CUM SE DA DE GOL PAPUSARA ALINA MUNGIU -PIPPIDI,CARE CU 1,5 MILIOANE DE DOLARI PRIMITI DIN USA ,DESFIINTEAZA SI NOUL PDL!

7 dec.

DAR CINE ESTE  ALINA MUNGIU PIPPIDI,PAPUSARA LUI GEORGE SOROS IN ROMANIA!

Cine e Alina Tatiana Mungiu Pippidi

Cu o familiei de origine incerta, provenind din orasul Balti de peste Prut, Alina Tatiana Mungiu a fost bagata de tatal ei, dr Ostin Mungiu, la medicina, la Iasi, unde acesta ocupa postul de sef al Biroului de baza al PCR si, conform marturiilor locale, era insarcinat cu studentii straini. Cam ca Mona “Dana” Musca. Deci, probabil, atunci cand se revolta pe faptul ca fiica lui Basescu ii merge pe urme, are ceva probleme freudiene, din moment ce ea a depins numai de taticul ei in viata. Pana a venit “revolutia”. Cand, din propagandista a UASCR devine peste noapte goarna a democratiei.

Personal, am intalnit-o prima oara pe Alina Mungiu la New York, unde primise o bursa, prin 1992, cand parea normala. Un prieten ma rugase sa o ajut cu acomodarea prin oras. Era atat de provinciala si intr-un fel retardata incat mi-era jena sa merg alaturi de ea. Am trecut-o de vreo cateva ori strada, si am lasat-o in plata Domnului. Dar ea l-a preferat pe vrajmasul Lui.

Casatorita cu un cunoscut homosexual pentru a beneficia de numele lui (astfel de cazuri sunt simptomatice in “comunitatea” lor. Un alt exemplu: Ana Blandiana cu Romulus Rusan), autoarea imensei ofense la adresa Ortodoxiei si a Mantuitorului, prin piesa “Evanghelistii”, doamna Pippidi s-a transformat, de o buna bucata de vreme, in “instanta suprema” in stat. Taie, spanzura si fulgera provocand adevarate furtuni in micul ei pahar cu apa chioara, din postura de mama-omida a societatii civile. Daca ai rabdarea sa-i citesti textele intinse pe tot felul de cearsafuri on-line gen Romania curat-murdara ai putea crede ca ai de a face cu o adevarata Papesa a puritatii civile. Nu-mi propun sa o iau in deradere. Ci doar sa o analizez. Pentru ca toate au o limita. Iar santajul pe care grupul din care face parte incearca sa-l practice acum asupra presedintelui Romaniei, folosindu-se de fiica acestuia drept victima la protap, nu poate fi tolerat. O sa o iau la rand.

Spalatoria “Nufarul” a societatii in civil

Doamna Mungiu se pretinde garantul unui Parlament Curat la Bucuresti, ba acum chiar si la Bruxelles si Strasbourg. Mai lipsesc Washington si Moscova! Dar ceea ce se face ca nu vede este ca aceeasi organizatie prezidata de ea, la alegerile europarlamentare precedente l-a avizat fara probleme pe un securist notoriu aflat in fruntea listei PNL alaturi de tovarasa sa Rebate Weber, acelasi Daniel Daianu de la dreapta sa, aflat si acum “in atentia SRI”, curtat si sustinut profund de Andrei Plesu ca o alta papusica de rezerva anti-Basescu. Atunci, celebra doamna de la Nufarul societatii in civil l-a aprobat fara vreo jena pe fostul locotenent DSS, securist din tata-n fiu.

La fel cum acum se face ca nu vede ca prietena ei, Monica Macovei, “anti-coruptibila” Europei are un trecut perfect de… procuror comunist. Vezi Mapa lu’ Macovei. Sau ca un alt candidat zgomotos, din categoria pupincuristilor cu spume la gura, Traian Ungureanu, utecist de frunte, a plecat in conditii bine-avizate in Occident, la vremea si locul potrivit, fara a uita sa lase in urma prinos de recunostinta Partidului. Vezi S-a intrebat cineva de ce a fost dat afara Traian Radu Ungureanu de la BBC? Cand are de gand CNSAS sa-si faca datoria? Parerea lui Radu Portocala. Care isi mai si permite sa persifleze: „Elena Băsescu… n-am nimic cu ea. Ştiu despre ea ce ştiţi şi dumneavoastră: e tânără, n-are experienţă, este, dacă vreţi, lipsită de competenţă, e fiica tatălui ei”. Asa, si? Cand s-a urcat cu acordul Securitatii in avionul echipei olimpice de fotbal a RSR, cu directia BBC via Berlin, cum era oare Traian Ungureanu? Sau cand a consiliat-o pe “Ciocu’ mic” de nici n-a mai intrat in Parlament? Si, daca sunt asa de viteji, si Macovei si Ungureanu si Mungiu, de ce nu au candidat la uninominale si se ingramadesc acum pe liste?

Nevinovata ca o papadie, fosta activista UASCR Alina Tatiana Mungiu se face ca nu stie cine este personajul care “o recomanda” la europarlamentare, Dan Carlan, provenient din mafia ieseana de care nu este strain nici distinsul ei tata, dr Ostin Mungiu, ot Balti ot Comrat.

Coalitia pentru un Parlament Murdar

În 2004, Coaliţia pentru un Parlament Curat, invocată de Mungiu astazi pentru “curatarea” Elenei Basescu, a înaintat conducerii Alianţei DA o listă cu nu mai puţin de 21 de liberali şi democraţi care nu aveau ce căuta în parlament, deoarece nu îndeplineau criteriile de integritate care să le permită să aspire la un fotoliu de senator sau deputat. „Lista ruşinii“ era, însă, incompletă lăsând pe dinafară numele unor persoane mai mult decât controversate pentru contraperformanţe politice sau afaceri dubioase. Cap de listă era chiar concetăţeanul şi susţinătorul de azi al Alinei Mungiu, Dan Cârlan, care încălca mai multe criterii de integritate. Acesta este şi traseist politic, el trecând de la PNL la PD înaintea alegerilor locale, şi are şi afaceri dubioase. Nu amintesc decat una: cu ajutorul unor bilete de ordin avalizate în 1996 de FPP-ul condus de Corneliu Iacubov, Cârlan reuşeşte să ia de la Bancorex un credit care, neachitat la timp, a generat o creanţă totală de 2.116.761,52 de dolari. Cu toate acestea, pe vremea când se ocupa cu „validarea morală“ a candidaţilor politici, Societatea Academică Română l-a omis pe Dan Cârlan de pe lista sa cu „dalmaţieni“. Intrebarea Danei Iliescu de la “Curentul” este firesca: “Ce-o fi mai dificil de acceptat pentru Alina Mungiu Pippidi: să aibă colegi penali sau să fie susţinută politic de un penal?” Vezi Alina Mungiu Pippidi „şi cu dânsa-n trânsa şi cu sufletu’n rai”.

Puerilla

Argumentele de gherilla suburbana ale Tatianei Mungiu contra Elenei Basescu sunt puerile. Ea sustine, cu tupeu, in acelasi interviu-baza de atac din “Catavencu” că “se subestimează impresia dezastruoasă internă şi externă a unei asemenea candidaturi, pentru că în Europa de Vest nu se face aşa ceva”. Trecand de exemplul notoriu de peste Ocean, al fiului lui Bush, care a mai ajuns si presedinte, aici, in Europa de Vest de care vorbeste doamna profesoara de la o scoala privata din Berlin, avem exemplul de data mai recenta al presedintelui Frantei. O fi bine, o fi rau? Nu stiu. E treaba lor. Dar “argumentul” ei “forte” cade automat.

Profitorii tuturor regimurilor

Apoi, Alina Mungiu mai vorbeste si despre faptul ca Elena Basescu este “o profitoare” care “instaureaza nepotismul” in lumea politica. Dar se face ca nu observa cat a profitat de pe urma tuturor Guvernelor tarii Grupul pentru Dialog Social, sustinatorul ei ideologic principal, format din nepoti si copii de kominternisti si nomenclaturisti comunisti, un fel de nepotism la patrat al vechiului si noului PCR. Incepand cu FSN, care i-a dat, gratis, sediul din Calea Victorie, la ordinul lui Silviu Brucan si Ion Iliescu, si ulterior cu Guvernul Nastase, care i-a oferit ce nu are nici macar biata Asociatie a Fostilor Detinuti Politici, statutul de “utilitate publica” si, mai departe, pana la Guvernul Tariceanu, care le-a inlesnit pe tava un Furt guvernamental pentru GDS. Frumoasa casa a lui Cuza a ajuns, ilegal, si prin semnatura finala a lui Basescu, in posesia acestui grup de interese anti-romanesti prin votul dat in Parlament de reprezentanti si ai PNL si ai PSD, partide aflate atunci intr-o alianta secreta la Guvernare si pe care, se presupunea, le critica de zor, formal. Dintr-odata, pentru GDS nu a mai contat culoarea politica, dovedindu-se inca o data caracterul transpartinic al mafiei.

Basescu si Basarabia

Basescu, ce coincidenta!, este originar din localitatea Basarabi. Unii spun ca e evreu, dupa tata, altii ca e mason. Unii ca e KGB-ist, altii ca e CIA-ist. Personal ma indoiesc de toate acestea, pana la proba contrara. Ceea ce stiu este ca e mai roman decat multi pretinsi romani si, absolut garantat, mai roman decat Tatiana Mungiu si familia ei. Si-atunci si gasca e ingrijorata. Pentru ca Basescu, asa cum e el, este, ca orice roman, care mai e si fost comandant de nava, un om inclinat natural spre dreapta. Acest lucru s-a vazut din primele lui zile de mandat, cand a explicat ca Basarabia este al doilea stat romanesc care nu poate ramane mult timp departe de tara-mama. Asta a deranjat. Mai ales cercurile neo-kominternului, ale Soros si GDS – grup care a introdus pentru prima oara in spatiul romanesc notiunea de “limba si natiune moldoveneasca”.

Umbrela ruseasca

Alina Mungiu si gasca aveau toate motivele sa fie ingrijorati. Mai ales cand “analista” vehicula cu zor un proiect rusesc de “rezolvare” a situatiei din Transnistria. Vezi aberatia de “studiu” SAR – CUM PUTEM AJUTA MOLDOVA SĂ SE AJUTE PE SINE, contrazis in analiza SAR merge pe mana Rusiei pentru Transnistria dar reluat cu osardie de slujbasii GDS si “22” in dezbaterea pro-ruseasca si “moldoveneasca” asa-zise Solutii pentru Transnistria.

De altfel, incercand sa-l “corijeze” Mungiu isi si marturiseste public of-ul anti-Basescu, de atunci ca si de azi, intr-un editorial din “Rl”: “Basescu m-a dezamagit si pe mine in doua domenii. Primul priveste conceptia lui referitor la cum functioneaza politica si institutiile. Vad cu ingrijorare o anumita conceptie pre-moderna, care ar merge mai bine la un primar din Sicilia decat la un sef de stat in Noua Europa, de a investi atributii mai ales in familie si apropiati, atitudine care impiedica dezvoltarea unor institutii performante, fie administratie, fie partid, in jurul lui. Al doilea motiv este prestatia lui externa, unde adesea mi se pare cam ne-occidental si periculos de apropiat de filosofia cu totul paguboasa a politicii noastre externe de la Ceausescu incoace, o politica de afirmare a identitatii (sa stam la masa cu cei mari!), in fond nationalista, si nu de atingere a unor obiective, care devin prea adesea contradictorii intr-o strategie nu tocmai coerenta. Circula, e adevarat, zvonuri ca Basescu ar fi pe aproape de punctul in care liderii incep sa se creada providentiali si o binecuvantare de la Dumnezeu pentru poporul lor.” Doamne, ajuta!, spun eu.

Operatiunea Capcanarea

Atunci, la inceputul lui 2005, dupa dezbateri aprinse la GDS-Bucuresti si Soros-Budapesta, solutia a fost decisa pe loc: capcanarea Presedintiei Romaniei. Intermediari: singurii oameni apropiati de Basescu – banalii membri ai familiei Saftoiu si “consiliera” lor electorala Alina Mungiu. Zis si facut.

Au intrat, pe rand, in viata presedintelui si a Romaniei, distrugandu-i viitorul, urmatorii membri ai gastii GDS-Soros-Noua Europa, aflati intr-un fel sau altul la sau pe langa Administratia Prezidentiala a Romaniei: Andrei Plesu, Horia-Roman Patapievici, Renate Weber, Monica Macovei, Rodica Culcer, Doina Cornea, Teodor Baconsky, Cristian Preda, Bogdan Tataru Cazaban, Gabriel Liiceanu, Adrian Cioroianu, Ioan Stanomir, Catalin Avramescu, Sever Voinescu, Sorin Alexandrescu, Mihnea Berindei, Radu Filipescu, Marius Oprea, Andrei Pippidi, Romulus Rusan, Armand Gosu, Sorin Iliesiu, etc, etc si, cu voia dvs, ultimul pe lista, Vladimir Tismaneanu. Unii si-a dat arama pe fata mai repede – Plesu, Weber, Cioroianu, altii mai tarziu – Cornea, Gosu, Mungiu, iar altii inca se codesc dar se pregatesc…

 

Înregistrări dintr-o ședință aPDL/ PNL Constanța, în cadrul căreia liberalii au discutat criteriile de integritate propuse de conducerea centrala a partidului, au intrat în posesia presei. Liberalii constănțeni susțin că Alinei Mungiu Pippidi  ar fi în spatele acelor criterii,  aceasta fiind  plătită cu 1,5 milioane de dolari de către americani pentru a  monitoriza partidul.

„S-ar putea să fim nevoiți să ținem cont de fiecare literă și fiecare punct din aceste criterii, pentru că doamna Mungiu Pippidi a primit un milion și jumătate de dolari de la instituțiile din SUA care finanțează astfel de acțiuni, pentru a face monitorizarea fiecărui candidat, până la ultima comună din România”, a spus Gheorghe Dragomir, co-presedinte PNL Constanta, potrivit inregistrarii obtinute de puterea.ro

.

Comisia de Unificare PNL a stabilit un „decalog” pentru candidaţii la alegerile din 2016, iar criteriile care vor trebui să fie respectate de aceștia vizează: lustraţia, traseismul politic, nepotismul, contractele şi relaţiile cu statul, falsul în declaraţii, stările de incompatibilitate şi conflict de interese, eventualele atitudini discriminatorii, eventualele datorii pe care le au candidaţii la bugetul de stat, formele de plagiat şi, evident, problemele penale.

Secretariatul PNL le va trimite organizaţiilor judeţene spre informare, urmând a fi adoptate prin decizia Consiliului Naţional în data de 11 decembrie a.c.

Ulterior datei de 11 decembrie, criteriile finale vor fi aplicate la nivelul primăriilor municipii, reşedinţe de judeţ şi consilii judeţene de către Biroul Politic Naţional, iar la nivel judeţean, de către Biroul Politic Judeţean.

PUTEREA, incognito printre liberali

Sâmbătă, la Constanța, a avut loc ședința PNL pentru votarea acestor criterii de integritate. Nu au lipsit tensiunile și amatorismul politic, supărările și dezaprobările între colegi.

Înainte ca PNL să informeze mass-media de rezultatul ședinței, PUTEREA a reușit să se infiltreze printre liberali și, astfel, deținem o înregistrare audio pe care o divulgăm astăzi, în scopul informării corecte a cititorilor. Este necesar ca cetățenii să știe ce votează și, în acest sens, prezentăm astăzi o mostră de dezbateri din interiorul partidelor politice, recte PNL. De asemenea, din motive evidente, din înregistrarea de o durată de peste două ore, redăm doar momentele importante din cadrul ședinței.

Încă din debutul ședinței, co-președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, și-a șocat colegii cu o informație: criteriile de integritate sunt „opera” Alinei Mungiu Pippidi, care „a primit bani de la americani”, ca să „monitorizeze toți candidații”, așa cum reiese din secțiunea audio atașată.

„S-ar putea să fim nevoiți să ținem cont de fiecare literă și fiecare punct din aceste criterii, pentru că doamna Mungiu Pippidi a primit un milion și jumătate de dolari de la instituțiile din SUA care finanțează astfel de acțiuni, pentru a face monitorizarea fiecărui candidat, până la ultima comună din România”, a spus Dragomir.

Un alt supărat pe situație, directorul CERONAV, Ovidiu Cupșa, a spus că PNL va adopta criteriile de integritate „de frica presei”, fiind aprobat de mai mulți colegi, care au exclamat „exact!”

„Votăm, nu discutăm!”

Ar fi de râs, dacă n-ar fi de plâns. În afară de trei puncte, restul de șapte criterii au suferit modificări majore în cadrul dezbaterii și urmează ca lista, cu modificări, să fie transmisă la centru, în ciuda faptului că Dragomir și-a înștiințat colegii: „vă spun ce am discutat cu cei doi copreședinți (Alina Gorghiu și Vasile Blaga – n.r.), care au zis că ni le dau ca să le votăm, nu ca să le dezbatem”. În ciuda informării, foștii PDL-iști au început să emită amendamente la criteriile care ar trebui să fie ca și „bătute în cuie”. În sprijinul lui Dragomir a fost și senatorul Puiu Hașotti, care și-a exprimat dezaprobări față de mai multe dintre aceste criterii, însă a repetat continuu: „dragilor, acesta este până la urmă un vot politic!”

„Vă dau, dacă vreți, mai multe exemple. Cine hotărăște? Partidul? Sau doamna Pippidi? (…) La primul punct (lustrația – n.r.): o să controleze mii de candidaturi? Să vadă dacă consilierii au fost colaboratori ai Securității? Hotărăște partidul? Sau doamna Pippidi?”, a spus Hașotti.

Sfat de la șefu`: „Divorțați, ca să nu mai fiți incompatibili”

Pe parcursul ședinței, Dragomir a dat de înțeles că este deranjat de verificările „până la ultimul om din comună” și că „o rezolvăm noi până la urmă”, ceea ce ne face să credem că liberalii plănuiesc „scăparea” unor colegi de verificările ulterioare. Totodată, a oferit și un sfat celor care ar avea rude, în speță soții, angajate la instituțiile în care lucrează: să divorțeze!

„Dăm exemplu primarul de la Peștera (Valentin Vrabie – n.r.), care nu este aici printre noi. Și-a angajat soția la primărie și a divorțat și a găsit soluția, normal. Cei care n-ați făcut-o grăbiți-vă! Dacă ați fost primar și ați avut soția angajată, nu veți mai candida!”, a spus Dragomir.

Caragiale s-ar fi tăvălit de râs: vot fără cvorum!

Deși, recomandările de la centru erau clare: criteriile se votează, nu se dezbat, liberalii au emis amendamente și au discutat criteriile mai bine de două ore. Plictiseala și debandada s-au instalat fără echivoc, ceea ce l-a determinat pe Dragomir să constate o situație jenantă: nu există cvorum!

„Procedura este simplă! Nu suntem în stare să numărăm câți suntem? Ce Dumnezeu… ?! Începeți să numărați! (…) Au rămas 45, nu mai suntem jumătate din birou (100 – n.r.), suntem în afara cvorumului. Aveți idee ce-i ăla cvorum?”, a spus Dragomir, întrerupt de o voce din sală: „Haideți să facem o comisie, să analizăm…”

Liberalii din Constanta au dezbatut criteriile si au propus si o serie de amendamente la acestea, desi Dragomir le-a explicat ca acestea trebuie votate fara modificari, potrivit instructiunilor primite de la co-presedintii Alina Gorghiu si Vasile Blaga.

„Vă spun ce am discutat cu cei doi copreședinți (Alina Gorghiu și Vasile Blaga – n.r.), care au zis că ni le dau ca să le votăm, nu ca să le dezbatem”.

El a revenit la problema legata de implicarea Alinei Mungiu Pippidi atat in elaborarea criteriilor, cat si in implementarea lor.

„Vă dau, dacă vreți, mai multe exemple. Cine hotărăște? Partidul? Sau doamna Pippidi? (…) La primul punct (lustrația – n.r.): o să controleze mii de candidaturi? Să vadă dacă consilierii au fost colaboratori ai Securității? Hotărăște partidul? Sau doamna Pippidi?”, a spus Hașotti.

Discutiile au ajuns si la problema angajarii rudelor in institutiile pentru conducerea carora doresc sa candideze. Sfatul sefului PNL Constanta a fost unul simplu – vreti ca candidati? Divortati!.

Cei care na-ți divorțat, grăbiți-vă

„Dăm exemplu primarul de la Peștera (Valentin Vrabie – n.r.), care nu este aici printre noi. Și-a angajat soția la primărie și a divorțat și a găsit soluția, normal. Cei care n-ați făcut-o grăbiți-vă! Dacă ați fost primar și ați avut soția angajată, nu veți mai candida!”, a spus Dragomir.

Dupa indelungi dezbateri modificarile pe care voiau sa le propuna nu au putut fi adoptate din lipsa de cvorum.

– See more at: http://www.dcnews.ro/interceptari-explozive-din-pnl-divor-a-i-ca-sa-nu-mai-fi-i-incompatibili_491674.html#sthash.4ynjJgKu.dpuf

6 răspunsuri sa “CUM SE DA DE GOL PAPUSARA ALINA MUNGIU -PIPPIDI,CARE CU 1,5 MILIOANE DE DOLARI PRIMITI DIN USA ,DESFIINTEAZA SI NOUL PDL!”

 1. octavpelin 15 noiembrie 2016 la 10:24 am #

  Multumesc!

  Apreciază

 2. octavpelin 15 noiembrie 2016 la 10:25 am #

  O saptamana faina!

  Apreciază

 3. octavpelin 15 noiembrie 2016 la 10:26 am #

  MULTUMESC,AI UN BLOG SUUPER ,o zi faina!

  Apreciază

INTELEPCIUNE SI ADEVAR

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: