru consultare publică și dialog social Violeta Alexandru de azi este Violeta Bau de pe vremuri, de la Pro Democraţia ONG-ul lui Soros şi apoi de la IPP. Ministrul desemnat la Energie, Victor Vlad Grigorescu, a lucrat în cadrul Departamentului pentru Energie (devenit ulterior Minister al Energiei), fiind în prezent membru în Consiliul de Administraţie al furnizorului şi distribuitorului de electricitate Electrica SA.

Este, de asemenea, specializat la Joint Vienna Institute în proceduri de soluționare a diferendelor în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului (în colaborare cu Secretariatul OMC).

Anterior, a ocupat timp de 2 ani poziţia de director al AG Industrial Consult, societate specializată în consultanță în domeniul politicilor publice. Din această postură a consiliat clienţi din domniul privat abordând, între altele, dosare din aria Politicii agricole comune a UE sau a Directivei REACH.

În perioada 2007-2011, Victor Vlad Grigorescu a ocupat poziţia de secretar II în cadrul Reprezentanței Permanente a României pe lângă UE, secţia comercială, cu responsabilităţi în domeniul politicii comerciale comune a UE. Principalele responsablităţi au vizat politicile UE în domeniul comerțului cu produse industriale,Agenda de Dezvoltare Doha (Rules negotiations).

Anterior detaşării la Reprezentanța Permanentă a României pe lângă UE, începând cu anul 2004, Grigorescu a ocupat poziţia de expert UE în cadrul Ministerului Economiei și Comerțului, Departamentul de Comerţ Exterior, partipând la negocierile de aderare a României la UE.

Începând cu 2006, a fost reprezentant al României în Comitetul 133 Oțel, ca invitat, în perioada de preaderare, iar apoi ca membru cu drepturi depline, după 1 ianuarie 2007. Înainte de a lucra în administraţia publică, a fost director de dezvoltare pentru o firma de comerţ cu produse textile și alte produse industriale, principalele responsabilităţi vizând business development, planificare financiară, previziuni și bugete, cat si management de proiect pentru deschiderea unităților de retail în București.

Ioan Dragoș Tudorache – șeful Cancelariei primului-ministru

Funcţionar european. În prezent lucrează în unitul ce se ocupă cu Spaţiul Schengen, la Direcţia Afaceri Interne. Par a fi un alt tehnocrat european.

Costin Ggrigore Borc – Vicepremier și Ministru al Economiei, Comerţului şi Turismului

Costin Grigore Borc, propus vicepremier şi ministru al Economiei, Comerţului şi Turismului, lucrează de 15 ani pentru producătorul de materiale de construcţii Lafarge, în România şi în alte ţări. A fost totodată șef al cabinetului prim-ministrului Radu Vasile (între 1998-1999).

Între 2000-2001 a fost Project Manager în cadrul companiei Lafarge America de Nord şi a condus, timp de patru ani, activitatea de agregate și betoane din cadrul Lafarge România, iar de la 1 aprilie 2006 a preluat un post de conducere în sediul central al companiei, de la Paris, ca director regional de dezvoltare și strategie. Din iulie 2008, a fost numit director general al Lafarge BFC Serbia, țară în care a devenit președinte al Consiliului Investitorilor Străini, în 2011. În 2013, și-a început mandatul de director general al Lafarge România, de la 1 septembrie 2013 preluând coordonarea tuturor operațiunilor locale ale Grupului Lafarge, structurate pe trei linii de afaceri principale — ciment, agregate, betoane. Din august 2015, a devenit Managing Director CRH România — noua denumire a companiei Lafarge.

În perioada 1991 – 1994, Grigore Borc a fost asistent special al preşedeintelui PNŢCD, Corneliu Coposu şi, ulterior, între 1998 – 1999, Şeful Cancelariei Primului-Ministru Radu Vasile, în timpul mandatului de preşedinte al lui Emil Constantinescu.

El a lucrat şi ca inginer la Institutul Hidrologic şi IPROMET SA.

Anca Dana Dragu Paliu – Ministrul Finanțelor

Anca Dana Dragu Paliu este analist economic la Direcția Generală pentru Afaceri Economice și Financiare, din carul Comisiei Europene, începând din februarie 2013 şi până în prezent.

În perioada septembrie 2001 – ianuarie 2013, a fost economist la Fondul Monetar Internațional (FMI), Biroul Regional pentru România și Bulgaria, București. În această funcţie a fost responsabilă pentru monitorizarea economică și analiză sectorială a economiei românești şi totodată cu evaluarea performanței economice în cadrul programelorFMI.

Ministrul desemnat la Finanţe a lucrat şi la Banca Națională a României (BNR), ca economist la Direcția de Reglementare și Autorizare, între august 2000 – august 2001. În această funcţie a fost responsabil pentru elaborarea regulamentului privind regimul rezervelor minime obligatorii, lichiditatea băncilor, expunerea valutară, derivați, fondurile proprii și de provizionare, îmbunătățirea sistemului de asigurare a depozitelor, instrumentelor financiare derivate, rezervelor minime obligatorii și analiza impactului economic al acestor reglementări.

De asemenea, Anca Dana Dragu Paliu a mai lucrat la BNR timp de un an şi nouă luni ca economist în Direcția de Refinanțare și Operațiuni de Piață Monetară, între octombrie 1996 – iulie 1999. În această perioadă s-a ocupat cu monitorizarea tuturor tipurilor de credite de refinanțare (structurale, licitații, credite speciale și Lombard), dar şi cu elaborarea programului de restructurare a băncii de stat Bancorex.

Victor Vlad Grigorescu – Ministrul Energiei

Ministrul desemnat la Energie, Victor Vlad Grigorescu, a lucrat în cadrul Departamentului pentru Energie (devenit ulterior Minister al Energiei), fiind în prezent membru în Consiliul de Administraţie al furnizorului şi distribuitorului de electricitate Electrica SA.

Este, de asemenea, specializat la Joint Vienna Institute în proceduri de soluționare a diferendelor în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului (în colaborare cu Secretariatul OMC).

Anterior, a ocupat timp de 2 ani poziţia de director al AG Industrial Consult, societate specializată în consultanță în domeniul politicilor publice. Din această postură a consiliat clienţi din domniul privat abordând, între altele, dosare din aria Politicii agricole comune a UE sau a Directivei REACH.

În perioada 2007-2011, Victor Vlad Grigorescu a ocupat poziţia de secretar II în cadrul Reprezentanței Permanente a României pe lângă UE, secţia comercială, cu responsabilităţi în domeniul politicii comerciale comune a UE. Principalele responsablităţi au vizat politicile UE în domeniul comerțului cu produse industriale,Agenda de Dezvoltare Doha (Rules negotiations).

Anterior detaşării la Reprezentanța Permanentă a României pe lângă UE, începând cu anul 2004, Grigorescu a ocupat poziţia de expert UE în cadrul Ministerului Economiei și Comerțului, Departamentul de Comerţ Exterior, partipând la negocierile de aderare a României la UE.

Începând cu 2006, a fost reprezentant al României în Comitetul 133 Oțel, ca invitat, în perioada de preaderare, iar apoi ca membru cu drepturi depline, după 1 ianuarie 2007. Înainte de a lucra în administraţia publică, a fost director de dezvoltare pentru o firma de comerţ cu produse textile și alte produse industriale, principalele responsabilităţi vizând business development, planificare financiară, previziuni și bugete, cat si management de proiect pentru deschiderea unităților de retail în București.

Achim Irimescu – Ministrul Agriculturii

Achim Irimescu, propus să preia conducerea Ministerului Agriculturii, este în prezent ministru – consilier în cadrul Reprezentanţei permanente a României la Bruxelles şi este şeful secţiei Agricultură, reprezentant al României în Comitetul Special Agricol.

El a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii între mai 2012 – februarie 2014, la propunerea ministrului Agriculturii, Daniel Constantin. De altfel, el a mai lucrat în cadrul ministerului în perioada august 1990 – noiembrie 1998 ca şef serviciu şi consilier superior.

Claudia Ana Moarcăș – Ministrul Muncii

În CV, Claudia Moarcăş Costea menţionează că a fost, în 1998 şi 2014, profesor invitat la celebra universitate Sorbona. Între 2002 şi 2008 a fost consultant la Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale din cadrul ONU.

În martie anul acesta a fost printre cele trei nominalizări în urma interviurilor susţinute la Ministerul Justiţiei, pentru funcţia de judecător la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

A efectuat un stagiu de cercetare la Institut für Sozialrecht und Sozialpolitik din Munchen, Germania (2000), un stagiu de cercetare, bursă DAAD în Dreptul European al Muncii la Darmstadt, Germania (1997), curs de formator de formatori, la Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare Geneva, Elveția (1996).

Aura Carmen Răducu – Ministrul Fondurilor Europene

A deținut funcțiile de Programme Manager – Unit Romania, Directoratul General pentru Politică Regională, Comisia Europeană (CE), și de Principal Manager, EU Programme în cadrul Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Dan Marian Costescu – Ministrul Transporturilor

Dan M. Costescu este începând din martie 2015 director general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA.

Costescu, 46 de ani, a mai ocupat poziţii reprezentative în companii private sau de stat, din România şi Europa, din domenii precum industrie sau exploatare feroviară.

Dan M. Costescu a fost responsabil individual sau în echipe complexe, pentru strategiile de achiziţie, restructurare, repoziţionare pe piaţă sau integrare în structura dorită de acţionariat, ori autoritatea tutelară a unor companii precum Romvag SA Caracal (România, cu 900 salariaţi), Karsdorfer Eisenbahn – KEG/ Cale Ferată Privată (Germania), Autoritatea Feroviară Română (AFER).

Costescu a înfiinţat, dezvoltat şi condus companii de inginerie feroviară, precum Forschung Mess – und Daten-Technik Zentrum (Germania, în perioada aprilie 2001-mai 2004) şi Sistematic Engineering România (la conducerea căreia s-a aflat timp de 11 ani). A reprezentant totodată Căile Ferate Române în Comitetul Director pentru Cercetare Aplicată şi Elaborare a Normelor Feroviare Internaţionale, din cadrul European Railway Research Institute – ERRI (din Olanda), Organismul de Cercetare al UIC.

A oferit consultanţă pentru privatizarea SC Electroputere Craiova, cu 5.000 de angajaţi şi a fost responsabil pentru preluarea de către Waggonbau Brunninghaus-Krupp a unui producător de vagoane cu 300 de salariaţi.

Cristina Paşca Palmer – Ministrul Mediului

Cristina Paşca Palmer lucrează la Direcţia Generală pentru Cooperare Internaţională şi Dezvoltare a Comisiei Europene, unde deţine din 2011 funcţia de şef al unităţii pentru Schimbări Climatice, Mediu, Resurse Naturale şi Economie Verde.

De asemenea, are responsabilităţi pe linie financiară pentru două instrumente financiare ale UE.

Potrivit unui CV al său, ea a fost premiată de fostul preşedinte al URSS Mihail Gorbaciov cu ”premiul Gorbaciov”, pentru ”contribuţii semnificative în domeniul mediului”.

Cristina Paşca Palmer a beneficiat de burse Soros academice americane şi europene şi este cunoscută ca având o bogată activitate în sfera societăţii civile.

Petre Tobă – Ministrul de Interne

Este chestor principal de poliţie şi inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei Române din ianuarie 2009. În perioada martie-mai 2012, Petre Tobă (51 de ani) a fost secretar de stat în MAI, șef al Departamentului Ordine și Siguranță Publică, iar între martie 2011 și martie 2012 a fost secretar general adjunct al MAI. El a mai fost Inspector general între 2009 și 2010 și adjunct al șefului Poliției Române în perioadă 2007-2009. Între 2003 și 2007 a ocupat funcții de conducere în direcția de poliție a Capitalei.

Petre Tobă a ocupat şi funcţiile de şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, tot cu rang de secretar de stat (martie – mai 2012) şi secretar general adjunct al Ministerului Administraţiei şi Internelor (martie 2011 – martie 2012).

În perioada 2005 – 2007, Petre Tobă a fost director general adjunct al Poliţiei Capitalei, iar din 2004 a ocupat funcţia de prim-adjunct al şefului Poliţiei Capitalei. Anterior, Petre Tobă a ocupat funcţiile de adjunct al directorului general şi şef al Direcţiei Poliţiei de Siguranţă Publică din Poliţia Capitalei (2003 – 2004), şef de direcţie, manager al activităţilor specifice Direcţiei Străini şi Probleme de Migrări – Direcţia Generală de Evidenţă Informatizată a Persoanei (2002-2003), şef al Secţiei 10 Bucureşti (2000 – 2002), şef birou la Secţia 8 Poliţie (1994 – 2000), ofiţer operativ la Poliţia Capitalei (1990 – 1994).

În noiembrie 2012, Petre Tobă a fost înaintat la gradul de chestor-şef de poliţie, prin decret semnat de Traian Băsescu, şef al statului în acea perioadă, iar în ianuarie 2015 a fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României”, prin decret semnat de Klaus Iohannis.

Mihnea Motoc – Ministrul Apărării Naționale

În cadrul Ministerului Afacerilor Externe, a deținut mai multe funcții: diplomat, Departamentul Drepturile Omului și Departamentul Drept Internațional și Tratate (1991-1994); director adjunct al Departamentului Drepturile Omului (1994-1996); director, șef al Departamentului Uniunea Europeană (1996-1997) și director general, șef al Departamentului European și Euro-Atlantic (1997-1999).

A îndeplinit și alte atribuții: președinte al Autorității Naționale de Securitate (2001, 2002), coordonator național al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est (2001-2003), președinte al Comisiei Interministeriale pentru aderarea României la NATO (2001-2003) și șef al delegației României la negocierile pentru aderarea la NATO (2003).

A fost reprezentant al României în Consiliul de Securitate al ONU (2004-2005), ambasador extraordinar și plenipotențiar, Reprezentant Permanent al României pe lângă ONU — New York (2003-2008).

A deținut funcția de Șef al Reprezentanței Permanente a României pe lângă UE (mart. 2008 — aug. 2015).

Președinții României l-au decorat cu Ordinul național ”Pentru Merit” al României în grad de Comandor (2000) și cu Ordinul ”Meritul Diplomatic” în grad de Ofițer în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Klaus Iohannis a semnat, la 11 august 2015, decretul privind acreditarea lui Mihnea Motoc în calitatea de ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Mihnea Motoc și-a început mandatul de ambasador al României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, la 11 septembrie 2015.

Lazăr Comănescu – Ministrul de Externe

După Revoluție, a revenit în Ministerul Afacerilor Externe, îndeplinind funcțiile de consilier și, din 1993, ministru-consilier la Misiunea României pe lângă Uniunea Europeană — Bruxelles (1990-1994), director al Direcției Uniunea Europeană (1994-1995), director general, consilier al ministrului Afacerilor Externe, director de cabinet (1995).

În anul 1995 a fost numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (1995-1998), în aceeași perioadă fiind și profesor asociat la ASE București.

Începând din anul 1998, urmează o perioadă de 10 ani de reprezentare diplomatică a României la Uniunea Europeană, în calitate de ambasador extraordinar și plenipotențiar, șeful Misiunii României pe lângă NATO și UE (1998-2001), ambasador Misiunii României pe lângă Uniunea Europeană (2001-2007) și ambasador extraordinar și plenipotențiar, reprezentant permanent al României pe lângă Uniunea Europeană (2007-2008).

La 14 aprilie 2008, Lazăr Comănescu a fost numit, prin decret, în funcția de ministru al Afacerilor Externe (15 aprilie — 22 decembrie 2008), în Guvernul Tăriceanu, fiind învestit în funcție a doua zi.

A fost ambasador al României la Berlin (2009-2014).

În februarie 2015, a fost numit consilier prezidențial, șeful Departamentului de Politică Externă.

Este membru al Consiliului Consultativ Științific al Institutului European din România, membru al Consiliului Științific al Institutului Român de Studii Internaționale și membru fondator al Forumului Europei Centrale de la Varșovia. În anul 2000, a fost decorat cu Ordinul Național „Serviciul credincios” în grad de mare ofițer.

Adrian Curaj – Ministrul Educației

A absolvit un Master în Administrare a Afacerilor, la Institutul de Afaceri și Administrație Publică din București, în parteneriat cu Universitatea Washington din Seattle (2003) și, în același an, a obținut un certificat în Administrarea Afacerilor — Global Management Program, la Institutul de Afaceri și Administrație Publică din București, în parteneriat cu Kennesaw State University. De asemenea, în 2007, a obținut un certificat postuniversitar la Colegiul Național de Apărare.

A fost vice-președinte al Consiliului Național de Etică în Cercetare (2007-2011); vice-președinte al Consiliului Național al Cercetării Științifice în Învățământul Superior (2008-2011); secretar de stat — președinte al Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică (2009-2010); Consilier al prim-ministrului Călin Popescu-Tăriceanu, pe domeniul IT, Știință și Inovare (2007-2008); director al Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior și a Cercetării Științifice Universitare (2000-2007; 2009).

Pe plan internațional, a fost membru al Board-ului EARMA — European Association of Research Managers and Administrators (2005-2006); membru al PAG-PEOPLE Advisory Group — European Commission (2007-2012); expert in Task Force — Fostering and Building Human Capital of the Regional Cooperation Council (din 2008); membru al BFUG — Bologna Followup Group (2010-2012) și Expert Bologna (din 2011); membru al RISE — Research, Innovation and Science Policy Experts High-Level Expert Group la Comisia Europeană, membru al EFFLA — European Forum for Forward Looking Activities (2012-2014) și membru al PEOPLE Advisory Group (2007-2012), la Comisia Europeană.

Profesor universitar la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București (din 1998); șef al Catedrei UNESCO pentru Politici în Știință și Inovare la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (din 2012) și director general al Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, Cercetare, Dezvoltare și Inovare (din 2010).

Este coordonator sau expert/consultant în proiecte de cercetare/dezvoltare, finanțate de Banca Mondială, UNESCO, UNIDO, ETF (European Training Foundation) și Comisia Europeană.

Membru al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, membru al ARCOR — Asociația Română pentru Clubul de la Roma, membru al Consiliului director al US Fulbright Commission în România, fiind reprezentantul României în Grupul de monitorizare al Procesului Bologna (Bologna Follow-Up Group).

Cristina Guseth – Ministrul Justiției

În perioada decembrie 1991 — noiembrie 1997, a fost director de programe la Fundația Soros pentru o Societate Deschisă. Aici a deținut mai multe funcții, de la coordonator de programe la director de programe și membru al Consiliului Executiv (1995-1996). A coordonat o gamă largă de programe și de proiecte în diferite domenii, precum media, administrație publică, educație (studii sociale și politice), integrarea europeană și societatea civilă, însumând un buget de peste 4 milioane de dolari.

Guseth a inițiat programe de training pentru jurnaliști și manageri de presă, coordonând programul școlii BBC în România, singura școală deschisă de BBC în afara granițelor.

În 1994, Cristina Guseth a organizat primele dezbateri despre integrarea europeană, împreună cu Center for European Policy Studies, Ministerul de Externe și Delegația Comisiei Europene la București.

Între 2005 și 2007, Cristina Guseth a condus departamentul pentru relația cu presa (media relations project manager) pentru Delegația Comisiei Europene la București, perioadă în care s-a ocupat de strategii de comunicare, relația cu presa, organizarea de evenimente media, training-uri, seminarii, organizarea de competiții jurnalistice, briefing-uri de presă, interviuri pentru comisarii europeni.

Din 1998, este director al organizației non-profit Freedom House România.

Violeta Alexandru – Ministrul pentru Dialog social.

Mihnea Motoc, “diplomat de carieră”, la Armată, Laura Ştefan, premiată de Freedom House/CIA, umbra Monicăi Macovei pe vremea când era ministru băsist, la Justiţie. Lista e lungă, numai unul şi unul, şi putem deja trage concluzia că Scaraoţchi Băsescu retrage în umbra politicienii – ofiţeri acoperiţi şi îi împinge în faţa scenei pe ofiţerii “tehnocraţi”. Cu toţii se pregătesc să joace ţonţoroiul pe noi.

Te umflă râsul când îi vezi pe “analiştii” politici sau pe chibiţi vorbind de “dreapta” care se pregăteşte să revină la putere îndepărtând “stânga”. Care stângă şi care dreaptă? Două clanuri de hoţi care nu vor să lase ciolanul din mână! Cred că Băsescu şi ciracii lui pedelişti vopsiţi liberali au făcut bătături bătând pasul pe loc aşteptând să revină la butoane. E un episod al războiului dintre societăţile multinaţionale şi popoare.

Să-l acceptăm pe fostul comisar care, cât timp a fost la guvernarea Uniunii Europene, a reuşit să scoată de pe lista interdicţiilor mai multe organisme modificate genetic şi a făcut să avanseze negocierile pentru secretul Tratat de Liber Schimb între UE şi SUA. Se grăbeşte oare să umple Piaţa Obor de pui dezinfectaţi cu clor şi “pink slime” – clisă roz care descrie pasta din ciolane şi zgârciuri ce se vinde deja în Europa sub eticheta de “carne tocată”? Nici nu mă interesează dacă Dacian Cioloş este nepotul lui Virgil Ardelean zis “Vulpea” şi nu are importanţă dacă nevastă-sa, franţuzoaica, fata nu ştiu cui, este nepoata fostului ministru de Externe şi comisar desemnat de Franţa în Comisia Europeană Michel Barnier. Grav e că domnul Cioloş, OMUL LUI BĂSESCU, nu este un tehnocrat, ci un birocrat trimis de Înalta Poartă ca să ne ia şi băşica din fereastra bordeiului!

Se aud glasuri care spun împăciuitor că Cioloş şi guvernul lui “apolitic” nu vor avea timp să facă mare lucru, dar vor garanta, la anul, alegeri parlamentare corecte. Folosind reţeta băsistă: softuri virusate care “citesc” cifrele din procesele-verbale după vorba lui Stalin “nu contează cine şi cum votează, ci contează cine numără voturile”! Victoria tartorului va fi totală!

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: